• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2020/21

LGBTQ+ θέματα και η εμπλουτισμένη συστημική θεραπευτική οπτική SANE – System Attachment Narrative Encephalon® με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Η συστημική οπτική SANE - System Attachment Narrative Encephalon®, στη θεραπεία και συμβουλευτική με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες που ανήκουν στην LGBTQ+ κοινότητα, που προσφέρει το Λόγω Ψυχής, απευθύνεται σε ειδικούς της ψυχικής υγείας και σε ειδικευμένους ψυχοθεραπευτές, οι οποίοι ενδιαφέρονται να καταρτιστούν ώστε να δουλεύουν αποτελεσματικότερα με μέλη της LGBTQ+ κοινότητας.

Ετήσια διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος - Ιούλιος

Ώρες και μέρες θεωρητικού-εποπτείας: Παρασκευή  9.00 - 16.00, (7 ώρες), μία (1) φορά το μήνα

Κεντρικό: Στουντίου 10β, 15126 Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 8033287 Fax: 210 8031341
Παράρτημα: Κυπρίων Αγωνιστών 81, 15126 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.logopsychis.gr
E-mail: info@logopsychis.gr

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια πολυδιάστατη πληροφόρηση, συμπεριλαμβάνοντας από ιστορικά δεδομένα έως και τις τρέχουσες εξελίξεις, σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπευτική οπτική  SANE - System Attachment Narrative Encephalon®, ώστε να ειδικευθούν για να προσφέρουν ουσιαστικές και αποτελεσματικές θεραπευτικές υπηρεσίες σε LGBTQ+ θεραπευόμενους. Το πλούσιο αυτό θεωρητικό υλικό εμπεδώνεται δυναμικά, καθώς συνδυάζεται με βιωματικές ασκήσεις και προσωπική επεξεργασία, πρακτική άσκηση και εποπτεία.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το ετήσιο συνολικό ποσό των διδάκτρων δίνεται είτε εφάπαξ είτε χωρισμένο σε 10 δόσεις (Οκτώβριος - Ιούλιος). Επίσης παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια των σπουδών. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρέχον κόστος των διδάκτρων και τους τρόπους πληρωμής. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό (ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, σε επιστημονικά περιοδικά που έχει εγγραφεί το Ινστιτούτο, καθώς και σημειώσεις).

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

  • Από τη διεργασία του σεμιναρίου κατάλαβα κυρίως τα εξής:

«…Η σεξουαλική ταυτότητα εκτείνεται σ’ ένα ευρύ φάσμα όπου υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί. Χρειάζεται γνώση και πληροφόρηση και αποφυγή εύκολων συμπερασμάτων…»

«…Ξεκαθάρισαν οι όροι μέσα μου και με βοήθησε η ιστορική αναδρομή. Κατάλαβα πόσο ανοιχτό μυαλό χρειάζεται η δουλειά με αυτά τα θέματα και πόσο σημαντικό είναι να διευρύνεται το πλαίσιο και να δημιουργείται μια συνεκτική εικόνα εαυτού…»

«…Ότι η σεξουαλικότητα είναι συνεχής με πολλές διαφορετικές εκφράσεις. Δεν υπάρχει φυσιολογικό – παθολογικό. Είναι θέμα ανεξάντλητο και περίπλοκο. Άλλο ταυτότητα, άλλο σεξουαλικός προσανατολισμός…»

«…Ο θεραπευτής χρειάζεται να έχει συνεχή επικαιροποίηση των θεμάτων σεξουαλικής ταυτότητας εάν θέλει να ασχοληθεί με αυτόν τον πληθυσμό LGBT Επίσης, η ανοιχτότητα είναι σημαντικό χαρακτηριστικό προσωπικότητας του θεραπευτή…»

  • Περισσότερο μου άρεσε:

«…Τα κομμάτια που αναφέρθηκαν στους ορισμούς τους οποίους δεν κατείχα καθώς και για τον τρόπο θεραπείας της οικογένειας με παιδιά LGBT…»

Βίντεο Προγράμματος:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...