Super User

Ομάδες Στήριξης & Συνεργασίας Γονέων: Καλές πρακτικές για τα «παιδιά του κόσμου»

Ομάδες Στήριξης & Συνεργασίας Γονέων: Καλές πρακτικές για τα «παιδιά του κόσμου»

Συνεργασία Ινστιτούτου Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Μοντγκόμερι, αν. καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τα τέλη Μαρτίου σε Θεσσαλονίκη & Βόλο με τη συμμετοχή & υποστήριξη των Κέντρων Λόγου & Μάθησης PlasisWorld.

 

Αν ως γονείς, μέχρι τώρα, αυτό που κυρίως ακούγατε από τους ειδικούς είναι ότι έχετε ελλείψεις που δημιουργούν προβλήματα και κινδύνους για τα παιδιά σας, ήρθε ο καιρός να ακούσετε κάτι πραγματικά διαφορετικό.

 

Κι όμως … οι γονείς έχουν ειδικές γνώσεις, ικανότητες και θετική εμπειρία που αξίζει να αναδειχθούν και να αναπτυχθούν περαιτέρω.

 

Οι Ομάδες Στήριξης & Συνεργασίας Γονέων  (ΟΣΣΓ) ΔΕΝ είναι μία συνηθισμένη διαδικασία ψυχολογικής υποστήριξης των γονέων αλλά είναι μια διαδικασία προσωπικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης των ίδιων και των οικογενειών τους και επιπλέον μια διαδικασία συνεργασίας που αφορά τα όνειρά όλων μας για “τα παιδιά του κόσμου” (και όχι μόνο τα δικά μας παιδιά).

 

Οι ΟΣΓΓ αποτελούν μία συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του αν. καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Μοντγκόμερι και του Ινστιτούτου Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας με τη συμμετοχή & υποστήριξη των Κέντρων Λόγου & Μάθησης PlasisWorld.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Οι γονείς στα πλαίσιο των ομάδων αυτών θα έχουν την ευκαιρία:

- Να μοιραστούν δυσκολίες, προβληματισμούς και θετικές εμπειρίες με ευχάριστους και δημιουργικούς τρόπους

- Να ανακαλύψουν τις καλές πρακτικές διαπαιδαγώγησης που τους ταιριάζουν και να τις αναπτύξουν

- Να κρατήσουν θετικές εμπειρίες και γνώσεις καταγεγραμμένες σε ένα δικό τους λεύκωμα- ημερολόγιο

- Να μοιραστούν τις ιδέες τους για τις καλές πρακτικές τους με τα παιδιά τους και να πάρουν υπόψη τους και τις ιδέες των ίδιων των παιδιών

- Να συμβάλλουν σε ένα «βιβλίο» με καλές πρακτικές διαπαιδαγώγησης για τα παιδιά (το οποίο θα μείνει ως δικός τους οδηγός και για τους ίδιους)

Ακόμη, οι γονείς, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης λογικής συνεργασίας για το καλό των παιδιών, θα έχουν την ευκαιρία:

- Να μοιραστούν εμπειρίες,  ιδέες και δράση με άλλους ανθρώπους που οι ίδιοι οι γονείς θα επιλέξουν και οι οποίοι α) είτε συμβάλλουν στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών (π.χ. εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται) β) είτε δρουν κοινωνικά με καλές πρακτικές για το παρόν και το μέλλον των παιδιών.

 

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Στην επιστημονική ομάδα υποστήριξης του προγράμματος συμμετέχουν εκτός από τον επιστημονικά υπεύθυνο δρ. Αδάμ Χαρβάτη, ψυχολόγο και οι Κασσάνδρα Πήτερσεν, ψυχολόγος και Δανιήλ Δανιλόπουλος, παιδοψυχίατρος.

Οι Ομάδες Στήριξης και συνεργασίας Γονέων αποτελούν τμήμα ερευνητικού προγράμματος που συντονίζεται από την ερευνητική ομάδα του  καθηγητή Οργανωτικής Ψυχολογίας του Τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής (ΤΕΚΠ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Άντονι Μοντγκόμερι.

 

 

ΧΩΡΟΣ- ΧΡΟΝΟΣ

Οι 10 συναντήσεις των ομάδων θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνονται Σάββατο πρωί 10.00-12.15 & 12.45 – 3.00, στον πολυχώρο PlasisWorld (Τσιμισκή 131 και Εθνικής Αμύνης 9). Έναρξη ομάδων 29 Μαρτίου. Στη Θεσσαλονίκη επίσης μπορεί να κανονιστεί, μετά από συνεννόηση, παράλληλη απασχόληση των παιδιών από ειδικούς. 

Στο Βόλο θα γίνονται Πέμπτη απόγευμα 5.00 -7.15 μ.μ.,  στην οδό Ευβοίας 27 (γωνία με Εθνικών Αγώνων), συνοικία Πέτρου και Παύλου, Νέα Ιωνία.  Έναρξη ομάδων 3 Απριλίου.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εγγραφές άρχισαν για όλους και ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.  ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Η έγκαιρη εγγραφή, μέχρι την Τετάρτη 26 Μαρτίου (Θεσσαλονίκη) και μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαρτίου (Βόλος) παρέχει σημαντική έκπτωση στο κόστος συμμετοχής. Επίσης έκπτωση 10% παρέχεται σε άνεργους, ΑΜΕΑ και μονογονεΐκές οικογένειες.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και το πώς θα εγγραφείτε σε αυτό θα βρείτε στο www.narrativetherapy.gr. Πληροφορίες επίσης μπορείτε να αναζητήσετε στο τηλέφωνο 6955-103577 (Δευτ, Πέμπ, Παρ, Σάββ: 11.00 π.μ.- 6.00 μ.μ., Τρι, Τετ: 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ.) ή στο e-mail   narrativetherapygr@gmail.com.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...