PsychologyNow Team

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα

Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών: Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα

PsychologyNow Team

Η Ιατρική Σχολή Αθηνών καλεί κάθε ενδιαφερόμενο σε κατάθεση ηλεκτρονικού φακέλου υποψηφιότητας για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα” από 10 έως και 30 Νοεμβρίου 2018.


FysiologiaGiransis esΗ αίτηση και οι αναλυτικές οδηγίες για την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας καθώς και το πρόγραμμα σπουδών, ο κανονισμός, και οι βασικοί διδάσκοντες του ΠΜΣ πρόκειται να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ www.geriatric.pms.med.uoa.gr και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών http://school.med.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes.html.

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε ιατρούς και κατόχους συναφών τίτλων σπουδών (νοσηλευτών, φαρμακοποιών, φυσιοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, κλινικών ψυχολόγων, βιολόγων, και κοινωνικών λειτουργών).

Το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ περιλαμβάνει

• Βασικές αρχές και νεότερα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με τη φυσιολογία και την παθοφυσιολογία της γήρανσης

• Αρχές των ειδικών νοσολογικών καταστάσεων της τρίτης ηλικίας, των λεγομένων και Γηριατρικών Συνδρόμων

• Εξειδικευμένη πρωτοβάθμια και νοσοκομειακή ιατρική φροντίδα για τον ηλικιωμένο

Σκοπός του ΠΜΣ είναι η ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού με γνώσεις και δεξιότητες που θα επιτρέπουν, α) την προαγωγή βασικής και κλινικής έρευνας στο ανερχόμενο πεδίο της Γηριατρικής, και β) την παροχή υψηλού επιπέδου, εξειδικευμένης φροντίδας υγείας σε ηλικιωμένους.

Οι φοίτηση γίνεται δια ζώσης και διαρκεί τρία εξάμηνα, εκ των οποίων δύο εξάμηνα μαθημάτων, και ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης και εκπόνησης διπλωματικής εργασίας. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 1000 ευρώ ανά εξάμηνο. Το Α’ εξάμηνο σπουδών θα ξεκινήσει τον Φερβουάριο 2019, και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, επί 13 εβδομάδες, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, στο Γουδή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Εν’ όψει της επικείμενης προκήρυξης για μεταπτυχιακούς φοιτητές στο νέο ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής «Φυσιολογία της Γήρανσης και Γηριατρικά Σύνδρομα» (έναρξη εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2018-19), ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους για τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν στον φάκελο υποψηφιότητάς τους.

Επίσης ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους ότι οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται δια ζώσης επί πέντε ώρες δύο απογεύματα την εβδομάδα, σε χώρο διδασκαλίας της Ιατρικής Σχολής στό Γουδί. Οι οριστικές ημέρες και ώρες των μαθημάτων θα ανακοινωθούν μετά την επίσημη προκήρυξη του ΠΜΣ.

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική διεύθυνση geriatric.pms.uoa@gmail.com, μετά την δημοσίευση της επίσημης προκήρυξης στις αρχές Νοεμβρίου 2018:

  1. Αίτηση Συμμετοχής (διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών: http://school.med.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes/nea-programmata-metaptyxiakon-spoydon-apo-to-akad-etos-2018-19/pms-iatrikis-sxolis/fysiologia-ths-ghranshs-kai-ghriatrika-syndroma.html)
  2. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
  3. Ανάτυπα δημοσιεύσεων σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν
  4. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν
  5. Εφόσον εργάζονται: Βεβαίωση εργοδότη/υπηρεσίας ότι σε περίπτωση επιλογής τους θα τους χορηγηθεί άδεια, όπου απαιτείται, ώστε να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους
  6. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
  7. Δύο συστατικές επιστολές από προϊστάμενους του υποψήφιου οι οποίοι να έχουν προσωπική γνώμη για τις ικανότητες και το ήθος του
  8. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας, επιπέδου Β2
  9. Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου φοιτητή (με το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδιο φορέα, πχ Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) όπου να δηλώνει ότι 1) γνωρίζει περί προβλεπόμενης διαγραφής από το ΠΜΣ μετά το πέρας της μέγιστης διάρκειας φοίτησης, χωρίς επιστροφή των ήδη καταβεβλημένων τελών φοίτησης, 2) μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υποχρεωτικής δια ζώσης παρακολούθησης των διαλέξεων και να αναλάβει το κόστος των σπουδών του και για τα τρία εξάμηνα, 3) όλα τα υποβληθέντα δικαιολογητικά αποτελούν ακριβή αντίγραφα των πρωτότυπων, 4) γνωρίζει περί προβλεπόμενης διαγραφής από το ΠΜΣ σε περίπτωση που οποιοδήποτε από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά φοίτησης αποδειχθεί πλαστό, χωρίς επιστροφή τυχόν ήδη καταβεβλημένων τελών φοίτησης, 5) δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλο ΠΜΣ.

Επιπλέον μόνο για τους υποψήφιους φοιτητές από ιδρύματα της αλλοδαπής:

  1. Πιστοποιητικό αντιστοιχίας και ισοτιμίας από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.), σύμφωνα με το άρ.34, παρ. 7 του Ν. 4485/17, ή εναλλακτικά πρωτοκολλημένη αίτηση προς το ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση του πτυχίου από ίδρυμα της αλλοδαπής, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου φοιτητή ότι γνωρίζει περί προβλεπόμενης διαγραφής του από το ΠΜΣ χωρίς επιστροφή των ήδη καταβεβλημένων τελών φοίτησης, στην περίπτωση που δεν προσκομίσει αναγνώριση του πτυχίου του από το ΔΟΑΤΑΠ μετά το πέρας της μέγιστης διάρκειας σπουδών στο ΠΜΣ και αφού εξαντληθούν όλα τα νόμιμα μέσα παράτασής της.

ΦΕΚ ΙΔΡΥΣΗΣ - ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ

Κατεβάστε την Αίτηση Συμμετοχής.

Δείτε περισσότερα

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...