• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2022/23

MSc in Integrative Counselling and Psychotherapy - Μεταπτυχιακό στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το MSc Integrative Counselling & Psychotherapy συνθέτει τρεις βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις (ανθρωπιστική, ψυχοδυναμική και γνωσιακή – συμπεριφοριστική) με σκοπό να εφοδιάσει τον εκπαιδευόμενο με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες της Συνθετικής προσέγγισης.

Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού προγράμματος Συνθετικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας θα έρθεις σε επαφή με προηγμένα μεθοδολογικά & θεωρητικά μοντέλα και θα κατανοήσεις τη χρήση της ψυχοθεραπείας στο περιβάλλον εργασίας σου. Θα συνθέσεις τη θεωρία με την κλινική πρακτική, θα εμπλουτίσεις τις δεξιότητες και τις γνώσεις σου στη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία, θα αναλογιστείς το ρόλο της πολυπολιτισμικότητας στη συμβουλευτική και θα μελετήσεις την σημασία των ηθικών, νομικών και δεοντολογικών προεκτάσεων του κώδικα πρακτικής καθώς και την ορθή αντιμετώπιση ηθικών διλημμάτων στην ψυχοθεραπεία.

Παράλληλα, θα αναλογιστείς τη σημαντικότητα της έρευνας στον κλάδο της συμβουλευτικής και της ψυχοθεραπείας και θα εξοικειωθείς με τη διεξαγωγή ποιοτικής και ποσοτικής έρευνας. Θα σου δοθούν πολλαπλές ευκαιρίες ενίσχυσης της επαγγελματικής και προσωπικής σου ανάπτυξης. Η θεωρητική σου κατάρτιση θα συμπληρωθεί με υποχρεωτική εποπτευόμενη κλινική πρακτική 300 ωρών. Το Κολέγιο διατηρεί ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων και ιδρυμάτων, υποστηρίζοντας τους φοιτητές στην εύρεση του κατάλληλου χώρου πρακτικής.

Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής:

Δεχόμαστε αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέχρι κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων ανά τμήμα. Καθώς πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα στο Mediterranean College, σε ενθαρρύνουμε να υποβάλλεις έγκαιρα την αίτησή σου.

Επιπλέον, προσφέρουμε πολλαπλές εναλλακτικές αποπληρωμής διδάκτρων, προγράμματα χρηματοδότησης και υποτροφίες βάσει ακαδημαϊκών, αθλητικών και κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας και ενημερώσου για το πρόγραμμα σπουδών και τις ευκαιρίες επιδότησης & χρηματοδότησης διδάκτρων. Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης του Admissions Office θα σου παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία αίτησης και εγγραφής

MEDITERRANEAN COLLEGE
ΑΘΗΝΑ: Πατησίων 94 & Κοδριγκτώνος 13 | Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, +30210 8899600
ΓΛΥΦΑΔΑ: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, +30 210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ίωνος Δραγούμη 21, +2310 287779
www.medcollege.edu.gr
info@medcollege.edu.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Admissions Office

Πληροφορίες προγράμματος: https://www.medcollege.edu.gr/courses/msc-integrative-counselling-psychotherapy/

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το MSc Integrative Counselling & Psychotherapy είναι ένα άκρως βιωματικό και εφαρμοσμένο πρόγραμμα, που συνθέτει τις τρεις βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, με σκοπό να εφοδιάσει τον εκπαιδευόμενο με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες της Συνθετικής προσέγγισης.

Γιατί να το επιλέξεις:

 • Είναι το μοναδικό MSc Συνθετικής Ψυχοθεραπείας Ψυχολογίας στην Ελλάδα, από το 2010.
 • Συνθέτει τις 3 βασικότερες ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις (προσωποκεντρική – ψυχοδυναμική – γνωσιακή συμπεριφοριστική), επιτρέποντας πολύπλευρη προσέγγιση στη θεραπεία και αντιμετώπιση μεγάλου εύρους περιστατικών.
 • Περιλαμβάνει υποχρεωτική κλινική πρακτική 300 ωρών με εσωτερικά οργανωμένη ομαδική εποπτεία.
 • Υποστηρίζεται από ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δομών για την πρακτική άσκηση & την ατομική ψυχοθεραπεία χαμηλού κόστος.
 • Πληροί τα κριτήρια του Βρετανικού Συλλόγου Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας (BACP).Οι φοιτητές εγγράφονται ως student members και με την ολοκλήρωση προάγονται σε αυτόνομους ψυχοθεραπευτές (BACP registered psychotherapist status).
 • Πληροί τα κριτήρια ένταξης στην Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής (ΕΕΣ) και στο European Association for Counselling (EAC).
 • Αξιοποιεί σουίτα παρατήρησης με μονόδρομο καθρέπτη, για ομάδες εστίασης, συνεντεύξεις, παιχνίδια ρόλων και μελέτες παρατήρησης.
 • Είναι πλήρως εφαρμοσμένο και εστιασμένο στην επιστημονική έρευνα- ποσοτική & ποιοτική - δίνοντας τη δυνατότητα συνέχισης για PhD ή DPsych.
 • Διδάσκουν πιστοποιημένοι λέκτορες από το University of Derby, που συνδυάζουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο με ενεργή επαγγελματική παρουσία.

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΑ

Βρείτε μας στα...