PsychologyNow Team

3ήμερη εισαγωγική εκπαίδευση στην Υποστήριξη Εφήβων με Συμπτώματα Δυσφορίας Φύλου ή Ασυμφωνίας Φύλου

3ήμερη εισαγωγική εκπαίδευση στην Υποστήριξη Εφήβων με Συμπτώματα Δυσφορίας Φύλου ή Ασυμφωνίας Φύλου

PsychologyNow Team

Τριήμερο εισαγωγικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για την υποστήριξη εφήβων και των οικογενειών τους, που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς την ανάπτυξη ταυτότητας φύλου ή και συμπτώματα δυσφορίας φύλου (ΔΦ).


EisagEkpaidYposthEfhbwn es
Το σεμινάριο θα εστιάσει στην πολυπλοκότητα του φαινομένου και τους διαφορετικούς παράγοντες που μπορεί να συντελέσουν στην ανάπτυξη της δυσφορίας φύλου κατά την εφηβεία. Στη διάρκεια του τριημέρου διαδραστικού σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση του πλαισίου κλινικής πρακτικής για νέους με ΔΦ, συνδέσεις μεταξύ θεωρίας και πρακτικής, ενώ θα υπάρξουν και διαδραστικές ασκήσεις αναστοχασμού με πραγματικά περιστατικά από το εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας (NHS) και από την Ελλάδα, μέσω μαγνητοσκοπημένων συνεδριών.

Τέλος θα γίνει εισαγωγή στο Μοντέλο Διερεύνησης Ταυτότητας Φύλου (Spiliadis, 2019) που αναπτύχθηκε το 2018 και από το 2022 υποστηρίζεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας ως το πρότυπο μοντέλο κλινικής πρακτικής για περιστατικά ΔΦ στην εφηβεία.

Η εκπαίδευση θα γίνει στα ελληνικά, όμως η βιβλιογραφία που θα δοθεί μεταξύ των τριών ημερών, αλλά και κάποια τμήματα του σεμιναρίου (μαγνητοσκοπημένο υλικό κλπ) θα είναι στα αγγλικά. Απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους εφήβων και ενηλίκων και συμβούλους ψυχικής υγείας.

Στόχοι εκπαίδευσης

1. Κατανόηση του κλινικού, κοινωνικού και πολιτικού πλαισίου της θεραπευτικής πρακτικής

2. Εισαγωγή στο Μοντέλο Διερεύνησης Ταυτότητας Φύλου και τις διαφορές με το επιβεβαιωτικό μοντέλο και τις θεραπείες μεταστροφής

 

3. Διερεύνηση των κλινικών διλημμάτων, όπως των αλλαγών στα δημογραφικά στοιχεία και τις συχνές υποκείμενες δυσκολίες, όπως αυτισμός και διατροφικές διαταραχές

4. Συνδέσεις με τις σημαντικές αλλαγές στο κλινικό πλαίσιο της δομής εφήβων στην Αγγλία, της μεγαλύτερης υπηρεσίας ταυτότητας φύλου στον κόσμο και αναστοχασμός σε κλινικά περιστατικά

5. Ανάπτυξη δεξιοτήτων για την καλύτερη υποστήριξη περιστατικών με συμπτώματα ΔΦ

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 10 Φεβρουαρίου, 10 Μαρτίου και 24 Μαρτίου 2023

Εκπαιδευτής

Ο Αναστάσης Σπηλιάδης είναι ψυχολόγος (MSc – Westminster University), συστημικός και οικογενειακός ψυχοθεραπευτής (MSc – Institute of Psychiatry, Psychology & Neuroscience, King’s College London), επόπτης – εκπαιδευτής (PGCert – Tavistock Centre) και υποψήφιος διδάκτορας ψυχολογίας (University of Essex), που δουλεύει θεραπευτικά με εφήβους, ενήλικες, οικογένειες και ζευγάρια που αντιμετωπίζουν σύνθετες και συχνά μακροχρόνιες δυσκολίες, όπως διατροφικές διαταραχές, δυσφορία φύλου ή ασυμφωνία φύλου και αυτοκτονικότητα μεταξύ άλλων.

Εργάστηκε για χρόνια στο νοσοκομείο Maudsley του Λονδίνου (Maudsley Centre for Child & Adolescent Eating Disorders), και στην κλινική Tavistock (Gender Identity Development Service), όπου ίδρυσε και διηύθυνε την πρώτη υπηρεσία Οικογενειακής Θεραπείας & Συμβουλευτικής στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) για νέους και οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την ταυτότητα φύλου τους. Το 2018 ανέπτυξε το Μοντέλο / Θεραπεία Διερεύνησης Ταυτότητας Φύλου που πλέον προτείνεται από το NHS, ενώ διδάσκει ως επισκέπτης λέκτορας στο King’s College London και στο University College London.

Πληροφορίες

  • Συνολικό κόστος εκπαίδευσης 225 € (75 € x 3 ημέρες)
  • Ημέρες και ώρες: 10 Φεβρουαρίου, 10 Μαρτίου και 24 Μαρτίου 10:00 – 15:00. Περιλαμβάνεται διάλειμμα 45 λεπτών.
  • Χώρος διεξαγωγής: Αλεξάνδρου Σούτσου 6, 106 71, Κολωνάκι, Αθήνα
  • Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τα 10 άτομα.

Για κράτηση θέσης παρακαλώ στείλτε μήνυμα στο admin@icf-consultations.com. Θα ζητηθεί η εξόφληση της πρώτης ημέρας (75 €) ώστε να επιβεβαιωθεί η κράτηση.

Ιστοσελίδα: www.icf-consultations.com

 

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία του φορέα μαζί σας, ακολουθώντας τους κανόνες του GDPR (*)
Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...