PsychologyNow Team

«Κοινωνικές Ταυτότητες, Αξίες, Θεσμοί, Σχέσεις σε μια Νέα Πραγματικότητα» Η σύγχρονη ψυχοθεραπευτική πρακτική μπροστά στις ποικίλες και διαρκώς μεταβαλλόμενες διαμορφώσεις του σήμερα

«Κοινωνικές Ταυτότητες, Αξίες, Θεσμοί, Σχέσεις σε μια Νέα Πραγματικότητα» Η σύγχρονη ψυχοθεραπευτική πρακτική μπροστά στις ποικίλες και διαρκώς μεταβαλλόμενες διαμορφώσεις του σήμερα

PsychologyNow Team

Η Ελληνική Προσωποκεντρική & Βιωματική Εταιρεία (Ε.Π.Β.Ε.) διοργανώνει την 3η Διημερίδα το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, στη Σχολή Μωραΐτη, Λεωφ. Καποδιστρίου 104, Νέα Ιωνία.


Η Διημερίδα απευθύνεται σε Ψυχοθεραπευτές, Συμβούλους Ψυχικής Υγείας, φοιτητές όλων των προσεγγίσεων και σε λοιπούς επιστήμονες και επαγγελματίες που τους ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θεματική.

Προτεινόμενες Θεματικές:

Σε ένα διαρκώς και ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, πολλές παλιές σταθερές αναθεωρούνται ρητά ή άρρητα, δημιουργώντας πιέσεις στα άτομα που επηρεάζονται από αυτό, αλλά και το απαρτίζουν. Σημαντικές αλλαγές εμφανίζονται σε:

  • Κοινωνικές ταυτότητες: φύλο, φυλή, εθνική ταυτότητα, πολιτισμική ταυτότητα κ.ά.

Σύμφωνα με τους Tajfel και Turner (1979), η κοινωνική ταυτότητα αποτελείται από εκείνες τις όψεις της αυτοεικόνας ενός ατόμου που προέρχονται από τις κοινωνικές κατηγορίες ή ομάδες στις οποίες θεωρεί το άτομο ότι ανήκει.

  • Αξίες: κρίση οικονομική ή αξιών; Αξίες κοινωνικές και ατομικές.

Οι αξίες εκφράζουν τις πραγματικές και βαθύτερες ανάγκες της κοινωνίας και αποτελούν θεμελιώδες συστατικό για την συνοχή και την πρόοδο της. Αποκρυσταλλώνονται σε γενικές αρχές και ιδέες που προσανατολίζουν και καθοδηγούν την κοινωνία και τα άτομα. Επηρεάζουν τις πεποιθήσεις των ατόμων και λειτουργούν ως κατευθυντήριοι άξονες για την αξιολόγηση του εαυτού και  των άλλων.

  • Θεσμοί: οικογενειακοί, θρησκευτικοί, εκπαιδευτικοί, πολιτικοί κ.ά.

Ο όρος Θεσμός προέρχεται από το ρήμα τίθημι. Αυτό που έχει τεθεί, και ισχύει ως δίκαιο. Φέρεται με κύρια σημασία ως κανόνας Δικαίου, Νόμος. Επίσης φέρεται και ως σύστημα το οποίο δημιουργεί ηθική και νομική κατάσταση. Στον πληθυντικό φέρεται ως σύνολο θεμελιωδών καταστάσεων νόμου (https://el.wikipedia.org). 

  • Σχέσεις: διαπροσωπικές, κοινωνικές, διαδικτυακές κ.ά.

       Σχέση ορίζεται ως η ύπαρξη επαφής, επικοινωνίας, αμοιβαίας εξάρτησης μεταξύ προσώπων ή ομάδων.  Σε μια εποχή όπου η αντίληψη για την επαφή και την επικοινωνία έχουν αλλάξει ριζικά, πώς διαμορφώνεται η σχέση;

Οδηγίες υποβολής συμμετοχής με εισήγηση ή εργαστήριο.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες, που θέλουν να συμμετάσχουν στη Διημερίδα με εισήγηση ή εργαστήριο, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας συμπληρωμένη ηλεκτρονικά την αίτηση,  το αργότερο μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2018,  στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής στα παρακάτω e-mail: elavger@yahoo.grrbvasilopoulou@gmail.comcleotsouchnika@gmail.com.

Παρακαλούμε, λάβετε υπ’ όψιν πως οι εισηγήσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 15΄ και τα εργαστήρια  90΄. 

Με εκτίμηση,

Η Επιστημονική Επιτροπή της 3ης Διημερίδας της ΕΠΒΕ
Έλλη Αυγερινού
Ρουμπίνη Βασιλοπούλου
Κλεοπάτρα Τσουχνικά

Κατεβάστε την Αίτηση Συμμετοχής.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ημερίδας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...