PsychologyNow Team

Φροντίζοντας τους Φροντιστές - Εξισορροπώντας την προσωπική και επαγγελματική ζωή των φροντιστών στην εποχή του COVID-19

Φροντίζοντας τους Φροντιστές - Εξισορροπώντας την προσωπική και επαγγελματική ζωή των φροντιστών στην εποχή του COVID-19

PsychologyNow Team

Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα ιατρικών, νομικών, εκπαιδευτικών και εργασιακών θεμάτων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για το κοινό, και ειδικότερα σε φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο ή αναπηρία.

Χορηγός Επικοινωνίας: PsychologyNow.gr


EPIONH FrontizontasFrontistesΗ ΕΠΙΟΝΗ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, διοργανώνει ημερίδα με επίκεντρο τους φροντιστές. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και έχει την στήριξη του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Συνδιοργανωτές είναι η Obrela, Έδρα, το 4ο Ψυχιατρικό Τμήμα Εισαγωγών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, ENALMH, η Πανελλήνια ομοσπονδία ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας και ο σύλλογος η καρδιά του παιδιού, η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Χαλκίδας, η εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος και του τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως τον καθηγητή ψυχιατρικής κ. Γιώργο Χριστοδούλου, τον Δρ. Δημήτριο Κόντη και τον κο Stecy Yghemonos, διευθυντής του οργανισμού που συνεισέφερε στην υιοθέτηση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας Eurocarers.

Η Δρ Κέλλυ Παναγιωτοπούλου θα μιλήσει για την πρόληψη της κατάθλιψης των φροντιστών.

Η Noor Seghers από το Πανεπιστήμιο KU Leuven στο Βέλγιο θα αναφέρει καλές πρακτικές υποστήριξης των φροντιστών στο Βέλγιο. Τέλος ο κος Χρήστος Πάπας λέκτορας εφαρμογών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα αναφερθεί στην σημασία της στήριξης των φροντιστών ως ζήτημα δημόσιας και κοινοτικής υγείας.

Η ημερίδα οργανώνεται με τη στήριξη του Ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου, του πρώην Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χρυσόγελου και της Βουλευτού Επικρατείας κας Μαριέττας Γιαννάκου.

Δείτε το Πρόγραμμα.

Χορηγοί της ημερίδας είναι οι εταιρείες Pfizer, Janssen Ελλάδος και Φαρμασέρβ Lilly

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι www.psychologynow.gr, http://www.healthdaily.gr/

www.iatronet.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...