• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2020/21

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Διάγνωση και Ψυχοθεραπεία Παιδιών μέσα από τη Συστημική Οπτική SANE - System Attachment Narrative Encephalon ®

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Διάγνωση και Ψυχοθεραπεία Παιδιών μέσα από τη Συστημική Οπτική SANE - System Attachment Narrative Encephalon®, που προσφέρει το ‘Λόγω Ψυχής’ - Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία- απευθύνεται σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας (σχολικούς ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, κ.ά.) που ενδιαφέρονται να ειδικευτούν στη διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία με παιδιά που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες.

Ετήσια διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος - Ιούλιος

Ώρες και μέρες θεωρητικού-εποπτείας: Παρασκευή  9.00 - 16.00, (7 ώρες), μία (1) φορά το μήνα

Κεντρικό: Στουντίου 10β, 15126 Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 8033287 Fax: 210 8031341
Παράρτημα: Κυπρίων Αγωνιστών 81, 15126 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.logopsychis.gr
E-mail: info@logopsychis.gr

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί να εξοικειώσει τους ειδικευόμενους με το θεωρητικό υπόβαθρο και τις διαγνωστικές διαδικασίες που θα τους επιτρέψουν να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τις συναισθηματικές δυσκολίες που εκδηλώνουν τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Βάσει των αποτελεσμάτων διαγνωστικής διαδικασίας οι ειδικευόμενοι θα μάθουν να σχεδιάζουν, να υλοποιούν τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες σε κάθε περίπτωση και να συγγράφουν αναλυτική ψυχολογική αναφορά προς ενημέρωση των εμπλεκόμενων ειδικών ή/και γονέων.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το ετήσιο συνολικό ποσό των διδάκτρων δίνεται είτε εφάπαξ είτε χωρισμένο σε 10 δόσεις (Οκτώβριος - Ιούλιος). Επίσης παραμένει σταθερό σε όλη τη διάρκεια των σπουδών. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρέχον κόστος των διδάκτρων και τους τρόπους πληρωμής. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό (ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, σε επιστημονικά περιοδικά που έχει εγγραφεί το Ινστιτούτο, καθώς και σημειώσεις).

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Περισσότερο μου άρεσε/άρεσαν:

 • «…το θεωρητικό κομμάτι σε όλα του τα εργαλεία, πολύ κατανοητό, περισσότερο μου άρεσε η πρακτική με τις 10 ιστορίες στο CAT…»
 • «…το γεγονός ότι καταπιαστήκαμε με ένα ευρύ φάσμα test και αξιολογήσεων των συναισθηματικών δυσκολιών. Επίσης, ήταν πολύ διαφωτιστικός ο τρόπος με τον οποίο εντοπίζουμε τα στοιχεία που θα μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα…»
 • «…η φροντίδα και το ειλικρινές ενδιαφέρον για τον ρόλο του εξεταστή και του θεραπευτή ως κάποιος που λειτουργεί προς όφελος του παιδιού και της οικογένειας με προσοχή και υπευθυνότητα…»
 • «…τα παραδείγματα που αναλύαμε μαζί και η συστηματοποίηση στη πληροφορία -οργάνωση της γνώσης…»
 • «…οι εισηγήτριες. Είχαν έναν πολύ όμορφο τρόπο μετάδοσης όλων αυτών των πληροφοριών. Μου άρεσε που ύστερα από κάθε συνάντηση ένιωθα ακόμα πιο «επαρκής» σε αυτό που κάνω, έχοντας ακόμη πολύ δρόμο…»

Από τη διεργασία του σεμιναρίου κατάλαβα:

 • «…πόσο σημαντική είναι η συνδυαστική προσέγγιση στα πλαίσια της διαγνωστικής διαδικασίας…»
 • «…η ενασχόληση με τα παιδιά απαιτεί πολύ προσεκτική δουλειά, προσέγγιση με ευαισθησία και κατανόηση και η διάγνωση πρέπει να στηρίζεται στη συλλογή δεδομένων από πολλά στοιχεία και όχι μεμονωμένα…»

Βίντεο Προγράμματος:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...