• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2018/19

Higher National Diploma in Counselling & Psychology HND στη Συμβουλευτική & Ψυχολογία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Mediterranean Professional Studies (MPS) αποτελεί το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 του Mediterranean College και προσφέρει σύγχρονα και πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών σε οκτώ (8) περιζήτητους Τομείς: Συμβουλευτικής - Ψυχολογίας, Εκπαίδευσης - Ειδικής Αγωγής, Υγείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού – Ναυτιλίας, Αθλητισμού, Πληροφορικής & Μηχανικών.

Σε συνεργασία με φορείς πιστοποίησης, όπως το Pearson – Edexcel, το SQA, το NCFE, η CISCO και η ISON Psychometrica, το Mediterranean Professional Studies (MPS) προσφέρει Advanced Professional Diplomas (μεταπτυχιακές πιστοποιήσεις), Professional Diplomas (επαγγελματικές εξειδικεύσεις), Higher National Diplomas (HNDs), Executive Diplomas και Professional Certificates (επαγγελματικά σεμινάρια), διάρκειας από λίγες ώρες έως δύο έτη.

Με πρόσφατα ανανεωμένη ύλη στα πιστοποιημένα προγράμματά του από το φορέα Pearson (Pearson Edexcel) - τον μεγαλύτερο φορέα πιστοποίησης στην Ευρώπη - το Mediterranean Professional Studies παρέχει προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης και πιστοποιήσεις σε νευραλγικούς και συγχρόνως περιζήτητους τομείς.

Το περιεχόμενο τους ανανεώνεται συνεχώς ώστε να ενσωματώνουν τις πλέον σύγχρονες πρακτικές κάθε κλάδου, η διδασκαλία γίνεται στα ελληνικά και προσφέρεται δυνατότητα ευέλικτης φοίτησης – απογεύματα ή Σάββατα – για κατοίκους περιφέρειας και άτομα με χρονικούς περιορισμούς. Διδάσκουν έγκριτοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, έμπειροι επαγγελματίες και καταξιωμένα στελέχη.  

Το HND στη Συμβουλευτική & Ψυχολογία, αποτελεί το μοναδικό Δίπλωμα Ανωτέρων Σπουδών που συνδυάζει γνώση στην επιστήμη της Ψυχολογίας και τις δεξιότητες στην τέχνη της Συμβουλευτικής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας
 • Φοιτητές ψυχολογίας, κοινωνικών επιστημών, ανθρωπιστικών επιστημών
 • Σπουδαστές ΙΕΚ (παράλληλη φοίτηση) και απόφοιτους ΙΕΚ (δεύτερο πτυχίο εξειδίκευσης)
 • Επαγγελματίες της υγείας και της ψυχικής υγείας
 • Κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς
 • Διευθυντικά στελέχη εταιριών και οργανισμών

Στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες στη Συμβουλευτική Ψυχολογία ή επιθυμεί να εργαστεί στο χώρο της Συμβουλευτικής ή της Ψυχολογίας

Ημερομηνία Έναρξης: Οκτώβριος & Φεβρουάριος

Πληροφορίες μέσω websitehttps://www.medcollege.edu.gr/ypopshfioi-foithtes/mps/

Πληροφορίες προγράμματος μέσω websitehttp://bit.ly/2n8EaMR

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη του εύρους των δεξιοτήτων και των γνώσεων που είναι απαραίτητες για όσους επιθυμούν να εργαστούν στα επαγγέλματα υγείας.

Οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα:

 • να εμπλακούν σε διαδικασίες μάθησης οι οποίες παρέχουν δυνατότητες για εξέλιξη δεξιοτήτων και τεχνικών, προσωπικών δεξιοτήτων και χαρακτηριστικών απαραίτητα για την επιτυχή επίδοση στην επαγγελματική πορεία στον χώρο της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας
 • να προχωρήσουν σε επαγγελματική αποκατάσταση σε τομείς της συμβουλευτικής και της ψυχολογίας

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Πληροφορίες προγράμματος μέσω website: http://bit.ly/2vsrVyw

Το Mediterranean Professional Studies προσφέρει στους φοιτητές των προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης πολλαπλές εναλλακτικές αποπληρωμής των ετήσιων διδάκτρων και fees του φορέα πιστοποίησης. Επισκεφθείτε την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη σχετική φόρμα: http://bit.ly/2vrY3lL . Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσει αναλυτικά.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Δημήτριος Καπαραλιώτης, Απόφοιτος προγράμματος HND in Counseling Psychology

Υπηρετώντας στην Ελληνική Αστυνομία παραπάνω από μια δεκαετία αισθάνθηκα την ανάγκη να πραγματοποιήσω το όνειρο μου και να σπουδάσω αυτό που πάντα ονειρευόμουν. Η παρακολούθηση του τμήματος HND στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και τα ουσιαστικά μαθήματα που διδάχτηκα με εφοδίασαν αυτοπεποίθηση και μου άνοιξαν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Καθηγητές χωρίς ίχνος αλαζονείας αλλά με ουσιαστική αγάπη προς τη διδασκαλία και το αντικείμενο τους, μας έμαθαν ότι η αξία της συστηματικής μελέτης δεν είναι η μόνο η εξασφάλιση ενός καλού βαθμού αλλά η απόκτηση χρήσιμων γνώσεων που είναι πια αναγκαίες στην αγορά εργασίας. Το πολύ καλά δομημένο πρόγραμμα σπουδών του Edexcel είναι άρτια προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου και δίνει την δυνατότητα σε ώριμα άτομα να εξασκήσουν το επάγγελμα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας άμεσα μετά την απόκτηση του τίτλου. Στη δική μου περίπτωση η απόκτηση του τίτλου HND in Counseling Psychology μου έδωσε την δυνατότητα ανέλιξης και αλλαγής καριέρας στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Λίνα Γαλιλαία, Απόφοιτη προγράμματος HND in Counselling Psychology

Μετά από 25 χρόνια καριέρας στον τουρισμό, μετά από δύο παιδιά, μία δεκαετή ενασχόληση με την έρευνα της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και το θέατρο, αποφάσισα το 2009 να ακολουθήσω για άλλη μια φορά την καρδιά μου... Να σπουδάσω Ψυχολογία. Όχι για να αποκτήσω άλλο ένα προσόν, αλλά για να κάνω πραγματικά στροφή στην επαγγελματική μου ζωή. Άρχισα να ψάχνω για το καταλληλότερο Κολλέγιο. Ρωτώντας και ερευνώντας, αποφάσισα ότι θα έκανα τις σπουδές μου στο Mediterranean College. Στην πράξη αποδείχθηκε ότι η επιλογή μου ήταν επιτυχής! Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου για το HND in Counselling & Psychology σε δύο χρόνια, που ήταν μια υπέροχη εμπειρία! Πραγματικά το χάρηκα.

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...