• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2020/21

Πιστοποίηση στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Τετραετές, ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης, πιστοποιημένο από την E.F.T.A. – European Family Therapy Association.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 4 έτη και οι απαιτούμενες ώρες είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της EFTA (Ευρωπαϊκή Ένωση Οικογενειακής Θεραπείας).

Τα μαθήματα γίνονται μία φορά το μήνα Σάββατο απόγευμα και Κυριακή ή Παρασκευή και Σάββατο αντίστοιχα (σε συνεννόηση με τους εκπαιδευόμενους).

Οι εκπαιδευόμενοι παρακολουθούν μαθήματα καθοδηγούμενα από τον εκπαιδευτή – εισηγητή (120 - 130 ώρες το χρόνο). Επιπλέον συμμετέχουν σε συναντήσεις θεραπείας, εποπτείας και πρακτικής άσκησης σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με Συστημικούς Θεραπευτές (90 ώρες το χρόνο). Συμμετέχουν επίσης σε σεμινάρια που οργανώνει το ΚΕΣΥΘΕΣ με καλεσμένους ομιλητές σε εξειδικευμένα θέματα ψυχικής υγείας.

Το επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία του Κε.Συ.Θε.Σ. έχει αναπτυχθεί με βάση τις γενικές αρχές του κλάδου εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association – EFTA).

Τα σεμινάρια – μαθήματα περιλαμβάνουν θεωρητικές θέσεις, στις οποίες γίνεται βιωματική επεξεργασία από την ομάδα των εκπαιδευόμενων, κλινική πρακτική και τεχνικές θεραπευτικής παρέμβασης, πρακτική άσκηση και εποπτεία.

Έναρξη A’ έτους στα Ιωάννινα: Οκτώβριος 2020 (Ελ. Ζωγράφου 1 & Δωδώνης 14).

Έναρξη τμήματος στην Αθήνα: Ιανουάριο 2021 (Καραϊσκάκη 28, κέντρο).

(τα πρώτα μαθήματα παρακολουθούνται από κοινού online. Τα επόμενα ανάλογα με τις οδηγίες αντιμετώπισης του COVID).

Οι ακριβείς ημερομηνίες για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 είναι:

Π/Σ 2-3/10, Π/Σ 6-7/11, ΠΣ 4-5/12, Π/Σ 22-23/01, Π/Σ 19-20/02, Π/Σ 19-20/03, Π/Σ 16-17/04, Π/Σ 28-29/05, Π/Σ 25-26/06, Π/Σ 16-17/07

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου: www.kesythes.gr ή και στα τηλέφωνα 2651070434 και 2152151946. (fb:https://www.facebook.com/kesythes/)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η βασική προσέγγιση που χρησιμοποιούμε τόσο θεωρητικά όσο και στην πρακτική εφαρμογή και την κλινική πράξη είναι η συστημική. Η συστημική προσέγγιση αποτελεί έναν ευρύτερο τρόπο σκέψης, μια επιστημολογική θέση, που εφαρμόζεται σε ποικίλους επιστημονικούς κλάδους, όπως ψυχολογία, κοινωνιολογία, πολιτική, οικονομία, ιατρική. Συνεπής με την αρχή της ολότητας και της εξέλιξης που την καθορίζουν, η συστημική θεωρία και πρακτική εμπλουτίζεται συνεχώς από τις θεωρητικές θέσεις και τα ερευνητικά δεδομένα και άλλων επιστημών. Τελευταία έχει εντάξει στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα θέματα, ερευνητικά δεδομένα από τη «θεωρία δεσμού» και από το χώρο των νευροεπιστημών, τα οποία στο ΚΕΣΥΘΕΣ αξιοποιούμε με εξαιρετικά αποτελέσματα στην κλινική εκπαίδευση, στα σεμινάρια και στη θεραπευτική παρέμβαση σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες, εργαζόμενους και οργανισμούς που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Διεύθυνση: Ελένης Ζωγράφου 1 & Δωδώνης 14, Ιωάννινα
Τηλέφωνο: 215 215 19 46 και 2651070434 
Email: kesythes@gmail.com
Ώρες Γραμματείας: 9:00 – 21:00

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του Προγράμματος είναι τα άτομα τα οποία θα ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους, να είναι σε θέση να κάνουν αποτελεσματικές θεραπευτικές παρεμβάσεις, σε άτομα ζευγάρια, οικογένειες και επαγγελματικούς χώρους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και προβλήματα σχέσεων και οργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης δίνεται έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη των εκπαιδευομένων, ειδικότερα στην επίγνωση εαυτού, κατανόηση και σεβασμό των απόψεων και των συναισθημάτων των άλλων. Για το λόγο αυτό ο πυρήνας της εκπαίδευσης είναι η χρήση πολλών βιωματικών ασκήσεων για προσωπική εξέλιξη, η εποπτεία σε περιστατικά των εκπαιδευομένων και η παρακολούθηση συνεδριών.

Η εκπαίδευση εστιάζεται στην ανάπτυξη των επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εκπαιδευόμενων, όπως και στην εξέλιξη των προσωπικών τους χαρακτηριστικών.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Τα δίδακτρα καταβάλλονται είτε σε μηνιαία βάση, είτε σε μία ή δύο δόσεις με έκπτωση 10%.

Τα δίδακτρα περιλαμβάνουν και την αποστολή υλικού (περιλήψεις εισηγήσεων, επιστημονικά άρθρα, βίντεο και σχετικές βιβλιογραφικές παραπομπές).

Προσφέρεται έκπτωση για τους άνεργους πτυχιούχους.

To κόστος του προγράμματος διαμορφώνεται ως εξής:

  • 1.980€ σε έως και 11 άτοκες μηνιαίες δόσεις (Σεπτέμβριο έως Ιούλιο)
  • 1.780€ σε Εφάπαξ καταβολή (έκπτωση 10%)
  • Προσφέρεται επιπλέον έκπτωση 10% σε ανέργους

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Το πρόγραμμα με βοήθησε πολύ ως ψυχοθεραπεύτρια, γιατί μου οργάνωσε το θεωρητικό με το πρακτικό μέρος που είχα πριν από την εκπαίδευσή μου ως ψυχολόγος και μου έδωσε πρακτικά εργαλεία να δουλέψω, με άμεση εφαρμογή.

Ελένη Τ., Ψυχολόγος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

 

Έμαθα πρακτικούς τρόπους για να προσεγγίζω καλύτερα τους πελάτες μου, μου έδωσε μία νέα επαγγελματική προοπτική. Πλέον, από απλή Σύμβουλος εργάζομαι ως Συστημική Σύμβουλος – Οικογενειακή θεραπεύτρια.

Κατερίνα Α, Συστημικός Σύμβουλος, Οικογενειακή Θεραπεύτρια, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

 

Εκτός από την θεωρητική κατάρτιση μου έδωσε ευκαιρίες πρακτικής εξάσκησης και διασύνδεσης με επαγγελματίες της πόλης, ενώ παράλληλα κέρδισα καλούς φίλους και συνεργάτες ζωής.

Γιάννης Ζ., Ψυχολόγος, Οικογενειακός Θεραπευτής

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...