• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2022/23

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Θεραπεία Ζεύγους & τη Συμβουλευτική Γάμου

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Υπεύθυνοι:
Θεόδωρος Τσιριγώτης, Psy.D. Λέκτορας Πανεπιστημίου Gibraltar, Fellow IOC, Mc Lean Hospital, Harvard Medical School, MA, USA
Αναστάσιος Χαραλαμπάκης, Μed.M., Psy.D. Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερα ζευγάρια και οικογένειες αναζητούν βοήθεια προκειμένου να διαχειριστούν τις κρίσεις (εσωτερικές και εξωτερικές) που αναπτύσσονται στη δυναμική των σχέσεων τους. Κάποια ζευγάρια επιθυμούν την επίλυση προβλημάτων μέσω της θεραπείας, ενώ άλλα αιτούνται στήριξης για την ομαλή λήξη της σχέσης ή του γάμου τους.

Οι επαγγελματίες της Ψυχικής Υγείας, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί και σύμβουλοι καλούνται να διευρύνουν την επιμόρφωση τους και να καταρτιστούν στη θεραπεία ζεύγους που διαφέρει σημαντικά από την ατομική θεραπεία, ανεξάρτητα από την προσέγγιση που έχουν ενστερνιστεί ως θεραπευτές.

Το πρόγραμμα του κέντρου μας ανταποκρινόμενο σε αυτή την ανάγκη εισάγει κύκλο εκπαίδευσης στη Συνθετική Θεραπεία Ζεύγους & Συμβουλευτική Γάμου.

Η εκπαίδευση θα έχει διάρκεια ένα εκπαιδευτικό έτος (Οκτώβριος 2022 – Ιούλιος 2023) ενώ τα σεμινάρια θα διεξάγονται σε προκαθορισμένες ημερομηνίες και ώρες, ώστε όλοι οι επιμορφούμενοι να οργανώσουν έγκαιρα το πρόγραμμά τους.

Το σύνολο των ωρών εκπαίδευσης ανέρχεται στις 120 ώρες. Οι συμμετέχοντες στο τέλος της εκπαίδευσής τους θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης και κατάρτισης στην Θεραπεία Ζεύγους και τη Συμβουλευτική Γάμου.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Η πληρωμή και η αποπληρωμή του προγράμματος είναι οργανωμένη είτε σε εφάπαξ καταβολή είτε σε μηνιαίες δόσεις ανάλογα τις ανάγκες του σπουδαστή. Για περισσότερες πληροφορίες το κάθε ενδιαφερόμενο άτομο μπορεί να επικοινωνήσει με τη γραμματεία του Ινστιτούτου.

Φωτογραφίες Φορέα:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΑ

Βρείτε μας στα...