• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2020/21

MA Inclusion and Special Educational Needs and Disability (ISEND) - Μεταπτυχιακό στη Συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Σε μια εποχή αυξανόμενου παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την ισότητα και την ένταξη στην Εκπαίδευση, το νέο διετές (part-time) μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμπερίληψη και Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (MA ISEND) του University of Derby αποτελεί το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον Ελλαδικό χώρο που διέπεται στο σύνολο του από τη φιλοσοφία της συμπερίληψης και των ίσων μαθησιακών ευκαιριών για μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους ή εν ενεργεία εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ειδικοί Παιδαγωγοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) περί συνάφειας μεταπτυχιακών ειδικής αγωγής.

Βασικά σημεία του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών MA ISEND:

 • Επιστημονικό πρόγραμμα με υψηλές προδιαγραφές σε σχεδιασμό και περιεχόμενο
 • Άρτια καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, με πολυετή εμπειρία / διδακτορικές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο στα διδακτικά τους αντικείμενα
 • Έμφαση στη διασύνδεση πράξης / θεωρίας μέσα από την ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ 250 ΩΡΩΝ
 • Στήριξη των φοιτητών και συστηματική εποπτεία από εξειδικευμένους Ειδικούς Παιδαγωγούς και Ψυχολόγους
 • Επαφές με μεγάλο δίκτυο συνεργατών και μεγάλη πιθανότητα εύρεσης εργασίας κατά την αποφοίτηση (προωθούνται μέσα από συγκεκριμένες δράσεις του Κολλεγίου)
 • Έμφαση στην επιστημονική έρευνα με ενθάρρυνση των φοιτητών για διάχυση των εργασιών τους πριν την αποφοίτηση προκειμένου για την ενίσχυση του βιογραφικού τους
 • Φιλικό περιβάλλον σπουδών και εξατομικευμένη στήριξη του κάθε φοιτητή

Ημερομηνία Έναρξης: Οκτώβριος (1/10) & Φεβρουάριος (1/2)

MEDITERRANEAN COLLEGE
ΑΘΗΝΑ: Πατησίων 94 & Κοδριγκτώνος 13 | Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, +30210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ίωνος Δραγούμη 21 | Εγνατίας 2-4 +2310 287779
www.medcollege.edu.gr
info@medcollege.edu.gr

Πληροφορίες προγράμματος: https://www.medcollege.edu.gr/courses/ma-education-special-educational-needs-disabilities/

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Admissions Office

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το MA ISEND είναι ένα επιστημονικό πρόγραμμα με υψηλές προδιαγραφές σε περιεχόμενο και σχεδιασμό. Μέσα από τα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα εφοδιαστούν με ενδιαφέρουσες ιδέες σχετικά με την παιδαγωγική τους προσέγγιση και πρακτική, θα βελτιώσουν τον τρόπο που διδάσκουν μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες και θα έρθουν σε επαφή με τη νεότερη έρευνα και πρακτική στη Συμπερίληψη και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ).

Αποτελείται από πέντε μαθήματα 120 διδακτικών μονάδων (credits), εκ των οποίων δύο είναι μαθήματα κορμού και τρία μαθήματα εξειδίκευσης. Επιπλέον, για την απόκτηση του μεταπτυχιακού τίτλου απαιτείται η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας σε θέμα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τα εργασιακά ενδιαφέροντα των φοιτητών και το αντικείμενο εξειδίκευσής τους.

Πλήρως ενταγμένο στο πρόγραμμα σπουδών είναι το καινοτόμο μάθημα του Πανεπιστημίου του Derby, ISEND in Practice (40 credits), που περιλαμβάνει 250 ώρες εποπτευόμενης και ουσιαστικής πρακτικής άσκησης στην Ειδική Αγωγή. Η πρακτική άσκηση του MA ISEND παρέχει πολλαπλές ευκαιρίες μάθησης για τους φοιτητές, σε πραγματικά περιβάλλοντα εργασίας.

Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με διαλέξεις, εργαστήρια, εργασία σε ομάδες, μελέτες περίπτωσης και φοιτητικές παρουσιάσεις σε συνέδρια. Οι ψηφιακές πλατφόρμες μάθησης περιλαμβάνουν πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και υποστηρίζουν τη μελέτη και έρευνα των φοιτητών.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το Mediterranean College προσφέρει στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πολλαπλές εναλλακτικές αποπληρωμής των ετήσιων διδάκτρων και fees.

Επισκεφθείτε την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη σχετική φόρμα: www.medcollege.edu.gr

Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσει αναλυτικά.

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...