PsychologyNow Team

Κλινική Ειδίκευση στην Αντιμετώπιση του Τραύματος

Κλινική Ειδίκευση στην Αντιμετώπιση του Τραύματος

PsychologyNow Team

Το Μονοετές Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Αντιμετώπιση του Τραύματος που προσφέρει το ‘Λόγω Ψυχής’ - Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία είναι προσανατολισμένο στην αντιμετώπιση του τραύματος ως κομμάτι της ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης.


Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του τετραετούς προγράμματος του ‘Λόγω Ψυχής’ που βασίζεται στο μοντέλο SANE-SystemAttachmentNarrativeEncephalon ®. Άλλες αιτήσεις από επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές εξετάζονται κατά περίπτωση και κατ’ εξαίρεση.

Το 'Λόγω Ψυχής'- Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία συστάθηκε το 2011 από τους Τσαμπίκα Μπαφίτη, MSc, PhD, Αθηνά Ανδρουτσοπούλου, PhD, και Γιώργο Καλαρρύτη, MMedSci, κλινικούς ψυχολόγους και συστημικούς ψυχοθεραπευτές, με μακρόχρονη εμπειρία στην εκπαίδευση και εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Το Ινστιτούτο, που είναι Ευρωπαϊκώς Πιστοποιημένο Ψυχοθεραπευτικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο EAPTI (European Accredited Psychotherapy Training Institute) και πιστοποιημένο ως Full Member του EFTA-TIC (Επιμελητήριο Κέντρων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικογενειακής Θεραπείας), έχει ως κύρια δραστηριότητά του την εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και την έρευνα.

Κεντρικό: Στουντίου 10β, 15126 Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 8033287 Fax: 210 8031341
Παράρτημα: Κυπρίων Αγωνιστών 81, 15126 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.logopsychis.gr
E-mail: info@logopsychis.gr

Διάρκεια - Σημαντικές ημερομηνίες

Ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης είναι ένα (1) έτος

Ετήσια διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος-Ιούνιος

Ώρες και μέρες θεωρητικού-εποπτείας: Μια Παρασκευή το μήνα 09.30πμ-15.00μμ, από Οκτώβριο έως Μάιο και ένα Σαββατοκύριακο τον Ιούνιο (9.00πμ – 17.00μμ).

Ημερομηνία Έναρξης: 14/10/2022

Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής Αιτήσεις έως και 30/9/2022

Σκοπός Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Οι επαγγελματίες εξειδικεύουν και επεκτείνουν τις γνώσεις τους, και τις οργανώνουν με βάση 4 κατευθυντήριες γραμμές που ονομάζουμε BEAR Guidelines (Befriend your nervous system, Embrace your inner parts, Attune with significant others, Re-story your life).

Οι κατευθυντήριες αυτές γραμμές συνθέτουν τα τρία ιστορικά ρεύματα στην αντιμετώπιση του τραύματος (top-down και bottom up approaches) και βασίζονται σε σύγχρονες έρευνες και κλινική εμπειρία: Οι παρεμβάσεις στοχεύουν τόσο στην συν-επιμέλεια μιας συγκροτημένης αφήγησης και στην γεφύρωση των διαφορετικών κομματιών/φωνών μας με ταυτόχρονη ενθάρρυνση για συμπονετικό διάλογο μεταξύ τους, όσο και στην επικέντρωση στο σώμα και τη λειτουργία του νευρικού μας συστήματος όπου το τραύμα «φωλιάζει». Η ασφαλής θεραπευτική σχέση θεωρείται απαραίτητη παράμετρος τόσο στην αντιμετώπιση του τραύματος όσο και στην ανάπτυξη εσωτερικής ασφάλειας και ψυχικής ανθεκτικότητας, καθώς και στην ασφαλή (επανα) σύνδεση με τους σημαντικούς άλλους.

Δομή του Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι ένα (1) έτος. Απαιτούνται 60 ώρες φυσικής παρουσίας  ή παρουσίας μέσω zoom και 120 ώρες μελέτης.

Ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης είναι ένα (1) έτος και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο (2) έτη συνολικά

Κριτήρια συμμετοχής

Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί τελειόφοιτοι και απόφοιτοι του τετραετούς προγράμματος στην Συστημική Ψυχοθεραπείας με το μοντέλο SANE-System Attachment Narrative Encephalon ® καθώς το μονοετές αυτό πρόγραμμα για το τραύμα θεωρείται περαιτέρω εξειδίκευση στην υπάρχουσα ειδίκευσή τους. Άλλοι επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές γίνονται δεκτοί κατά περίπτωση και κατ’ εξαίρεση με υποβολή αίτησης, βιογραφικού, φωτογραφίας και πιστοποιητικών και αξιολόγηση μέσω συνέντευξης. Απαιτείται πολύ καλή γνώση αγγλικών.

Το Ινστιτούτο δεσμεύεται από τον κώδικα δεοντολογίας του στην αποφυγή διακρίσεων που αφορούν την καταγωγή, την εθνικότητα, το χρώμα, το φύλο, τη θρησκεία, τη σωματική υγεία και τη σεξουαλική προτίμηση στην προσφορά ευκαιριών ειδίκευσης.

Δίδακτρα εκπαιδευτικού προγράμματος

Το ετήσιο συνολικό ποσό των διδάκτρων δίνεται είτε εφάπαξ είτε χωρισμένο σε 9 δόσεις (Οκτώβριος - Ιούνιος).  Επίσης παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια των σπουδών. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρέχον κόστος των διδάκτρων και τους τρόπους πληρωμής. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό (ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, σε επιστημονικά περιοδικά που έχει εγγραφεί το Ινστιτούτο, καθώς και σημειώσεις)

Πιστοποίηση Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Ιδιότητες Μέλους /Πιστοποιήσεις του Ινστιτούτου

  1. Το Ινστιτούτο είναι Ευρωπαϊκώς Πιστοποιημένο Ψυχοθεραπευτικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο (European Accredited Psychotherapy Training Institute)
  2. Είναι πιστοποιημένο ως Full Member του EFTA-TIC (Επιμελητήριο Κέντρων Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Οικογενειακής Θεραπείας). Συμμετέχει επίσης στην Πλατφόρμα Ανταλλαγής Εκπαιδευτών του EFTA-TIC.
  3. Είναι τακτικό μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος (ΕΕΨΕ).
  4. Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συμβουλευτικής (ΕΕΣ)

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Οι εκπαιδευόμενοι εμβαθύνουν στις επαγγελματικές τους γνώσεις για την αντιμετώπιση του τραύματος στα πλαίσια της ψυχοθεραπείας κα μπορούν να εφαρμόσουν όσα έμαθαν στην κλινική τους πρακτική.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...