PsychologyNow Team

Λέσχη Ανάγνωσης - Η Ψυχολογία μέσα από τη Λογοτεχνία

Λέσχη Ανάγνωσης - Η Ψυχολογία μέσα από τη Λογοτεχνία

PsychologyNow Team

Μπορεί ένα λογοτεχνικό βιβλίο να γίνει η αφορμή για έκφραση και δημιουργία; Τι σημαίνει πρώτη και δεύτερη ανάγνωση ενός κειμένου; Μπορεί η ψυχολογία να εκφραστεί μέσα από την τέχνη και μπορεί η τέχνη να εκφραστεί μέσα από τη ψυχολογία;


Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε κάθε Πέμπτη, στη Λέσχη Ανάγνωσης, που στόχο έχει την επεξεργασία και ανάλυση γνωστών λογοτεχνικών βιβλίων μέσα απτή ματιά της ψυχολογίας.

Τα μέλη της Λέσχης θα μπορέσουν μέσα σε πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης και να εκφράσουν απόψεις και συναισθήματα για κάθε λογοτεχνικό βιβλίο αλλά και να περάσουν σε μια δεύτερη ανάγνωση και σκιαγραφηση του κειμένου και των χαρακτήρων αξιοποιώντας βασικές επιστημονικές θεωρίες της ψυχολογίας.

Σε επόμενο στάδιο, θα προχωρήσουμε και σε γνωριμία με άλλους τρόπους λογοτεχνικής έκφρασης, όπως η Αφήγηση, το Θέατρο, η Ποίηση και η σχέση του βιβλίου με τον Κινηματογράφο και να γνωρίσουμε δημιουργούς που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα του σήμερα!

@χώρος τέχνης ασωμάτων
Αγίων Ασωμάτων 6, Θησείο 10553
Πέμπτη 18/10/2018 στις 18.30

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τηλέφωνο: 211-8009838 και 6946939912
Συμμετοχή και μέσω του Viva.gr

Μια πολιτιστική δράση των ΕΝ.ΕΛ.Π.Α.

Εισηγήτρια είναι η Αλεξία Κωνσταντίνου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Αλεξία Ειρήνη Κωνσταντίνου σπούδασε Ψυχολογία στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία (MSc Development and Psychopathology). Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης «Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας» στην παιδοψυχιατρική του ΕΚΠΑ και έχει εργαστεί εθελοντικά στο Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρία Περιφεριακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας). Από το 2014 συνεργάζεται με το τμήμα ψυχιατρικής εφήβων και νέων του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς και εκπαιδεύεται στην Υπαρξιακή Συστημική θεραπεία στο Ινστιτούτο Αντίστιξη. Εργάζεται επίσης ως ψυχολόγος στο θεραπευτικό κέντρο Animus Corpus. Tέλος είναι επιστημονικός συνεργάτης του site PsychologyNow. Πέρα απ’ την ψυχολογία, ασχολείται με την υποκριτική και τη δημιουργική γραφή. Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός στο ιντερνετικό ραδιόφωνο myvoice radio για δύο χρόνια και είναι αρχισυντάκτρια της σελίδας «Αλήτες του Μικρόκοσμου».

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...