PsychologyNow Team

WEBINAR «Στίγμα, Ψυχική υγεία & Δημόσιος Λόγος» - Εκπαίδευση Επαγγελματιών Media

WEBINAR «Στίγμα, Ψυχική υγεία & Δημόσιος Λόγος» - Εκπαίδευση Επαγγελματιών Media

PsychologyNow Team

Το διαδιακτυακό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 10:00 - 13:00.


Είσαι δημοσιογράφος, αρθρογράφος ή παραγωγός περιεχομένου; Σε θέλουμε!
Θέλεις να μάθεις πώς μιλάμε και γράφουμε για την ψυχική υγεία χωρίς να αναπαράγουμε το στίγμα ψυχικής υγείας;
Τότε, κράτα θέση στο εκπαιδευτικό σεμινάριο επαγγελματιών media που διοργανώνει το πρόγραμμα «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας» την Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 10:00 - 13:00.
----
Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο, μέσα από έναν συνδυασμό θεωρίας, βιωματικών ασκήσεων και διαλόγου, θα μάθουμε:
- Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι επαγγελματίες, των media, και όχι μόνο, για την ψυχική υγεία
- Τι είναι στίγμα ψυχικής υγείας, πώς επηρεάζει τους συνανθρώπους μας, και πώς το αντιμετωπίζουμε
- Πώς μιλάμε, πώς γράφουμε και πώς εικονογραφούμε τα θέματα ψυχικής υγείας
- Πώς προστατεύουμε στο δημόσιο λόγο τα δικαιώματα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας

Εισηγητές:
- Παναγιώτα Φίτσιου, Ψυχολόγος MSc, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνη έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας»
- Δρ. Μαρία Μουσμούτη, Εκτελεστική Διευθύντρια Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου - Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου.
- Αγγελική Καράντζαλη, Ψυχολόγος MSc, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Βοηθός συντονίστρια έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας»
- Εύη Μυλωνάκη, Νομικός, εξωτερικός συνεργάτης ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος.
- Αντώνης Μπούγιας, αρθρογράφος, ακτιβιστής, ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος, Υπεύθυνος επικοινωνίας έργου «Σβήνουμε το στίγμα. Στο λόγο μας»,
---
Για να εξασφαλίσεις τη θέση σου στο σεμινάριο επαγγελματιών media, συμπλήρωσε τη φόρμα που θα βρείς εδώ: https://forms.gle/cSehR86yHRo63vZX9 και θα λάβεις άμεσα τον σύνδεσμο που θα χρειαστείς για να το παρακολουθήσεις την ημέρα που θα διεξαχθεί.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η προεγγραφή για την κατοχύρωση της θέσης σου. Bonus: Θα πάρεις και όλο το εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή αλλά και βεβαίωση παρακολούθησης.

Το έργο «Σβήνουμε το στίγμα.Στο λόγο μας» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και εταίρους το Ίδρυμα Θεμιστοκλή & Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...