• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2022/23

Εκπαίδευση στην σωματική ψυχοθεραπεία μη κατευθυντικής προσέγγισης - Σώματοσυναισθηματική απελευθέρωση N.D.S.P-S.E.R

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το πρόγραμμα είναι εκπαίδευση στην ψυχοθεραπεία πάνω στην συγκεκριμένη μέθοδο. Η μέθοδος αυτή είναι νέα και ουσιαστικά συνδυάζει δύο μεθόδους σε ένα πρόγραμμα. Συνδυάζει την Μη Κατευθυντική –Παρεμβατική εμψύχωση και την σωματική θεραπεία Σωματοσυναισθηματική απελευθέρωση S.E.R-C.S.T. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δημιουργεί ικανούς θεραπευτές, οι οποίοι μπορούν να δουλεύουν θεραπευτικά με τους ανθρώπους, χρησιμοποιώντας την ανάγνωση των επιθυμιών, το άγγιγμα του σώματος και την μνήμη του σώματος.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

 1. σε απόφοιτους σχολών ψυχολογίας
 2. κοινωνικής εργασίας
 3. λογοθεραπείας
 4. ειδικούς παιδαγωγούς
 5. λοιπούς επαγγελματίες υγείας
 6. σε όποιον θα ήθελε να γίνει ψυχοθεραπευτής ή σωματικός θεραπευτής
 7. Σε όσους θα ήθελαν για την προσωπική τους ανάπτυξη να εμβαθύνουν στην μέθοδο.

Η διάρκεια της εκπαίδευσης είναι 5 χρόνια και καλύπτει όλες τις ώρες και τις διαδικασίες που ορίζουν τα αναγνωρισμένα Association της Ευρώπης.

Τα σεμινάρια διεξάγονται στην Πάτρα και στην Αθήνα.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πάνω στην μέθοδο αυτή μαθαίνει στους ανθρώπους να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και το σώμα τους. Εκπαιδεύονται βιωματικά στην ανάπτυξη της ενσυναίσθησης, πράγμα πολύ βασικό για την άσκηση όλων των επαγγελμάτων υγείας και παιδαγωγικής. Μαθαίνουν να αγγίζουν με σεβασμό το σώμα του άλλου, να αντιμετωπίζουν τον πόνο και τον φόβο των ανθρώπων από μια τελείως διαφορετική  θεραπευτική σκοπιά.

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργεί ικανούς θεραπευτές, έτοιμους να υποστηρίξουν τους ανθρώπους στο ταξίδι της αλλαγής τους.

Η Μη κατευθυντική Σωματική Ψυχοθεραπεία- Σωματο-συναισθηματική Απελευθέρωση είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού δύο μεθόδων θεραπείας.

Από την μια μεριά βρίσκεται η Μη κατευθυντική- παρεμβατική μέθοδος θεραπείας και εμψύχωσης, που εμπνεύστηκε ο Γάλλος ψυχοκοινωνιολόγος και ψυχοθεραπευτής Michel Lobrot και η οποία βασίζεται στις πιο πρόσφατες έρευνες στο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών. Η στάση του θεραπευτή στη μέθοδο αυτή στηρίζεται στην άνευ όρων αποδοχή του ατόμου και της ομάδας, στην ενεργητική ακρόαση, την ενσυναίσθηση και την αυθεντικότητα (Carl Rogers), καθώς επίσης και στην δυνατότητα παρέμβασεις μέσα από τις προτάσεις. Οι προτάσεις έχουν σκοπό να διευκολύνουν την εμβάθυνση και τον εμπλουτισμό του προσωπικού βιώματος προς την κατεύθυνση των επιθυμιών του ανθρώπου(Michel Lobrot).

Από την άλλη βρίσκεται η Κρανίο-ιερή θεραπεία (craniosacral therapy c.s.t.) μια σωματική θεραπεία που χρησιμοποιεί το απαλό άγγιγμα των 5 γραμμαρίων για να πλησιάσει τον άνθρωπο μέσα από τη μνήμη του σώματος. Κύριος εμπνευστής της μεθόδου ο John Upldger, Αμερικανός γιατρός και πατέρας της Κρανίο-ιερής θεραπείας.

Η Σωματική Ψυχοθεραπεία – Σωματο-Συναισθηματική Απελευθέρωση προσεγγίζει τον άνθρωπο σαν ένα ψυχοσωματικό σύνολο, μέσα από την υπαρξιακή διάσταση του σώματος του, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία από την Κρανίο-ιερή θεραπεία και -αφυπνίζοντας τη μνήμη του σώματος και μέσα στο πλαίσιο της Μη Κατευθυντικότητας και της ενσυναίσθησης -τον υποστηρίζει να αντικρύσει και να συνειδητοποιήσει το παρελθόν του, να γνωρίσει και να αποδεχθεί τον εαυτό του, να θεραπεύσει τραύματα και συμπεριφορές που τον καθηλώνουν στην παθολογία, να μάθει να συνομιλεί με το σώμα του και να αναπτύξει την προσωπικότητα του σύμφωνα με τις επιθυμίες του.

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Βρείτε μας στα...