• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2018/19

Εκπαίδευση Μaster Practitioner in Eating Disorders & Obesity

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Τα εργαλεία που διδάσκονται στην εκπαίδευση Master Practitioner on Eating Disorders που πραγματοποιείται στην Ελλάδα από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά ένα άτομο που έχει οποιαδήποτε διαταραγμένη σχέση με το φαγητό.

Η διαχείριση των διατροφικών διαταραχών είναι αποτέλεσμα ουσιαστικής γνώσης και ζωντανής αλληλεπίδρασης μεταξύ εξειδικευμένων επαγγελματιών υγείας που εκπαιδεύονται από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του χώρου. Το ΚΕΑΔΔ λειτουργεί υπό την αιγίδα του British Psychology Society και είναι μέλος του National Association Academy of Eating Disorders.

Η εκπαίδευση παρέχει εκπαιδευτικό υλικό και εγχειρίδια που θα σε κατατοπίζουν βήμα προς βήμα στην κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση για κάθε πελάτη.

Επίσης το ΚΕΑΔΔ παρέχει online δίκτυο των επαγγελματιών συνεργατών του για πλήρη πρόσβαση του κοινού σε αυτούς καθώς δύναται η δυνατότητα για άμεση παραπομπή περιστατικών μεταξύ των πιστοποιημένων επαγγελματιών υγείας του ΚΕΑΔΔ.

ΑΘΗΝΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Περισσότερες πληροφορίες στο www.keadd.gr και στο τηλέφωνο 210-2718360 Δευτέρα με Πέμπτη 11πμ-7μμ ή στο email: [email protected]

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γιατί να παρακολουθήσω την εκπαίδευση Master Practitioner

Δουλεύοντας με τις Διατροφικές Διαταραχές και τη Συναισθηματική Υπερφαγία

Ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών - που συνήθως ξεπερνά και το 50% - με προβλήματα βάρους, αντιμετωπίζει κάποιο θέμα διαταραχής στη διατροφή τους. Αν δεν διαγνωσθεί από την πρώτη κιόλας στιγμή και απλώς αντιμετωπισθεί ως ένα ακόμα σύνηθες περιστατικό τότε μέσα στους επόμενους δυο μήνες ο ασθενής αυτός είτε θα διακόψει κάθε μορφή θεραπείας, είτε θα υποτροπιάσει. Τα άτομα που πάσχουν από οποιασδήποτε μορφής διατροφική διαταραχή χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση και εξειδικευμένες θεραπευτικές δεξιότητες ώστε να παραμείνουν σε οποιαδήποτε θεραπευτικό σχήμα μέχρι το τέλος της θεραπείας τους.

Η γνώση και η σωστή αξιοποίηση αυτών των δεξιοτήτων στο προσεχές μέλλον θα ξεχωρίσει τον εξειδικευμένο θεραπευτή που θα μπορεί να διαθέτει και να παρέχει κάθε θεραπευτική προσέγγιση δημιουργώντας έτσι ένα αίσθημα διαρκούς και μόνιμης αλληλεπίδρασης με τον ασθενή του.

Οι διατροφικές διαταραχές και η συναισθηματική υπερφαγία παρουσιάζονται από τους ασθενείς όχι μόνο όταν ζητούν βοήθεια για θέματα διατροφής συγκεκριμένα, αλλά και μέσα από άλλες συναισθηματικές και σωματικές διαταραχές. Η ικανότητα να βοηθά κανείς τους άλλους να επανακτήσουν μία υγιή σχέση με το φαγητό, και επομένως και με τον εαυτό τους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο για τους επαγγελματίες υγείας

Η εκπαίδευση συνδυάζει πολλές θεραπευτικές μεθόδους, που βασίζονται καταρχήν στη γνωστική - συμπεριφοριστική θεραπεία. Το υλικό παρουσιάζεται σε μορφή διαλέξεων, ασκήσεων σε μικρές ομάδες, εξάσκησης σε ρόλους, διαγνωστικών ασκήσεων, και ασκήσεων στην απόκτηση συγκεκριμένων δεξιοτήτων.

