PsychologyNow Team

Ομαδικό πρόγραμμα παρέμβασης για ενήλικες με ΔΕΠΥ

Ομαδικό πρόγραμμα παρέμβασης για ενήλικες με ΔΕΠΥ

PsychologyNow Team

Το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος για ενήλικες με ΔΕΠΥ. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικα άτομα διαγνωσμένα με ΔΕΠ/Υ και στοχεύει, μέσω ψυχοεκπαίδευσης και τεχνικών, στη βελτίωση των δυσκολιών, που αντιμετωπίζουν αυτά τα άτομα, καθώς και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, προκειμένου να χειρίζονται αποτελεσματικότερα τις καθημερινές προκλήσεις.


Ειδικότερα, δίδεται έμφαση σε τομείς στους οποίους, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, άτομα με ΔΕΠ/Υ παρουσιάζουν δυσκολίες, όπως για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, αναβλητικότητα, αδυναμία οργάνωσης χρόνου, ευμεταβλητότητα στη διάθεση, δυσκολίες στη διαχείριση του χρόνου, δυσκολίες στο χειρισμό διαπροσωπικών σχέσεων. Με τη βοήθεια αυτό-αναφορών και άλλων ασκήσεων οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τρόπους να αποδέχονται και να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους, να αντιλαμβάνονται έγκαιρα πιθανές αλλαγές στη διάθεση και να τις χειρίζονται θετικά καθώς και βασικές αρχές που διέπουν την συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Τμήμα Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών).

Το πρόγραμμα αποτελείται από 12 συνεδρίες διάρκειας 2 ωρών που διενεργούνται στο χώρο του ΙΕΘΣ (Αιόλου 102), κάθε Πέμπτη 18:00 - 20:00.

Έναρξη προγράμματος: Πέμπτη 9/2/2017.  Το κόστος κάθε συνεδρίας είναι 20 ευρώ.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Περισσότερες πληροφορίες από τις ψυχολόγους - συντονίστριες του προγράμματος:

Γεωργουτσάκου Σοφία (6944689693) και Βλασοπούλου Αγγελική (6958476093)

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...