• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2020/21

SANE - Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία που προσφέρει το Ινστιτούτο απευθύνεται σε επαγγελματίες της ψυχικής υγείας που ενδιαφέρονται να ειδικευτούν στο SANE - System Attachment Narrative Encephalon® μια προσέγγιση που εμπλουτίζει τη σύγχρονη μετανεωτερική συστημική θεώρηση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών. Αυτή η ψυχοθεραπευτική προσέγγιση εφαρμόζεται σε συνεδρίες με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες, και ομάδες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, και αποτελείται από δύο κύκλους. Η ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου οδηγεί σε πιστοποιητικό ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική (θεωρία και εφαρμογές) ενώ η ολοκλήρωση του δεύτερου σε πιστοποιητικό κλινικής ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Ετήσια διάρκεια προγράμματος: Οκτώβριος - Ιούνιος

Ώρες και μέρες θεωρητικού-εποπτείας: Παρασκευή 17.00 - 22.00 (1ο, 2ο, 3ο έτος), 1 Σαββατοκύριακο το μήνα (4ο έτος).

Κεντρικό: Στουντίου 10β, 15126 Μαρούσι
Τηλέφωνο: 210 8033287 Fax: 210 8031341
Παράρτημα: Κυπρίων Αγωνιστών 81, 15126 Μαρούσι
Ιστοσελίδα: www.logopsychis.gr
E-mail: info@logopsychis.gr

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Κλινικό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία που προσφέρει το ‘Λόγω Ψυχής’ εκπαιδεύει επαγγελματίες ψυχικής υγείας σε μια προσέγγιση ψυχοθεραπείας που εμπλουτίζει τη σύγχρονη μετανεωτερική συστημική θεώρηση με τη θεωρία του συναισθηματικού δεσμού, την αφηγηματική ψυχολογία και τα συναφή σύγχρονα ευρήματα των νευροεπιστημών. Η εμπλουτισμένη αυτή συστημική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία εφαρμόζεται σε συνεδρίες με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες, και ομάδες.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το ετήσιο συνολικό ποσό των διδάκτρων δίνεται είτε εφάπαξ είτε χωρισμένο σε 9 δόσεις (Οκτώβριος - Ιούνιος). Επίσης παραμένει σταθερό σε όλη η διάρκεια των σπουδών. Επικοινωνήστε με τη γραμματεία για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τρέχον κόστος των διδάκτρων και τους τρόπους πληρωμής. Στα δίδακτρα συμπεριλαμβάνεται εκπαιδευτικό υλικό (ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, σε επιστημονικά περιοδικά που έχει εγγραφεί το Ινστιτούτο, καθώς και σημειώσεις) και η παροχή πρακτικής.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

«Επέλεξα αυτό το πρόγραμμα κυρίως επειδή προσέφερε μια διαφορετική, πιο εμπλουτισμένη, πιο φρέσκια προσέγγιση και οπτική στο χώρο της Συστημικής-Οικογενειακής Θεραπείας».

«…Στο πρόγραμμα αυτό αξιολόγησα ως θετικό τα εξής κυρίως σημεία: ότι είναι ένα συνθετικό μοντέλο μέσα στο οποίο ο κάθε εκπαιδευόμενος θεραπευτής μπορεί να βρει τη ζώνη άνεσής του και να δημιουργήσει έναν πιο προσωπικό τρόπο παρέμβασης, αξιοποιώντας περισσότερο τα στοιχεία που νιώθει ότι του ταιριάζουν. Επιπλέον, η μάθηση είναι σε μεγάλο βαθμό και βιωματική, χρησιμοποιώντας την ενεργή συμμετοχή

του εκπαιδευόμενου, την επαφή με κλινικά παραδείγματα, το roleplaying, την εποπτεία και τη διεργασία της ίδιας της εκπαιδευτικής ομάδας. Τέλος, η δυνατότητα παρακολούθησης μιας θεραπευτικής ομάδας μέσα στα πλαίσια της πρακτικής είναι πολύτιμη εμπειρία!...»

«..Στο πρόγραμμα αυτό αξιολόγησα ως θετικό τα εξής κυρίως σημεία: διάθρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, επάρκεια των εκπαιδευτών, προσήλωση στην έρευνα, κάλυψη μεγάλου όγκου τεχνικών και μεγάλη δεξαμενή βιβλιογραφικών πηγών που αφορούν τη θεωρία…»

«…Το πρόγραμμα αυτό με βοήθησε να εμπλουτίσω τη δουλειά μου με πλήθος ψυχοθεραπευτικών τεχνικών και να δομήσω μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη για την προσέγγιση καθαυτή…»

«…Το πρόγραμμα ως τώρα με βοήθησε να:

  • κατανοήσω την πολυπλοκότητα της ανθρώπινης εμπειρίας, να έχω μια
  • στάση μεγαλύτερης κατανόησης και αποδοχής των ανθρώπινων συμπεριφορών
  • αποκτήσω βασικές δεξιότητες και χρήσιμες τεχνικές στη δουλειά μου ως θεραπεύτρια
  • αξιοποιήσω ένα πλούσιο θεωρητικό πλαίσιο προσέγγισης των εμπειριών των Θεραπευόμενων…»

«…Στους εκπαιδευτές εκτίμησα περισσότερο το ότι είναι έμπειροι θεραπευτές που σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια και συνδέουν το θεωρητικό πλαίσιο με κλινικά παραδείγματα…»

«…Στους εκπαιδευτές εκτίμησα ότι είναι ΔΑΣΚΑΛΟΙ και φορείς γνώσεων και εμπειριών που εμπλούτισαν τη δική μου εμπειρία. Αυθεντικοί και ανθρώπινοι..»

Βίντεο Προγράμματος:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...