• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2018/19

Πτυχίο Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η τριβή των φοιτητών μας με τον επιστημονικό τρόπο σκέψης και την έρευνα, χάρη στα ερευνητικά εργαστηριακά μας μαθήματα και την υποχρεωτική ερευνητική πτυχιακή εργασία, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας. Η καλλιέργεια του επιστημονικού ερευνητικού τρόπου σκέψης, αναδεικνύεται και από την οργάνωση σε τακτά χρονικά διαστήματα «συνεδρίου φοιτητικής έρευνας στην Ψυχολογία», στο οποίο οι απόφοιτοί μας, μαζί με απόφοιτους Τμημάτων Ψυχολογίας από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζουν τις ερευνητικές πτυχιακές τους εργασίες, αποκτώντας έτσι και εμπειρία επικοινωνίας για επιστημονικά θέματα από δημόσιο βήμα.

Ταυτόχρονα, επιστέγασμα του προγράμματος και προϋπόθεση για το Πτυχίο, αποτελεί η Πρακτική Άσκηση, που περιλαμβάνει ποικίλους φορείς όπως, ψυχιατρικούς τομείς νοσοκομείων, νευροψυχολογικές κλινικές, συμβουλευτικούς σταθμούς, κέντρα ημέρας, πρόληψης, απεξάρτησης και ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, σχολεία, ειδικά σχολεία, παιδοψυχολογικές ή παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες, κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων, κ.α. Στους φορείς αυτούς, οι φοιτητές μας αποκτούν πολύτιμη εμπειρία από την άσκηση της Ψυχολογίας, υπό την διπλή εποπτεία του Ψυχολόγου ή των Ψυχολόγων του φορέα και του πανεπιστημιακού τους δάσκαλου.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Η άρτια θεωρητική κατάρτιση των φοιτητών στους βασικούς κλάδους της Ψυχολογικής Επιστήμης (Πειραματική, Γνωστική, Κοινωνική, Αναπτυξιακή, Κλινική Ψυχολογία και Νευροεπιστήμες),
  • Η εξοικείωση και η άσκηση των φοιτητών στους βασικούς κανόνες και μεθόδους επιστημονικής έρευνας για την καταγραφή, κατανόηση και ερμηνεία της ανθρώπινης συμπεριφο­ράς.
  • Η περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση της Ψυχολογικής Επιστήμης ως μίας εκ των Επιστημών του Ανθρώπου και της Κοινωνίας.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Δωρεάν

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...