• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2019/20

Πτυχίο στην Ψυχολογία (BSc in Psychology)

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Οι σπουδές για την απόκτηση το βασικού πτυχίου Ψυχολογίας (B.Sc.) στο Τμήμα Ψυχολογίας και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Frederick έχουν διάρκεια 4 έτη και διασφαλίζουν μια εκτεταμένη μελέτη και στέρεη γνώση των διαφορετικών θεωριών της επιστήμης αυτής, καθώς και εξειδικευμένη εκπαίδευση σε ειδικές μεθόδους έρευνας. Τα μαθήματα του προγράμματος εστιάζουν τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα μέσα από τα οποία ο φοιτητής έχει την ευκαιρία να εφαρμόσει στην πράξη τις γνώσεις και δεξιότητες τις οποίες απέκτησε μέσα από τα θεωρητικά μαθήματα. Η γλώσσα διδασκαλίας του προγράμματος είναι η Ελληνική.

Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής: Τα μαθήματα ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη και την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για οποιοδήποτε από τα δύο εξάμηνα. Φοιτητές για τους οποίους απαιτείται βίζα, η διαδικασία αίτησης πρέπει να γίνει τουλάχιστον 8 εβδομάδες πριν από την έναρξη των μαθημάτων. Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση εγγραφής είναι καλά να γίνεται το γρηγορότερο δυνατό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πλήρωσης των θέσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η διαδικασία αίτησης σε περιπτώσεις που δεν απαιτείται βίζα ολοκληρώνεται σε περίπου μία εβδομάδα από την ημέρα κατάθεσής της. Οι φοιτητές αναμένεται να βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων για το εξάμηνο στο οποίο εγγράφονται.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η απόκτηση της σφαιρικής γνώσης της θεωρίας, των κύριων εννοιών και μεθόδων της Ψυχολογίας, η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και δημιουργικότητας στις θεωρητικές και μεθοδολογικές επιστημονικές τους προσεγγίσεις, η ανάπτυξη της ερευνητικής σκέψης και δραστηριότητας καθώς και η εξέλιξη της αυτογνωσίας και ενσυναίσθησης.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι πτυχιούχοι μας αναμένεται να:

 • Έχουν αποκτήσει σφαιρική γνώση της θεωρίας, των κυρίων εννοιών και των μεθόδων της Ψυχολογίας, να είναι ικανοί να αναπτύξουν ένα σωστό και μεθοδικό τρόπο προσέγγισης των διαφόρων αντικειμένων και να εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις αρχές της ψυχολογίας όπου αρμόζει.
 • Εξοικειωθούν με την αναζήτηση των απαραίτητων πηγών πληροφόρησης και να καταστούν μελετητές της εξελικτικής πορείας της επιστήμης τους.
 • Λαμβάνουν μέρος σε ερευνητικές δραστηριότητες επιδεικνύοντας τις αποκτηθείσες ερευνητικές τους δεξιότητες στον σχεδιασμό, τις μεθόδους, την επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων, καθώς και στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων.
 • Χρησιμοποιούν κριτική σκέψη και να επιδεικνύουν διερευνητικό πνεύμα και δημιουργικότητα στις θεωρητικές και μεθοδολογικές επιστημονικές τους προσεγγίσεις.
 • Είναι επικοινωνιακά αποτελεσματικοί στη διάδοση γνώσης και πληροφοριών.
 • Εκφράζουν και να αναπτύσσουν επιστημονικά επιχειρήματα μέσα σε ένα κλίμα ακαδημαϊκού διαλόγου, παραπέμποντας σε αποδεδειγμένες ακαδημαϊκές απόψεις.
 • Αναζητούν αποδεικτικά στοιχεία και να τηρούν απαρέγκλιτα το πλαίσιο δεοντολογικών κανόνων βιοηθικής.
 • Έχουν κατασταλαγμένη και ρεαλιστική άποψη για τη μελλοντική τους επαγγελματική ή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
 • Διαθέτουν προηγμένη αυτογνωσία και ενσυναίσθηση με σκοπό την αποτελεσματική λειτουργία τους σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και να είναι διατεθειμένοι να τις προάγουν συνεχώς.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Οι άνθρωποι και η φιλοσοφία του Frederick με έχουν ωθήσει να συνεχίσω να προσπαθώ, να βάζω στόχους και να προχωρώ. Τη σύνδεση που έχουμε οι φοιτητές με τους καθηγητές εδώ, δύσκολα την βρίσκεις αλλού. Είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βοηθήσουν και πέραν των θεμάτων που άπτονται του Πανεπιστημίου. Σ’ αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι είμαστε ομάδες μικρές, πράγμα που κάνει το περιβάλλον πιο οικογενειακό. Οι καθηγητές μας, εντοπίζουν πολύ πιο εύκολα ένα πρόβλημα που μπορεί να προκύψει και μεριμνούν να το λύσουν. Καμιά φορά σκέφτομαι τους καθηγητές μου σαν κηπουρούς κι εμάς, τους φοιτητές σαν σπόρια. Πιο εύκολα διατηρείς ένα μικρό, συντονισμένο κήπο κρατώντας τον πάντοτε ανθισμένο’

-Φοίβος Φυλακτού- (Απόφοιτος προγράμματος Ψυχολογίας)

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...