• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2019/20

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία δημιουργήθηκε με στόχο την εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες του ατόμου σχετικά με την θεραπευτική αντιμετώπιση και παρέμβαση.

Η εκπαίδευση βοηθά τους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν την κλινική εφαρμογή εργαλείων και τεχνικών της σε διάφορα πλαίσια και με ποικιλία περιπτώσεων όπου η δημιουργία των εικόνων παίζει κεντρικό ρόλο στα πλαίσια της θεραπευτικής προσέγγισης.

Μέσω της παρατήρησης της δημιουργικής συμπεριφοράς, του χειρισμού των υλικών, της εικαστικής έκφρασης και των προϊόντων τέχνης, ο εικαστικός θεραπευτής αποκτά την δυνατότητα να συνάγει συμπεράσματα και να εφαρμόζει την ανάλογη θεραπευτική παρέμβαση.

Ο σπουδαστής μόλις ολοκληρώσει το εισαγωγικό έτος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις: 1)Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ενηλίκων 2) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδιών και Εφήβων.

Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής

Κατά τους μήνες Μάιο-Ιούνιο κάθε έτους διεξάγονται συνεντεύξεις με τους ενδιαφερόμενους για την Μετεκπαίδευση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία.

Στις 21/6 διεξάγεται η εκδήλωση Open Day 2019 (ώρες 17:00-21:00) ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα. 

Η εγγραφή γίνεται το αργότερο εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Το ακαδημαϊκό έτος διαρκεί 9 μήνες, από αρχές Οκτωβρίου έως τέλη Ιουνίου.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μ. Γλυνού

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα έχει στόχο να παρέχει μετεκπαίδευση, μεταπτυχιακού επιπέδου, κατάρτιση στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, νηπιαγωγούς, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και εικαστικούς καλλιτέχνες. Μέσα από την θεωρία, την πρακτική και την ταυτόχρονη διαδικασία της προσωπικής ανάπτυξης, θα μπορούν να αναλαμβάνουν προληπτικά, συμβουλευτικά ή θεραπευτικά, άτομα με οποιαδήποτε διαταραχή.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το κόστος του προγράμματος υπολογίζεται περίπου ως 10 ευρώ/ εκπαιδευτική ώρα.

*Για τις ώρες της πρακτικής άσκησης δεν υπάρχει χρέωση

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Για εμένα, το ΚΤΨ είναι ένας δρόμος να ανακαλύψω χαρακτηριστικά και συναισθήματα που "κρύβονται" βαθιά μέσα μου, ένας δρόμος να κατανοήσω και να μετατρέψω κάτι που με φοβίζει/ θυμώνει/ αγχώνει σε κάτι που θα με ωφελήσει/βοηθήσει στο να ανακαλύψω τον βαθύτερο εαυτό μου, τις επιθυμίες και τις ανάγκες μου. Έτσι, ίσως μια όμορφη μέρα, μπορέσω και εγώ να βοηθήσω με τον τρόπο μου άλλα άτομα που το έχουν ανάγκη.

Λουίζα Περατικού

Bιώνοντας από παιδί τη δύναμη της τέχνης και της ενασχόλησης με αυτήν, σε μια ώριμη φάση πια της ζωής μου και με ζητούμενο την εξέλιξή μου ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας που ασχολείται με την εικαστική αναζήτηση των παιδιών ανακάλυψα στο Κέντρο Τέχνης και Ψυχοθεραπείας αυτό που θα ήθελα να έχω κάνει από την αρχή. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι η "δουλειά" με τα παιδιά είναι θεραπευτική και συναρπαστική και ενστερνιζόμενη το "ποτέ δεν είναι αργά" βρίσκομαι εδώ για να κάνω το επόμενο βήμα.

Άννυ Καλογιάννη

Βίντεο Προγράμματος:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...