• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2020/21

BSc (Hons) Psychology - Πτυχίο Ψυχολογίας

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η ψυχολογία είναι η συστηματική και επιστημονική μελέτη του ανθρώπινου νου και της συμπεριφοράς. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στην υγεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, στην βιομηχανία, στις αγορές και την εκπαίδευση. Το BSc (Hons) Psychology στοχεύει στη παροχή υψηλού επιπέδου θεωρητικής εκπαίδευσης στη ψυχολογία αλλά και στην ανάπτυξη άριστων επαγγελματικών δεξιοτήτων. Απευθύνεται κυρίως σε άτομα που ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Ψυχολόγου και να αποκτήσουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου μέσω ΑΤΕΕΝ.

 • Αναγνωρισμένο πτυχίο Ψυχολογίας από το ελληνικό κράτος (ATEEN). Οδηγεί σε άδεια άσκησης Ψυχολόγου στην Ελλάδα, μετά από αίτηση στο ATEEN.
 • Καθώς το πρόγραμμα είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων (BPS), οι απόφοιτοι μπορούν να αιτηθούν για εγγραφή μέσω ατομικής αίτησης. Επίσης, έχει γίνει σχετική αίτηση και αναμένεται έλεγχος το 2021 από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων ώστε να υπάρχει αυτόματη πιστοποίηση χωρίς να χρειάζεται αίτηση του φοιτητή.
 • Διδασκαλία από καθηγητές με διδακτορικούς τίτλους σπουδών και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στους διαφορετικούς κλάδους της ψυχολογίας.
 • Καλύπτει ευρύ φάσμα σύγχρονων θεμάτων στη ψυχολογία (π.χ. Κλινική, Υγείας, Εγκληματολογία, Εργασιακή, Κοινωνική κ.α.) με έμφαση στην εφαρμογή της έρευνας.
 • Δωρεάν πρόσβαση σε δεκάδες χιλιάδες βιβλία και άρθρα μέσω της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης του Cardiff Metropolitan University.
 • Δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε συνεργαζόμενους φορείς (π.χ. νοσοκομεία, γηροκομεία, κέντρα απεξάρτησης κ.α.).
 • Παροχή δωρεάν υπηρεσιών από το Counselling Centre του κολεγίου.
 • Δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών στο ερευνητικό κέντρο του κολεγίου ως ερευνητικοί συνεργάτες (research associates) και συμμετοχή σε παγκόσμια συνέδρια.
 • Συμμετοχή σε δράσεις (π.χ. φιλανθρωπικές δράσεις) και σεμινάρια που διοργανώνει το τμήμα Ψυχολογίας και στοχεύουν στην προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των φοιτητών.
 • Ετήσιο συνέδριο Ψυχολογίας όπου φοιτητές παρουσιάζουν τις διατριβές τους ενώ υπάρχουν και επίσημοι προσκεκλημένοι από όλους τους κλάδους ψυχολογίας, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Δυνατότητα αποφοίτων για συνέχιση σπουδών τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο και απόκτηση επαγγελματικής άδειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • 92% των αποφοίτων μας είτε βρίσκουν δουλειά στο χώρο της ψυχικής υγείας ή συνεχίζουν σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα σε 1 χρόνο από την αποφοίτηση τους.
 • 90% φοιτητών αξιολόγησαν την ποιότητα του προγράμματος και τη ποιότητα διδασκαλίας ως άριστη.
 • Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

CITY UNITY COLLEGE
Αθήνα: Θησέως 15-17, Σύνταγμα,, Athina 105 62, 21 0324 3222
https://cityu.gr ; info@cityu.gr
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Admissions Office

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στη διάρκεια αυτού του τριετούς προγράμματος οι φοιτητές θα μελετήσουν τη ψυχολογία με έμφαση στις κοινωνικές, γνωσιακές και αναπτυξιακές διαστάσεις της. Το πρόγραμμα θα αναπτύξει ποσοτικές και ποιοτικές κριτικές ικανότητες οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές να προβλέπουν και να εξηγούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Το πρόγραμμα εμβαθύνει στην ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και την άριστη κατάρτιση των αποφοίτων του.

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...