• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2019/20

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εφαρμοσμένης Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται από το Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (πρώην Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας) και απονέμει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος. Το Δίπλωμα περιλαμβάνει γνώσεις σχετικά με Θεραπευτικές Ομάδες και Ομαδικά Δυναμικά στο χώρο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε Ενδονοσοκομειακό και Εξωνοσοκομειακό πλαίσιο.

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ:
Σταύρος Χαραλαμπίδης
•  Επιστημονικός Διευθυντής & Ιδρυτής Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας και πρώην Ινστιτούτου Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας
•  Διπλά Πιστοποιημένος Ομαδικός Ψυχοθεραπευτής από το Yalom Institute, USA & από τo International Board for Certification in Group Psychotherapy, CGP .
•   Πιστοποιημένος Επόπτης Ομαδικής Ψυχοθεραπείας από το Yalom Institute, USA.
•   Πιστοποιημένος Κλινικός Επόπτης (Derby Univ.,Uk)
• Ψυχαναλυτής της Σχεσιακής/Μοντέρνας Ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης (Tampa Bay Institute for Psychoanalytic Studies ,Usa)
•   Συμβουλευτικός Ψυχολόγος (MSc,Hull Univ.,Uk)
•   τ. Λέκτορας Ψυχοπαθολογίας Πανεπιστημίου Ουαλίας (Ελληνοβρετανικό Κολέγιο)
• Διδακτικός & Εποπτικός Ψυχαναλυτής στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Σχεσιακή Ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση και στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος στο Ινστιτούτο Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (πρώην Ινστιτούτο Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας).

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Βάλτου 10
Αμπελόκηποι

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Ειδίκευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κατά Irvin Yalom και τα Σχεσιακά Δυναμικά της Ομάδος περιλαμβάνει γνώσεις σχετικά με Θεραπευτικές Ομάδες και Ομαδικά Δυναμικά στο χώρο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε Ενδονοσοκομειακό και Εξωνοσοκομειακό πλαίσιο.

Οι βασικές αρχές του μοντέλου της Σχεσιακής Ψυχανάλυσης αναπτυσσόμενη κυρίως στην Αμερική από το 1980 με κύριο δημιουργό τον Stephen Mitchell και προπάτορα τον μαθητή του Φρόυντ, Φερέντσι, διδάσκονται για να συμπληρώσουν τον θεωρητικό κορμό της Γνωσιακής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας, κυρίως για περιστατικά μακρόχρονης θεραπείας που χρειάζονται την ‘πλαισίωση’ της θεραπευτικής διεργασίας με 2 τουλάχιστον συναντήσεις εβδομαδιαία. Περιληπτικά περιλαμβάνει συστατικά στοιχεία από το Αμερικανικό φεμινιστικό κίνημα κυρίως, την ψυχαναλυτική θεωρία του Εαυτού με κύριο εκφραστή τον Kohut, την θεωρία της διυ-υποκειμενικής συναλλαγής στην Ψυχαναλυτική διεργασία με θεμελιωτές τους Mitchell, Bromberg, Benjamin, Ogden, την θεωρία της Διαπροσωπικής Ψυχανάλυσης/Ψυχιατρικής με κύριο εκφραστή τον Sullivan,ερευνητικά δεδομένα από τον τομέα της Ψυχαναλυτικής μελέτης δεσμού τροφού-παιδιού με κυρίαρχη μορφή τους Daniel Stern, Beatrice Beebe.

H ατομική θεραπεία είναι μια δυαδική μελέτη (ψυχολογία δύο ατόμων) σχετικά με τις φαντασιακές, εσωτερικευμένες και πραγματικές αλληλεπιδράσεις του πελάτη στο ενδοψυχικό, διυποκειμενικό και διαπροσωπικό επίπεδο. Η Ομαδική θεραπεία είναι μια εμπλουτισμένη διαδικασία των προηγούμενων στοιχείων καθώς και η μελέτη του δυαδικού με όλα τα δυαδικά, τριαδικά και άλλα συστήματα στην ομάδα καθώς και με την ομάδα ως σύνολο. Ενώ τα δύο τελευταία στοιχεία μπορούν να αναλυθούν σε ατομική θεραπεία η διαδικασία γίνεται μάλλον περιγραφική ειδικά όταν οι αφηγήσεις του πελάτη περιλαμβάνουν άτομα εκτός της αναλυτικής δυάδας. Η από το 2008 επόπτρια του Τμήματος Ομαδικής Ψυχοθεραπείας του Ινστιτούτου Σχεσιακής & Ομαδικής Ψυχοθεραπείας και συν Διευθύντρια του Yalom Institute ,Usa, Dr.Ruthelen Josselson θεωρεί ότι η Ατομική Ψυχοθεραπεία είναι μια Ομαδική Ψυχοθεραπεία με δύο ανθρώπους.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

 • Η διδασκαλία και ομαδική θεραπεία κοστίζουν 170 Ε μηνιαίως.
 • Η ελάχιστη εποπτική συσχέτιση απαιτεί 2 ώρες μηνιαίως (κάθε εποπτική ώρα είναι 45 λεπτών) με αμοιβή τα 70 ε ανά ώρα, επομένως το ελάχιστο κόστος για εποπτεία ανά μήνα είναι 140 Ε.
 • Το συνολικό ελάχιστο κόστος (χωρίς τις εκπτωτικές δυνατότητες) λοιπόν είναι:

3 χρόνια × 11 μήνες (33 μήνες ) × 310 Ε: 10.230 E

 • Οι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις Κλινικές Δεξιότητες με βάση το Γνωσιακό Αναλυτικό μοντέλο και την Σχεσιακή ψυχοθεραπεία/Ψυχανάλυση και προηγούμενων Διπλωμάτων που έχει χορηγήσει το ΙΓΑΨ λαμβάνουν έκπτωση 10/100 και πληρώνουν ꞉

3 χρόνια × 11 μήνες (33 μήνες ) × 280 Ε: 9.240 E

 • Οι πληρωμές θα γίνονται ανά μήνα με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με μετρητά.

Εκπτωτικά πακέτα για όλα μας τα Προγράμματα σπουδών

 • 15% έκπτωση αν καταβληθούν τα δίδακτρα Όλων των ετών προκαταβολικά
 • 10% έκπτωση αν καταβληθούν τα δίδακτρα 1 έτους προκαταβολικά
 • 5% έκπτωση αν καταβληθούν τα δίδακτρα εξαμήνου προκαταβολικά

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...