PsychologyNow Team

Εξειδίκευση στη Δεκτική Μουσικοθεραπεία GIM

Εξειδίκευση στη Δεκτική Μουσικοθεραπεία GIM

PsychologyNow Team

Το Ινστιτούτο IMAGEing-European GIM Trainings (Σουηδία) σε συνεργασία με τη SONORA-Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας (Ελλάδα)  διοργανώνoυν πλήρη εκπαιδευτικό κύκλο επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Δεκτική Μουσικοθεραπεία GIM, πιστοποιημένο διεθνώς από το Association for Music and Imagery.


Εισαγωγικό σεμινάριο (Level I)

Tι είναι η Δεκτική Μουσικοθεραπεία GIM

Η μουσικοθεραπεία Guided Imagery & Music (GIM) είναι μια τεχνική μουσικά-υποβοηθούμενης ψυχοθεραπείας η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη της μουσικής να εγείρει νοητικές εικόνες, συναισθήματα, σωματικές αισθήσεις, σκέψεις ή αναμνήσεις που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της μουσικής ακρόασης. Το υλικό αυτό αξιολογείται θεραπευτικά, είτε λεκτικά είτε μέσω άλλων τεχνών. Η εκπαίδευση στηρίζεται σε μια ολιστική θεωρητική θεμελίωση, συμπεριλαμβάνοντας νευροψυχολογία, αναπτυξιακή ψυχολογία και θεωρία του δεσμού, μουσική ψυχολογία, μοντέρνα ψυχοδυναμική θεωρία, ανθρωπιστική ψυχολογία, αρχετυπική και υπερ-προσωπική ψυχολογία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εισαγωγικό σεμινάριο GIM είναι ανοιχτό σε όλους, όμως το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας οποιασδήποτε ψυχοθεραπευτικής κατεύθυνσης με θεραπευτική  εμπειρία, οι οποίοι έχουν ενδιαφέρον να εντάξουν μεθόδους μουσικής ψυχοθεραπείας ως συμπληρωματικό ή πρωταρχικό εργαλείο στη θεραπευτική τους άσκηση. Αφορά επαγγελματίες με κλινική εμπειρία  ενηλίκων ή εφήβων στο ευρύ φάσμα ψυχιατρικών και ψυχοσωματικών διαταραχών, και σε συναφείς τομείς όπως ψυχο-ογκολογία, παρηγορητική αγωγή, περιγεννητική ψυχολογία, θεραπεία οικογένειας, βελτίωση ποιότητας ζωής, οργάνωση ομάδων, κα.

Συμμετέχοντες στον εισαγωγικό κύκλο (level I) οι οποίοι δεν είναι επαγγελματίες ψυχικής υγείας, θα γίνονται περαιτέρω δεκτοί στο πλήρες πρόγραμμα μόνο κατά την κρίση των εκπαιδευτών και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, κατόπιν αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα του AMI και διοργανώνεται σε συνεργασία με το IMAGEing–European GIM Trainings ξεκινώντας με το 3ήμερο εισαγωγικό σεμινάριο.  Η παρακολούθηση του εισαγωγικού είναι προϋπόθεση για την περαιτέρω συμμετοχή στο πλήρες πρόγραμμα εξειδίκευσης το οποίο ξεκινάει μέσα στο 2017  και αποτελείται από  6 τετραήμερα σεμινάρια που θα ολοκληρωθούν σε διάστημα περίπου 3 ετών (κατόπιν συνεννόησης με τους συμμετέχοντες). Η εκπαίδευση περιλαμβάνει κλινική πρακτική, εποπτείες και προσωπική θεραπεία με τη μέθοδο GIM. Οι απόφοιτοι του πλήρους προγράμματος, εγγράφονται ως μέλη στο ΑΜΙ και στο European Association for Music & Imagery (EAMI) και  αναγνωρίζονται ως πιστοποιημένοι θεραπευτές GIM.

Για αναλυτική περιγραφή της μεθόδου GIM και λεπτομέρειες για την ύλη του  πλήρους προγράμματος,  επισκεφτείτε τη σελίδα www.gimtherapy.eu και www.music-and-imagery.eu

  • Μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, όμως η καλή προσωπική σχέση με τη μουσική είναι προϋπόθεση.
  • Η κυρίως εκπαίδευση θα είναι στα ελληνικά όμως το βιβλιογραφικό υλικό και τα προαιρετικά σεμινάρια/εργαστήρια με προσκεκλημένους καθηγητές θα είναι στην αγγλική γλώσσα.
  • Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος σε μικρή ομάδα.
  • Στο τέλος του εισαγωγικού 3ήμερου θα δοθεί απλή βεβαίωση παρακολούθησης

Για λεπτομέρειες εγγραφής, διαδικασία πληρωμής και δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email: info@sonora.gr ή καλέστε  στο 210 802 5536 (αφήστε μήνυμα και τηλέφωνο)

Επιστημονικός υπεύθυνος

Dag Körlin, MD, PhD, FAMI, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής και κλινικός επόπτης GIM, ειδικευμένος σε τεχνικές GIM για χρόνιο τραύμα και μετατραυματικό στρες (Karolinska Institute, Sweden).

Συντονίστρια και εκπαιδεύτρια προγράμματος Ελλάδας

Ευαγγελία Παπανικολάου, PhDc, MA, FAMI, Υπ. Δρ. Μουσικοθεραπείας,  Εκπαιδεύτρια και κλινική Επόπτης GIM, ειδικευμένη σε τεχνικές GIM στην ογκολογία (School of Communication & Psychology, Music therapy Dept., Aalborg University, Denmark, Sonora-Διεπιστημονική Εταιρεία Μουσικοθεραπείας & Έρευνας)

Ημερομηνία διεξαγωγής

Αθήνα: Παρασκευή 27-Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, 10.00-18.00

Τοποθεσία διεξαγωγής

“Συνειδέναι:  Κέντρο Θεραπείας και Εξέλιξης Ατόμου και Οικογένειας”

Ήλιδος 5, Αμπελόκηποι, Αθήνα

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...