• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2022/23

Higher Professional Diploma in Counselling & Psychology HPD Συμβουλευτική & Ψυχολογία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Mediterranean Professional Studies (MPS) λειτουργεί ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του Mediterranean College και από το 2002 προσφέρει σύγχρονα, πιστοποιημένα προγράμματα μετεκπαίδευσης & επαγγελματικής εξειδίκευσης σε νευραλγικούς και συγχρόνως περιζήτητους τομείς.

Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα για να καλύψουν τις ανάγκες επαγγελματιών που θέλουν να ενισχύσουν την αξία και τα προσόντα τους σε ένα αμιγώς ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον. Κάθε χρόνο ανανεώνονται, ώστε να διασφαλίζεται ότι καλύπτουν τις ανάγκες των συμμετεχόντων και ότι ακολουθούν τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς εργασίας. Οι προσφερόμενες ειδικότητες του MPS εντάσσονται σε 3 βασικούς επιστημονικούς τομείς:

Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων του MPS αποκτούν τους τίτλους Higher Professional Diploma (HPD), Advanced Professional Diploma, Professional Diploma, Executive Diploma, οι οποίοι απονέμονται απευθείας από τους συνεργαζόμενους φορείς πιστοποίησης (European International University, Gatehouse Awards, CISCO).

Τα προγράμματα απευθύνονται σε:

 • Φοιτητές & απόφοιτους διαφόρων βαθμίδων εκπαίδευσης (Κολλεγίων, Πανεπιστημίων, ΙΕΚ, κ.α.) ανεξαρτήτου ειδικότητας, οι οποίοι αναζητούν νέες ευκαιρίες εργασίας και επαγγελματική δικτύωση.
 • Εργαζόμενους & ελεύθερους επαγγελματίες που αναζητούν επαγγελματική εξειδίκευση και εξέλιξη.
 • Άνεργους που αναζητούν τρόπο αποτελεσματικής εισόδου στην αγορά εργασίας.

Το Higher Professional Diploma στη Συμβουλευτική και την Ψυχολογία, το οποίο προσφέρεται από τον Τομέα Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών & Επιστημών Υγείας του MPS, αποτελεί το μοναδικό, πιστοποιημένο πρόγραμμα στην Ελλάδα που από το 2002 συνδυάζει γνώσεις Ψυχολογίας και δεξιότητες Συμβουλευτικής.

Το HPD στη Συμβουλευτική και Ψυχολογία αποτελεί το μοναδικό Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών που συνδυάζει γνώση στην επιστήμη της Ψυχολογίας και στις δεξιότητες & τεχνικές της Συμβουλευτικής. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 3 βασικούς άξονες:

 • Στις βασικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις.
 • Στην ανάπτυξη συμβουλευτικών δεξιοτήτων.
 • Στους βασικούς τομείς της Ψυχολογίας και στις αρχές της Μεθοδολογίας Έρευνας.

Ημερομηνία Έναρξης: 1 Οκτωβρίου 2022, & 1 Φεβρουαρίου 2023

MEDITERRANEAN COLLEGE
ΑΘΗΝΑ: Πατησίων 94 & Κοδριγκτώνος 13 | Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, +30210 8899600
ΓΛΥΦΑΔΑ: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, +30 210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ίωνος Δραγούμη 21, +2310 287779
www.medcollege.edu.gr
info@medcollege.edu.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Admissions Office

Πληροφορίες προγράμματος: https://www.medcollege.edu.gr/mps

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του Διπλώματος είναι η ανάπτυξη εύρους δεξιοτήτων και γνώσεων απαραίτητες για όσους επιθυμούν να εργαστούν στα επαγγέλματα υγείας.

Οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα:

 • να εμπλακούν σε διαδικασίες μάθησης οι οποίες παρέχουν δυνατότητες για εξέλιξη δεξιοτήτων και τεχνικών, προσωπικών δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών απαραίτητα για την επιτυχή επίδοση στην επαγγελματική πορεία στον χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας
 • να προχωρήσουν σε επαγγελματική αποκατάσταση σε τομείς της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το Mediterranean Professional Studies προσφέρει στους φοιτητές των προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πολλαπλές εναλλακτικές αποπληρωμής των ετήσιων διδάκτρων και fees του φορέα πιστοποίησης.

Επισκεφθείτε την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη σχετική φόρμα: www.medcollege.edu.gr

Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσει αναλυτικά.

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΑ

Βρείτε μας στα...