Super User

Ημερίδα "Οι Νέοι σε Περίοδο Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης: Επιπτώσεις για την Προσαρμογή, Ανάπτυξη και Ψυχική Υγεία"

Ημερίδα "Οι Νέοι σε Περίοδο Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης: Επιπτώσεις για την Προσαρμογή, Ανάπτυξη και Ψυχική Υγεία"

Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει ημερίδα με θέμα:«Οι Νέοι σε Περίοδο Μεγάλης Οικονομικής Κρίσης: Επιπτώσεις για την Προσαρμογή, Ανάπτυξη και Ψυχική Υγεία».

 

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα διαχρονικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας Ψυχολογίας Φρόσως Μόττη-Στεφανίδη σε περισσότερους από 2000 μαθητές Γυμνασίου σε 14 σχολεία της Αττικής.

 

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο Καθηγητής Ψυχολογίας Jens B. Asendorpf, του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου, και η Καθηγήτρια Ψυχολογίας Katariina Salmela-Aro, του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, που είναι και συνεργάτες του προγράμματος. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση των ομιλιών στα ελληνικά.

 

Θα μιλήσουν επίσης η επιστημονικώς υπεύθυνη, Καθηγήτρια Φρόσω Μόττη-Στεφανίδη, ο Επίκουρος Καθηγητής Βασίλης Παυλόπουλος, ο Επίκουρος Καθηγητής Πέτρος Ρούσσος και συνεργάτες ερευνητές του προγράμματος.

 

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Οι εγγραφές αρχίζουν στις 8 π.μ. και οι ομιλίες στις 9 π.μ. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του προγράμματος «Θετική προσαρμογή μεταναστών και γηγενών εφήβων κατά τη διάρκεια οικονομικής ύφεσης: Διεργασίες ευαλωτότητας και ψυχικής ανθεκτικότητας», που εντάσσεται στο έργο Αριστεία ΙI. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από́ την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλ. 210 727 7525, από Δευτέρα ως Παρασκευή, 10:00-13:00.

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...