• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2019/20

Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Διάγνωση

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Διάγνωση που προσφέρει το ‘Λόγω Ψυχής’ – Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Έρευνας στη Συστημική Ψυχοθεραπεία απευθύνεται σε ψυχολόγους που ενδιαφέρονται να εκπαιδευτούν σε μια συνθετική διαγνωστική διαδικασία που αφορά την ψυχολογική λειτουργία των ενηλίκων.

Ετήσια διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος-Ιούλιος.

Γραμματεία: Έλενα Σούλαρη
Κεντρικό: Στουντίου 10β, 15126 Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 8033287 Fax: 210 8031341
Παράρτημα: Κυπρίων Αγωνιστών 81, 15126 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.logopsychis.gr
E-mail: info@logopsychis.gr

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Διάγνωση αποσκοπεί να εξοικειώσει τους ειδικευόμενους στην αντίληψη μας σχετικά με τη διαγνωστική διαδικασία η οποία περιορίζεται στην ταξινόμηση του εξεταζόμενου σε κάποια διαγνωστική κατηγορία. Αντίθετα, επιδιώκουμε, μέσα από μια συνεργατική διαδικασία, να «συγκατασκευάσουμε» μαζί με τον εξεταζόμενο, με την χορήγηση των συγκεκριμένων ψυχοτεχνικών μέσων, μια όσο το δυνατόν πληρέστερη, πολυεπίπεδη και συνεκτικότερη εικόνα για εκείνον. Αυτή περιλαμβάνει στοιχεία από την ιστορία του, τις σχέσεις με τα πρόσωπα στη γονεϊκή και τη δική του οικογένεια, τη στάση του προς τους ρόλους που καλείται να αναλάβει ως επαγγελματίας, ως σεξουαλικός σύντροφος, ως γονέας, τη δημιουργικότητά του, την αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων του, την αυτοεκτίμησή του κ.λ.π.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το ετήσιο συνολικό ποσό των διδάκτρων δίνεται είτε εφάπαξ είτε χωρισμένο σε 10 δόσεις (Οκτώβριος ως και Ιούλιος). Επίσης παραμένει σταθερό σε όλη η διάρκεια των σπουδών. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρέχον κόστος των διδάκτρων και τους τρόπους πληρωμής. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό (ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, σε επιστημονικά περιοδικά που έχει εγγραφεί το Ινστιτούτο, καθώς και σημειώσεις)

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

«Η ειδίκευση στη διάγνωση με βοήθησε να κατανοήσω σε βάθος τη λειτουργία του ανθρώπινου ψυχισμού και να γίνω καλύτερος θεραπευτής».

«Η ειδίκευση στη διάγνωση με βοήθησε να ταξινομήσω τις γνώσεις μου για την ψυχοπαθολογία και να μεθοδεύσω καλύτερα και τις θεραπευτικές συνεδρίες».

«Η σταδιακή κατανόηση και εμβάθυνση στα ψυχοτεχνικά μέσα τα κλινικά παραδείγματα, η εποπτεία με υποστήριξαν να τα τιθασεύσω μια ύλη που αρχικά φαινόταν χαοτική και να νιώσω ικανή και ασφαλής στη διαγνωστική διαδικασία».

Βίντεο Προγράμματος:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...