PsychologyNow Team

Πιστοποιημένη Εκπαίδευση από το TBT-S Training Institute των ΗΠΑ με καλεσμένη εισηγήτρια τη δημιουργό του πρωτοκόλλου, Dr. Laura Hill

Πιστοποιημένη Εκπαίδευση από το TBT-S Training Institute των ΗΠΑ με καλεσμένη εισηγήτρια τη δημιουργό του πρωτοκόλλου, Dr. Laura Hill

PsychologyNow Team

Το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει για πρώτη φορά στη χώρα εκπαίδευση ειδικών στο TBT-S, με καλεσμένη ομιλήτρια την Dr. Laura Hill, δημιουργό του συγκεκριμένου πρωτοκόλλου.


Τι είναι το TBT-S

Οι απεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου έχουν ενισχύσει την κατανόηση γύρω από τους νευροβιολογικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με τα συμπτώματα των Διατροφικών Διαταραχών (ΔΔ), φανερώνοντας ότι πρόκειται για νευροβιολογικά προσδιοριζόμενες ασθένειες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα νέα επιστημονικά πορίσματα, υπάρχουν ορισμένα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά προσωπικότητας που φαίνεται να εμπλέκονται στην ανάπτυξη και διατήρηση των ΔΔ, όπως για παράδειγμα το άγχος, η τελειομανία, η αποφυγή βλάβης, η έμφαση στην λεπτομέρεια, η μη ανοχή στην αβεβαιότητα, η μη ευαισθησία στην ανταμοιβή, και η γνωστική ακαμψία.

Η γνώση σε σχέση με τους νευροβιολογικούς μηχανισμούς που σχετίζονται με τα συμπτώματα των ΔΔ και τα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά προσωπικότητας εφαρμόζεται στην θεραπεία TBT-S, στην οποία επιπλέον εμπλέκονται ενεργά οι φροντιστές των ασθενών.

Η Δρ. Μαρία Τσιάκα ήταν η πρώτη Ευρωπαία ειδικός που εφαρμόζει το συγκεκριμένο πρωτόκολλο στο Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών από το 2017 με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ TBT-S TRAINING INSTITUTE ΤΩΝ ΗΠΑ
Επίπεδο 1 & 2 για ειδικούς
Στο πρωτόκολλο θεραπείας το οποίο είναι βασισμένο στη νευροβιολογία και τα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά προσωπικότητας (TBT-S).
Για ενήλικες με διατροφικές διαταραχές και τις οικογένειές τους

Εισηγήτριες:

Dr. Laura Hill: Δημιουργός της θεραπείας TBT-S για ενήλικες.Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο Ohio State University και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής στο University of California, San Diego.

Δρ. Μαρία Τσιάκα: Ψυχολόγος, οικογενειακή-θεραπεύτρια, Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών, που ιδρύθηκε το 2006 στην Αθήνα. Εργάζεται στον χώρο των διατροφικών διαταραχών από το 1997.

Πότε: 11,12,13 και 14 Μαΐου 2023

Πού: Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών, Κήπων 40 & Χελιδονούς, Κηφισιά

Διάρκεια: 32 ώρες (9.30-17.30)

Κόστος: 900€

Δηλώσεις συμμετοχής: info@hcfed.gr και τηλεφωνικά στο: 210 800 3493

*Η εκπαίδευση θα γίνει στα Ελληνικά. Απευθύνεται σε όλο το φάσμα των ειδικών που ασχολούνται με τις διατροφικές διαταραχές.

*Θα δοθεί πιστοποίηση επιπέδου 1 & 2 μετά από επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων από το Ινστιτούτο TBT-S των ΗΠΑ. Για όσους δεν επιθυμούν πιστοποίηση, θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

*Η εκπαίδευση περιλαμβάνει θεωρία και βιωματικά εργαστήρια για την άμεση εφαρμογή και κατανόηση του μοντέλου και των κλινικών εργαλείων του TBT-S.

ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  • Τι είναι το TBT-S και πώς διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα πρωτόκολλα θεραπείας, ποια η φιλοσοφία και οι βασικές αρχές που το διέπουν. Ποια τα κριτήρια ένταξης στη θεραπεία
  • Πώς επιδρούν τα γονίδια στα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά.
  • Ποιο είναι το νευροβιολογικό αναπτυξιακό μοντέλο και το προφίλ των ιδιοσυγκρασιακών χαρακτηριστικών των ΔΔ
  • Πότε, γιατί, πού και πώς εμπλέκουμε την οικογένεια
  • Πώς σχετίζονται τα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά με τα συμπτώματα της ΔΔ
  • Ποιες περιοχές του εγκεφάλου εμπλέκονται με τη διαδικασία της διατροφικής συμπεριφοράς και τις διατροφικές διαταραχές
  • Η νευροβιολογία του άγχους, της αισθητηριακής επίγνωσης, της επεξεργασίας, της ανταμοιβής και τιμωρίας, της χαμηλής κεντρικής συνοχής, της έμφασης στη λεπτομέρεια και της λήψης αποφάσεων
  • TBT-S Εργαλεία που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά
  • Πώς ανακατευθύνουμε την έκφραση των καταστροφικών χαρακτηριστικών σε παραγωγικά μέσω της Εργαλειοθήκη TBT-S
  • Εφαρμογή του συμφωνητικού συμπεριφοράς TBT-S, ανάμεσα στον ασθενή και την οικογένειά του.

 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...