PsychologyNow Team

Επιστημονική ημερίδα ΟΚΑΝΑ: Ιστορίες Αξιοπρέπειας

Επιστημονική ημερίδα ΟΚΑΝΑ: Ιστορίες Αξιοπρέπειας

PsychologyNow Team

Τα τελευταία 3 χρόνια, στο Κέντρο Εκπαίδευσης του  ΟΚΑΝΑ, συναντηθήκαμε με εκατοντάδες συνάδελφους - φροντιστές από τον χώρο της πρόληψης, της θεραπείας και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Συναντηθήκαμε ακόμα, με φροντιστές από τον χώρο της Παιδικής Προστασίας, των οργανώσεων που εργάζονται με πρόσφυγες ή με παραβατικούς εφήβους.


afisahmeridOKANAΣτο πλαίσιο της Καταξιωτικής Συστημικής Διερεύνησης τους προσκαλέσαμε να αφηγηθούν και τους ακούσαμε να αφηγούνται ιστορίες από την επαγγελματική τους διαδρομή, που τους κάνουν περήφανους για την δουλειά που κάνουν και την ποιότητα με την οποία φροντίζουν ανθρώπους.

Οι ιστορίες τους δεν ήταν εύκολο να ειπωθούν, κάθε άλλο. Ήταν ιστορίες που μιλούσαν με θυμό για την αδιαφορία ή την έλλειψη υποστήριξης από τους επίσημους φορείς, για το αίσθημα απαξίωσης που νοιώθουν οι εργαζόμενοι μέσα στην περίοδο της κρίσης. Ήταν όμως, ταυτόχρονα ιστορίες που μιλούσαν για το πώς οι ίδιοι επέλεξαν να εργαστούν ως φροντιστές, για το πώς διαχειρίζονται την απώλεια ή την ματαίωση των ανθρώπων που φροντίζουν, για το πώς βρίσκουν την δύναμη να διαχειρίζονται το burn out και να νοηματοδοτούν ξανά, την αξία που έχει το να ακούς, να προσκαλείς τους ανθρώπους να αλλάζουν και να παίρνουν τον έλεγχο της ζωής τους και εσύ να τους συντροφεύεις στην πορεία τους.

Οι ιστορίες τους μας διακίνησαν, μας πλούτισαν πνευματικά και συναισθηματικά και έτσι, αποφασίσαμε να τις καταστήσουμε δημόσιες.

Επιτέλους, λοιπόν,  ένα βασικό όνειρο της ομάδας μας γίνεται πραγματικότητα.

Την Τρίτη 26 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών, ο ΟΚΑΝΑ, οργανώνει, με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις», μια ημερίδα αφιερωμένη στους ανθρώπους που εργάζονται στο πεδίο της πρόληψης, της θεραπείας και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Την προσπάθεια μας υποστηρίζουν σπουδαίοι και καταξιωμένοι άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης, της Επιστήμης και της Ψυχοθεραπείας και τους ευχαριστούμε όλους για αυτό!!!

Σας προσκαλούμε λοιπόν, να αγκαλιάσετε την πρώτη μας μεγάλη δημόσια εμφάνιση με Ιστορίες Αξιοπρέπειας και Περηφάνιας!!!!

Δείτε το Πρόγραμμα.

programmhmerOKANA

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...