PsychologyNow Team

«Στίγμα, Ψυχική υγεία & Δημόσιος Λόγος» Vol. 2 - Εκπαίδευση Επαγγελματιών Media

«Στίγμα, Ψυχική υγεία & Δημόσιος Λόγος» Vol. 2 - Εκπαίδευση Επαγγελματιών Media

PsychologyNow Team

Το πρόγραμμα «Σβήνουμε στο στίγμα. Στο λόγο μας», διοργανώνει το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την καταπολέμηση του στίγματος ψυχικής υγείας στον δημόσιο λόγο, το οποίο απευθύνεται σε δημοσιογράφους, αρθρογράφους, δημιουργούς περιεχομένου, φοιτητές & σπουδαστές ΜΜΕ και όσες και όσους εργάζονται στον τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης.


Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 16:30-19:30.

Στο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες μέσα από έναν συνδυασμό θεωρίας, βιωματικών ασκήσεων και διαλόγου, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν:
- Όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι επαγγελματίες, των media για την ψυχική υγεία
- Τι είναι στίγμα ψυχικής υγείας, πώς επηρεάζει τους συνανθρώπους μας, και πώς το αντιμετωπίζουμε
- Πώς μιλάμε, πώς γράφουμε και πώς εικονογραφούμε τα θέματα ψυχικής υγείας
- Πώς προστατεύουμε στο δημόσιο λόγο τα δικαιώματα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας

Εισηγητές:
Παναγιώτα Φίτσιου, Ψυχολόγος MSc, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνη έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας»
Αγγελική Καράντζαλη, Ψυχολόγος MSc, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Βοηθός συντονίστρια έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας»
- Δρ. Μαρία Μουσμούτη, Εκτελεστική Διευθύντρια Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου.
Εύη Μυλωνάκη, Νομικός, εξωτερικός συνεργάτης ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.
Αντώνης Μπούγιας, αρθρογράφος, ακτιβιστής, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνος επικοινωνίας έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας»,

Για συμμετοχή στο σεμινάριο εκπαίδευσης επαγγελματιών media, οι ενδιαφερόμενοι-ες χρειάζεται να συμπληρώσουν τη φόρμα που θα βρουν εδώ:
https://forms.gle/dd6kn5yTCYV3e7g7A

Στη συνέχεια θα λάβουν άμεσα τον σύνδεσμο που θα χρειαστούν για να το παρακολουθήσουν την ημέρα που θα διεξαχθεί.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή για την κατοχύρωση της συμμετοχής. Με το πέρας της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες-ουσες θα παραλάβουν όλο το εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή και βεβαίωση παρακολούθησης.

Για πληροφορίες οι διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι-ες μπορούν να επικοινωνήσουν με mail στην παρακάτω διεύθυνση: comms@svinoumetostigma.gr

Το έργο «Σβήνουμε το στίγμα.Στο λόγο μας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και εταίρους το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...