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση:

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει πρακτική μάθηση και συζήτηση πάνω σε πραγματικά περιστατικά. Θα μάθετε πώς να αξιολογείτε, να διαμορφώνετε σωστή διάγνωση και να αναπτύσσετε το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο για κάθε μοναδική περίπτωση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις περιπτώσεις όπου η πρόοδος της θεραπείας φαίνεται να έχει σταματήσει, χωρίς όμως ο ασθενής να έχει φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Παρέχεται οδηγός με εκτεταμένο έντυπο υλικό που είναι χρήσιμο τόσο για τους επαγγελματίες υγείας όσο και για τους ασθενείς.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Με προαγορά της εκπαίδευσης έως 15 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 20% στα 1620 € (από 2160) για κρατήσεις θέσεων με προαγορά έως και 30 εργάσιμες πριν την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης.

Με προαγορά της εκπαίδευσης έως 30 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων παρέχεται έκπτωση 25% στα 1738 € (από 2160) για κρατήσεις θέσεων με προαγορά έως και 14 εργάσιμες πριν την ημερομηνία έναρξης της εκπαίδευσης.

Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

Για τις παρεχόμενες εκπτώσεις, την κράτηση θέσης και τις ευκολίες πληρωμών μπορείτε να δείτε περισσότερα στο επίσημο site του ΚΕΑΔΔ και σε επικοινωνία με τη γραμματεία.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Βραχιόλιας Ευστράτιος
Ψυχολόγος – Αλεξανδρούπολη

Είναι σίγουρο ότι μιλάμε για μια εκπαίδευση ζωής!

Η άρτια οργάνωση, η επιμέλεια και το νοιάξιμο των εκπαιδευτών για την προσωπική αλλά και εκπαιδευτική εξέλιξη των σπουδαστών είναι υποδειγματικά. Έχοντας παρακολουθήσει την εκπαίδευση αλλά και πολλές άλλες μέχρι τώρα στη ζωή μου, ένα έχω να πω: Η εκπαίδευση του ΚΕΑΔΔ κάνει τη διαφορά!

Μαθαίνεις πράγματα τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να τα εφαρμόσεις άμεσα. Σε εξοπλίζει η εκπαίδευση με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό το οποίο συμπληρώνει τις γνώσεις σου και σε υποστηρίζει. Διορθώνει ελλείψεις στην μέχρι τώρα εκπαίδευση μας, διαλύει μύθους για την διατροφή αλλά και γενικότερα για τις διατροφικές διαταραχές και όλα αυτά με απόλυτο σεβασμό στο άτομο που υποφέρει από διατροφικές διαταραχές.

Για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία και το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Ένα μεγάλο μπράβο στον Ευάγγελο Ζουμπανέα και τους εξαιρετικούς συνεργάτες του! Συνεχίστε με το ίδιο πάθος!

Ευαγγελία Καφούνη
Ψυχολόγος, Χαλάνδρι – Αθήνα

Έχοντας ολοκληρώσει την εκπαίδευσή μου στο ΚΕΑΔΔ και εφαρμόζοντας πλέον και εγώ η ίδια τις τριάδες και τις δυάδες, παρατηρώ πως όλα αυτά που διδαχθήκαμε προέρχονται από ανθρώπους με γνώσεις και αγάπη για το επάγγελμά τους. Στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς για το κατά πόσο η εκπαίδευση αυτή απευθύνεται και σε ψυχολόγους. Με χαρά μου είδα ότι είναι μία εκπαίδευση που σκοπό της έχει να θεραπεύσει το άτομο συνολικά, σωματικά και ψυχικά! Έμαθα πολλά πράγματα για τη διατροφή, για τη σωματική άσκηση και τα οφέλη της, καθώς και για τον σημαντικό ρόλο της ψυχολογίας στη διατροφή.

Είναι ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης που σταδιακά σε βάζει σε μια διαδικασία να σκέφτεσαι και να λειτουργείς με έναν άλλο πιο υγιή τρόπο. Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε! Καλή συνέχεια και σας ευχαριστώ!

Δείτε περισσότερα σχόλια για την εκπαίδευση ΕΔΩ ή στο σύνδεσμο http://ow.ly/oUuP30lPM73

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...