• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2020/21

Κλινική Εκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική/Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Ενηλίκων

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Η Μετεκπαίδευση στην Ψυχαναλυτική/ Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία Παιδιών και Ενηλίκων είναι ένα εντατικό τετραετές πρόγραμμα κλινικής εκπαίδευσης που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην εξάσκηση της ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας.

Το πρόγραμμα είναι πλουραλιστικό στη δομή του, με τα θεωρητικά και τα κλινικά σεμινάρια να καλύπτουν ένα εύρος ψυχαναλυτικών προσεγγίσεων (πχ Freud, Klein, Winnicott, Bion) ενθαρρύνοντας έτσι τους εκπαιδευόμενους να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση ιδεών την οποία θα χρησιμοποιήσουν στην κλινική τους πρακτική. Οι δύο κύριες σχολές σκέψης στις οποίες στηρίζεται η μετεκπαίδευση είναι η θεωρία των αντικειμενότροπων σχέσεων και η θεωρία του δεσμού.

Ο κοινός τους άξονας περιστρέφεται γύρω από την ιδέα ότι οι πρώτες συναισθηματικές εμπειρίες που έχει σχηματίσει ένας άνθρωπος μέσα από τις πολύ πρώιμες σχέσεις του με τα σημαντικά πρόσωπα της βρεφικής και παιδικής του ηλικίας, αποτελούν ρυθμιστικό παράγοντα της μετέπειτα ζωής του και της ψυχικής του ευημερίας. Συνεπώς, αυτά τα «μεταφροϋδικά» ρεύματα προσεγγίζουν όλες τις σημαντικές σχέσεις της ενήλικης ζωής ως συνέχεια των πρωταρχικών εκείνων σχέσεων που είχαμε με τους σημαντικούς άλλους του οικογενειακού μας περιβάλλοντος.

Επίκεντρο αυτής της οπτικής είναι η ανάγκη του ανθρώπου να σχετιστεί με τους άλλους ανθρώπους, που με τη σειρά της πηγάζει από την ανάγκη και τις προσπάθειες του βρέφους να σχετιστεί με τη μητέρα του. Οι συναισθηματικές εμπειρίες που γεννιούνται από την αρχαϊκή αυτή σχέση διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή ενός ανθρώπου και επηρεάζουν όλες τις μετέπειτα σχέσεις.

Οι ανωτέρω ψυχοθεραπευτικές θεωρίες μπορούν να εφαρμοστούν σε ατομικές συνεδρίες (ενήλικες ή παιδιά) καθώς και σε συνεδρίες με οικογένεια.

Η διαδικασία συμπλήρωσης των αιτήσεων ξεκίνησε.
Η διαδικασία των συνεντεύξεων θα πραγματοποιείται από 1 Μαΐου έως και 15 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο φορέας έχει δικαίωμα να τερματίσει τη διαδικασία συνεντεύξεων νωρίτερα αν συμπληρωθεί ο κατάλληλος αριθμός συμμετεχόντων

Γνωρίστε περισσότερα για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη συνέντευξη που έδωσε ο κος Θεόδωρος Παπαγαθονίκου στο PsychologyNow.gr:"H Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία είναι ένα ταξίδι ανακάλυψης του εαυτού"

Κέντρο ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ
Σοφ. Βενιζέλου 16 & Ρόδων, Ν. Ηράκλειο Αττικής, 14122
Τηλ: 210 2830100
http: www.dikepsy.gr
Email: info@dikepsy.gr

Αίθουσα Εκπαιδεύσεων ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ
Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής, 14122
Τηλ: 210 2831100 & 698 8080383
Email: dikepsy@dikepsy.gr

Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Οργάνωσης
Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Παπαδοπούλου Βίκυ, MSc, Κλινική Ψυχολόγος
Τηλ: 698 8080383
Email: dikepsy@dikepsy.gr
training.dikepsy@outlook.com

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Βασική αρχή της ψυχοθεραπείας αποτελεί το γεγονός ότι η προσωπικότητα του κάθε ατόμου είναι μοναδική. Η συγκεκριμένη εκπαίδευση ενθαρρύνει τους εκπαιδευόμενους να εκτιμούν κυρίως αυτό που οι θεραπευόμενοι τους μεταφέρουν ως προσωπικά τους βιώματα, και όχι αυτό που η θεωρητική τους κατάρτιση τους έχει υπαγορεύσει.

Στο πρόγραμμα εκπαίδευσης δίνεται μεγάλη έμφαση στη βιωματική μάθηση τόσο στο κομμάτι της θεωρητικής κατάρτισης και της επεξεργασίας κλινικών περιπτώσεων, όσο και της προσωπικής ανάπτυξης.

Το ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ. στοχεύει στην παροχή μιας ολοκληρωμένης εκπαίδευσης βιωματικού χαρακτήρα υψηλών προδιαγραφών, σύμφωνη με της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας (ΕΑΡ), της οποίας αποτελεί μέλος.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Χρονική διάρκεια:
Οκτώβριος-Ιούνιος

Ημ. διεξαγωγής:
1 ΣΚ το μήνα, Σάββατο & Κυριακή

Κόστος για κάθε έτος:
€1400

Κόστος για τις εποπτείες:
€60 για κάθε ομαδική εποπτεία 75΄

Για εγγραφές έως τέλος Ιουνίου:
€1300

Προκαταβολή για εγγραφές:
€300

Το υπόλοιπο ποσό εξοφλείται κατά τη διάρκεια του κάθε έτους σε δόσεις που ορίζει ο κάθε εκπαιδευόμενος με το λογιστήριο του ΔΙΚΕΨΥ.

Για τη συμμετοχή 3 εκπαιδευομένων πραγματοποιείται έκπτωση 20%.

Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...