PsychologyNow Team

Webinar: Εντοπισμός και καταγραφή δυσκολιών σε ενήλικες με ΔΑΦ

Webinar: Εντοπισμός και καταγραφή δυσκολιών σε ενήλικες με ΔΑΦ

PsychologyNow Team

Το webinar θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω Zoom το Σάββατο 22 Μαΐου στις 11:00 πμ.


Η “ΠΛΟΕΣ” Ε.ΨΥ.ΜΕ. είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που ιδρύθηκε από επαγγελματίες του χώρου ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής το 1998.

Ενεργοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας και του κοινωνικού αποκλεισμού πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (κυρίως ατόμων με ψυχική νόσο, νοητική αναπηρία και αυτισμό), με σκοπό την ανάπτυξη προγραμμάτων και δομών που να απαντούν στις πολυεπίπεδες ανάγκες τους.

Το Σάββατο 22 Μαΐου στις 11:00 πμ θα πραγματοποιηθεί το Webinar με θέμα: «ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΔΑΦ» στα πλαίσια του «Προγράμματος εξ’ αποστάσεως υποστήριξης γονέων και φροντιστών νέων με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ)» που υλοποιεί ο φορέας μας «ΚΗΜΑ ΙΙ- ΠΛΟΕΣ ΕΨΥΜΕ» και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς ή φροντιστές νέων με ΔΑΦ και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας zoom.

Εισηγητές στο σεμινάριο θα είναι η Ποντικάκη Κλειώ, Ειδική Παιδαγωγός BA (Hons) Special Educational Needs and Inclusion και ο Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Εργοθεραπευτής, με καλεσμένο τον Βαρβουράκη Περικλή, Msc Νευροαναπτυξιακές διαταραχές και κλινική πρακτική.

Το παρόν σεμινάριο πραγματεύεται σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στο πως ορίζουμε τη δυσκολία, με ποιον τρόπο εντοπίζουμε και καταγράφουμε τις δυσκολίες, πως ορίζουμε τους ατομικούς στόχους, τα συναισθήματα που προκύπτουν από την επαφή μας με τους νέους με ΔΑΦ, καθώς και πως αυτά επηρεάζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε διάφορες συμπεριφορές.

Την εκδήλωση θα συντονίζουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος Αγάθη Παπανικολάου, Κοινωνική Λειτουργός και Νίκος Βασάλος, Ψυχολόγος. Ο σύνδεσμος της εκδήλωσης είναι https://zoom.us/j/8225950470?pwd=cFp0ZjA4NlhhSGlWdmoyeHpuTzVLdz09. Η παρακολούθηση του webinar είναι δωρεάν.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...