PsychologyNow Team

Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ψυχοεκπαίδευση & Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας”, από το ΕΠΙΨΥ & την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ

Διετές Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο “Ψυχοεκπαίδευση & Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας”, από το ΕΠΙΨΥ & την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική ΕΚΠΑ

PsychologyNow Team

Το ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) σε συνεργασία με την  Α’ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, και την ΑμΚΕ «ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ» διοργανώνουν Διετές μετεκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “Ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις  Συμπεριφορική θεραπεία οικογένειας στην ψύχωση”

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Πραγματοποιείται από το 2005 και παρέχει εκπαίδευση και κλινική άσκηση με εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας διαφόρων ειδικοτήτων και αποτελείται από δύο κύκλους εκπαίδευσης.

 

1ο έτος: Βασική Εκπαίδευση

Θα διεξαχθεί από Οκτώβριο 2015 έως Ιούνιο 2016, κάθε δεύτερη Τετάρτη, ώρα 16:00 – 20:30

 

Στο πρώτο έτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Θεωρητική εκπαίδευση στις Ψυχοεκπαιδευτικές Παρεμβάσεις και στην Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας.
  • Παρακολούθηση βιντεοσκοπημένων συνεδριών Συμπεριφορικής Θεραπείας Οικογένειας.
  • Παρακολούθηση ψυχοεκπαιδευτικών ομάδων οικογενειών που έχουν μέλος τους να πάσχει από σοβαρή ψυχική διαταραχή και συζήτηση – εποπτεία μετά το πέρας των ομαδικών συνεδριών.
  • Παρακολούθηση επιλεγμένων συνεδριών υποστηρικτικής ομάδας συγγενών και συζήτηση - εποπτεία μετά το πέρας των συνεδριών (οι οικογένειες που συμμετέχουν στις ομάδες είναι μέλη του Συλλόγου Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία - Σ.Ο.Ψ.Υ.).

 

2ο έτος: Κλινική Εκπαίδευση

Κάθε δεύτερη Τετάρτη, ώρα 16:00 – 20:30

 

Απευθύνεται στους επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τη βασική εκπαίδευση και επιθυμούν εξειδικευμένη εκπαίδευση στις Ψυχοεκπαιδευτικές Παρεμβάσεις και στη Συμπεριφορική Θεραπεία Οικογένειας.

 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Εφαρμογή της Συμπεριφορικής Θεραπείας Οικογένειας σε δύο οικογένειες με εποπτεία ατομική και ομαδική.
  • Παρουσιάσεις και αναλύσεις περιστατικών - οικογενειών.
  • Βιβλιογραφική ενημέρωση

 

Επιστημονικά Υπεύθυνοι:

  • Οικονόμου Μαρίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών- Αιγινήτειο Νοσοκομείο,
  • Πάλλη Αλεξάνδρα, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας, Επιστημονική Συνεργάτης του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. Εκτός των υπευθύνων, ως εισηγητές και κλινικοί επόπτες θα συμμετάσχουν ειδικοί με κλινική και ακαδημαϊκή εμπειρία στα επιμέρους θέματα.

 

Πληροφορίες: Στο site του ΕΠΙΨΥ www.epipsi.gr και στα τηλέφωνα 210 6170071/2, 210 6170805

 

 

Πληροφορίες – Αιτήσεις συμμετοχής

 

Δίδακτρα:

 

α΄ έτος: 500,00 € (καταβάλλονται σε 2 ισόποσες δόσεις, η πρώτη με την έναρξη του Σεμιναρίου και η δεύτερη έως 01.03.2016)

 

β’ έτος: 800,00 € (καταβάλλονται σε 2 ισόποσες δόσεις, η πρώτη με την έναρξη του Σεμιναρίου και η δεύτερη έως 01.03.2016)

 

Τόπος διεξαγωγής: Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, Σωρανού του Εφεσίου 2, Παπάγου

 

Αιτήσεις συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και βιογραφικό σημείωμα μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση secretar@epipsi.gr το αργότερο έως τέλος Σεπτεμβρίου 2015.

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...