• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2019/20

Εκπαίδευση στη βασική θεωρία και μέθοδο της Συστημοκεντρικής Θεωρίας και Εκπαίδευσης (SCT) - Yvonne M. Agazarian

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

happa system

Συστημοκεντρική θεωρία

Τα ζωντανά ανθρώπινα συστήματα επιβιώνουν, αναπτύσσονται και μεταμορφώνονται από απλά σε σύνθετα διαμέσου της ανάπτυξης της ικανότητας να αναγνωρίζουν διαφορετικότητες και να τις ενσωματώνουν.

Η συστημοκεντρική θεωρία εξηγεί πώς τα ζωντανά ανθρώπινα συστήματα περιέχουν την ενέργεια τους μέσα σε λειτουργικά όρια και την κατευθύνουν προς τους στόχους τους: οι κύριοι στόχοι της επιβίωσης και εξέλιξης και οι δευτερεύοντες στόχοι της κυριαρχίας στο περιβάλλον.

Η συστημοκεντρική θεωρία μπορεί να εφαρμοστεί κλινικά σαν θεραπεία ατομική, ομαδική, ζεύγους και οικογένειας.

Η ενέργεια στις ομάδες SCT κατανοείτε σαν η ικανότητα για εργασία προς τους στόχους ανάμεσα, εσωτερικά και μεταξύ όλων των διαφορετικών ζωντανών ανθρώπινων συστημάτων μέσα στην ιεραρχία των συστημάτων.

Στις SCT εκπαιδευτικές ομάδες, όλα τα μέλη εργάζονται σε λειτουργικές υποομάδες μάλλον παρά ότι εργάζονται μόνοι. Στην ομάδα ως όλον οι υποομάδες περιέχουν και τις δύο πλευρές κάθε θέματος πράγμα που απελευθερώνει το άτομο να επιλέξει ποια πλευρά της σύγκρουσης έχει προτεραιότητα θεραπευτικά για την εργασία του.

Ημερομηνία Έναρξης7 & 8 Μαρτίου 2020

Το πρόγραμμα παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο για συμμετοχές.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Κρυώνης Αντώνης
Email: a.kryonis@gmail.com

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Προσανατολισμός της Συστημοκεντρικής Θεωρίας και Εκπαίδευσης - Yvonne M. Agazarian

Η συστημοκεντρική εκπαίδευση μας διδάσκει πώς να κατανοούμε και να επηρεάζουμε τα ζωντανά ανθρώπινα συστήματα, πώς να αναλάβει κάποιος τον ρόλο του σαν παράγοντας αλλαγής και για τα δύο και ως προς τον εαυτό του και ως προς άλλα ζωντανά ανθρώπινα συστήματα .

Τα μέλη μέσα στην συστημοκεντρική εκπαίδευση μαθαίνουν πώς να φέρνουν την ενέργεια τους μέσα στο εδώ και τώρα και να την επικεντρώνουν στους στόχους.

Αυτό κατορθώνεται με το να διασχίζονται τα όρια από έξω προς τα μέσα, από το παρελθόν και το μέλλον στο παρόν, από την φαντασία στην πραγματικότητα, και μέσα στον ρόλο του μέλους.

Καινοτομίες στην συστημοκεντρική θεωρία και εκπαίδευση.

Τα μέλη του SCT μαθαίνουν μέσω του βιώματος. Με την εξερεύνηση μάλλον παρά με την εξήγηση, τα μέλη μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την διαφορά μεταξύ της πλήρους κατανόησης (λεκτικά αρχικά, βιωματικά στη συνέχεια) και ανησυχητικής κατανόησης (το βίωμα πρώτα και μετά η λεκτικότητα).

Μαθαίνοντας αυτή την ικανότητα μας οδηγεί μάλλον στην ‘’περιεκτικότητα‘’ της ενέργειας που οι ανησυχίες και οι συγκρούσεις διεγείρουν παρά στην αποφόρτιση, δέσμευσης η σύσφιξη αυτής μέσα στην άμυνα του συμπτώματος. Η ενέργεια στις ομάδες SCT κατανοείτε σαν η ικανότητα για εργασία προς τους στόχους ανάμεσα, εσωτερικά και μεταξύ όλων των διαφορετικών ζωντανών ανθρώπινων συστημάτων μέσα στην ιεραρχία των συστημάτων.

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...