PsychologyNow Team

2ο ενημερωτικό webinar με τίτλο "Ζώντας με Πάρκινσον, από την διάγνωση στην θεραπεία"

2ο ενημερωτικό webinar με τίτλο "Ζώντας με Πάρκινσον, από την διάγνωση στην θεραπεία"

PsychologyNow Team

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τη νόσο του Παρκινσον, διοργανώνει την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 στις 15:30 το 2ο ενημερωτικό webinar με τίτλο "Ζώντας με Πάρκινσον, από την διάγνωση στην θεραπεία". Η εκδήλωση εστιάζει στην ανάγκη των ασθενών και των οικογενειών τους για πρόσβαση σε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες υγείας.


Το διαδικτυακό σεμινάριο της 4ης Απριλίου 2023 θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μέσω σύντομων παρεμβάσεων ειδικοί θα αναφερθούν στη νόσο της Πάρκινσον καθώς και στην καθημερινότητα και την αντιμετώπιση των ατόμων με την συγκεκριμένη νόσο. Η κα Αναστασία Τσιγκοτζίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Ανατομικής, Τμήματος Κτηνιατρικής ΑΠΘ, θα παρουσιάσει την συμβολή των ζώων εργαστηρίου στην θεραπεία των ασθενών. Στη συνέχεια, θα έχει τον λόγο η κ. Χρύσα Χρυσοβιτσάνου, Προϊσταμένη του Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων του Αιγινητείου Νοσοκομείου, σχετικά με την διαχείριση της καθημερινότητας, δίνοντας πρακτικές συμβουλές διαχείρισης της νόσου. Ο Αντώνης Παπαδημητρίου, θα αναφερθεί στην τεχνολογία PD Monitor και στο τι έχει να προσφέρει η επιστήμη. Ο Γιάννης Βασιλάκος, συνιδρυτής της Pronoo (https://pronoo.gr/) θα αναφερθεί στην εφαρμογή Προνοώ Care για τους ανεπίσημους φροντιστές. Η κα Τίνα Α.Μιχαηλίδου, Relationship Blogger θα μεταφέρει την εμπειρία της από την φροντίζοντας ενός συγγενή με Parkinson. Επίσης, η κα Ελένη Μαρκογιαννάκη, Life Coach, θα αναφερθεί σε εισήγηση με κεντρικό θέμα, Η δύναμη της σύνδεσης μέσω της επικοινωνίας, στον κόσμο της Άνοιας. Τέλος, ο κ. Ζήκος Κέντρος, Φυσίατρος και Διευθυντής τμήματος αποκατάστασης «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center», θα αναφερθεί σε συμπληρωματικές φυσικές θεραπείες της νόσου.

Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ E-Care4PD. (https://twitter.com/e_care4pd) (Exchanging good practices in e-health care for adults with Parkinson's and their family caregivers in Europe), χάρη στο οποίο συνεργαζόμαστε με τους φορείς Parkinson Madrid, Serbian Brain Council και Belgian Brain Council.

Το Webinar της 4.04.2023 θα πραγματοποιηθεί χάρη στην χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: www.PsychologyNow.gr https://healthdaily.gr και https://www.iatronet.gr/

Δείτε το Πρόγραμμα.

Δωρεάν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/82297634571

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...