PsychologyNow Team

Νέος κύκλος μετεκπαιδευτικού προγράμματος: προαγωγή της ψυχικής υγείας κατά την εγκυμοσύνη, τη νεογνική και τη βρεφική περίοδο 2016-17

Νέος κύκλος μετεκπαιδευτικού προγράμματος: προαγωγή της ψυχικής υγείας κατά την εγκυμοσύνη, τη νεογνική και τη βρεφική περίοδο 2016-17

PsychologyNow Team

Η Ελληνική Εταιρεία για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών, μέλος της World Association for Infant Mental Health έχει θέσει μεταξύ των βασικών της στόχων την προαγωγή της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα ψυχικής υγείας της περιγεννητικής και βρεφικής περιόδου, όλων των επαγγελματιών υγείας που εμπλέκονται στην περίοδο αυτή. Ουσιαστικό μέσο επίτευξης του στόχου αυτού αποτελεί η διενέργεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και διεπιστημονικών ομάδων συζήτησης κλινικού υλικού.


Στο πλαίσιο αυτό, συνδιοργανώνεται με την Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Ψυχιατρικής και των Συναφών Επιστημών(ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ), Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο:

«ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΤΗ ΝΕΟΓΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ»

Οι διδάσκοντες στο πρόγραμμα είναι επαγγελματίες υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων, ώστε να αναδειχθεί η αναγκαιότητα της διεπιστημονικής συνεργασίας με στόχο την πρόληψη της (ψυχο)παθολογίας και της νοσηρότητας στη μέλλουσα μητέρα, το νεογνό και την οικογένεια. Προσδοκούμε επίσης ότι, λόγω των δυσμενών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών οι οποίες περιπλέκουν την περιγεννητική φροντίδα, το πρόγραμμα αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες επαγγελματίες υγείας να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην παροχή υπηρεσιών, καθώς και λειτουργικούς τρόπους διαχείρισής τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται  σε μαιευτήρες-γυναικολόγους, παιδιάτρους, νεογνολόγους, παιδοψυχιάτρους, μαίες, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους

Απαραίτητες προϋποθέσεις: Εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον δύο (2) ετών, κατά προτίμηση σε πλαίσιο που υποδέχεται εγκύους, νεογνά, βρέφη και τις οικογένειές τους, καθώς και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Η διάρκεια  του προγράμματος θα είναι 130 ώρες (80 ώρες θεωρητική και 50 ώρες κλινική εκπαίδευση) και θα περιλαμβάνει 13 εκπαιδευτικά διήμερα, ένα ανά δεκαπενθήμερο. Η έναρξη θα γίνει τον Νοέμβριο 2016 και η λήξη τον Mάϊο 2017.
Η επιλογή των εκπαιδευομένων θα πραγματοποιηθεί από την υπεύθυνη διεπιστημονική επιτροπή, μετά από συνέντευξη.

Ο τόπος διεξαγωγής είναι η αίθουσα της ΕΛΕΠΨΥΣΕΠ, Διον. Αιγινήτου 7, 2ος όροφος, ΤΗΛ: 210-7250544.
Κόστος συμμετοχής: 800 ευρώ (300 ευρώ προκαταβολή & το υπόλοιπο σε 3 δόσεις έως 30.03.2017).

Αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος

Αναλυτικό πρόγραμμα

Δηλώσεις συμμετοχής

Για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση, παρακαλούμε απευθυνθείτε στο e-mail infanthealth2014@gmail.com και στο τηλέφωνο 210-2612898, 6978519922 (κ. Πέννυ Νικολαΐδου, κάθε Δευτέρα: 4.30 μ.μ. -6.30μ.μ. και Πέμπτη: 5.00μ.μ.-8.00μ.μ.).

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Δρ. Μερόπη Μιχαλέλη
Ψυχαναλύτρια
Πρόεδρος
Ελληνικής Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία των Βρεφών

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...