PsychologyNow Team

6η Υβριδική Ημερίδα: Φροντίζοντας τους Φροντιστές - Σύγχρονες πολιτικές για την μακροχρόνια φροντίδα

6η Υβριδική Ημερίδα: Φροντίζοντας τους Φροντιστές - Σύγχρονες πολιτικές για την μακροχρόνια φροντίδα

PsychologyNow Team

Η ΕΠΙΟΝΗ, στις 2 Σεπτεμβρίου 2022, στις 15:00 διοργανώνει την 6η συνάντηση με επίκεντρο τους οικογενειακούς φροντιστές στο INNOVATHENS: Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) και διαδικτυακά.


Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών, νομικών, εκπαιδευτικών και εργασιακών θεμάτων που ενδιαφέρουν το κοινό, και ειδικότερα σε φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο ή αναπηρία.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Δημου Αθηναιων, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και έχει την στήριξη της ομοσπονδίας Eurocarers. Η ημερίδα γίνεται με την συνεργασία των φορέων: Obrela, Εδρα- Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων, ΣΟΨΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, ΠΕΨΑΕΕ, 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, 50+, Καρδιά του Παιδιού, Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό-Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς, Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων Ψυχικής Υγείας Ν. Έβρου, Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Μονάδα Ηλεκτρονικής Υγείας και Διαχείρισης Γνώσης – Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και Κέντρο Αναφοράς Attica Reference Site (AHA4Attica) – Active & Healthy Ageing 4 Attica.

Στην εκδήλωση θα κάνει παρέμβαση ο κ. Γεώργιος Α. Σταμάτης, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο Ευρωβουλευτής και Ψυχίατρος κος Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

θα συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες όπως η Δρ Κέλλυ Παναγιωτοπούλου η οποία θα μιλήσει για την συμβολή των φροντιστών στην ψυχική υγεία. Η κυρία Μάγδα Τσολάκη θα αναφερθεί στις πολιτικές για τη μακροχρόνια φροντίδα.

Η κα Noor Seghers από το Πανεπιστήμιο KU Leuven θα αναφέρει καλές πρακτικές υποστήριξης των φροντιστών στο Βέλγιο. Τέλος ο κ Χρήστος Πάπας λέκτορας εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναφερθεί στην σημασία της στήριξης των φροντιστών ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας.

Χορηγοί της ημερίδας είναι οι εταιρείες: Pfizer, Φαρμασέρβ Lilly, Novartis και IpHost.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι www.psychologynow.gr, http://www.healthdaily.gr/ www.iatronet.gr

6hYbridikhHmeridaFrontizontas e

Πρόγραμμα της Ημερίδας (PDF)

Μπορείτε να συνδεθείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης: https://us02web.zoom.us/j/87893532245

Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας

Είσοδος Ελεύθερη – Θα δωθούν βεβαιώσεις Συμμετοχής

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...