• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2019/20

NLP Practitioner Certification 2019-20

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη Διεθνή Ένωση Εκπαιδευτών Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (International NLP Trainers Association - INLPTA).

Ο Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός (NLP) είναι ένας μοναδικός συνδυασμός νευρολογίας, γλωσσολογίας και προγραμματισμού, των τριών πιο ισχυρών συστατικών που συμβάλλουν στη δημιουργία της ανθρώπινης εμπειρίας. Είναι η επιστήμη της πρακτικής τέχνης του πώς μπορούμε να αλλάξουμε αυτό που θέλουμε να αλλάξουμε, σε αντίθεση με άλλες μεθόδους που εστιάζουν στο τι πρέπει να αλλάξουμε.

Ερχόμαστε σε επαφή με τον εξωτερικό κόσμο μέσα από τις αισθήσεις μας. Η νευρολογία χρησιμοποιεί αυτά τα ερεθίσματα και τα παρουσιάζει σε εμάς με «εσωτερικές αναπαραστάσεις». Αυτές διαμορφώνουν την Υποκειμενική Εμπειρία μας. Επομένως, ο εσωτερικός μας κόσμος αποτελείται από εικόνες που βλέπουμε με τα μάτια του μυαλού μας.

Αυτό που είναι σημαντικό να κατανοήσουμε είναι ότι η εμπειρία μας δημιουργείται από συνδυασμούς αυτών των εσωτερικών αναπαραστάσεων, οι οποίοι σχηματίζουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα ή «προγράμματα». Αυτά τα μοτίβα (ή, αλλιώς, συνήθειες) επαναλαμβάνονται συνεχώς, σαν μια συνεχόμενη κινηματογραφική ταινία, μέχρι να τα διακόψουμε ή τα ανακατευθύνουμε με κάποιο τρόπο.

Το γλωσσολογικό συστατικό του NLP έγκειται στο επιστημονικό γεγονός ότι περίπου το 93% της επικοινωνίας μας είναι μη- λεκτικό. Αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος που λέμε αυτό που λέμε (τονικότητα φωνής, ένταση, ταχύτητα κτλ), μεταφέρει πέντε φορές περισσότερη πληροφορίας από τις λέξεις που χρησιμοποιούμε. Επίσης, ο τρόπος που χρησιμοποιούμε το σώμα μας (χειρονομίες, εκφράσεις προσώπου, στάση σώματος) ασκεί ακόμα μεγαλύτερη επιρροή. Το NLP υπερβαίνει την παραδοσιακή θεωρία του “Body Language” μέσα από την εκπαίδευση της αναγνώρισης και κατάλληλης απόκρισης στην ολική επικοινωνία με τα άλλα άτομα.

 

Ημερομηνίες Διεξαγωγής Προγράμματος

19/10, 20/10, 2/11, 3/11, 23/11, 24/11, 14/12, 15/12, 18/1/20, 19/1/20, 1/2/20, 2/2/20

Οι ώρες παρακολούθησης είναι 10πμ- 6μμ και ο χώρος διεξαγωγής είναι ο Πολυχώρος Χείρωνας στην Παιανία (πατήστε εδώ για τον χάρτη).

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα σας εκπαιδεύσουμε πώς να επαναπρογραμματίζετε το μυαλό σας ώστε να σπάτε ή να ανακατευθύνετε αυτά τα μοτίβα που σας μπλοκάρουν και σας εμποδίζουν να πετύχετε τους στόχους σας, τα όνειρα και τις βαθύτερες επιθυμίες σας.

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...