• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2022/23

MSc Forensic Psychology (with Psychotherapy)

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

To MSc Forensic Psychology (with Psychotherapy) είναι το μοναδικό στην Ελλάδα μεταπτυχιακό Εγκληματολογικής Ψυχολογίας με Ψυχοθεραπεία. Αν αυτό που αναζητάς είναι να εργαστείς αποτελεσματικά ως Εγκληματολογικός Ψυχολόγος, αποκτώντας βασικές θεωρητικές & εμπειρικές γνώσεις, καθώς και βασικές δεξιότητες Συνθετικής Ψυχοθεραπείας, σπούδασε στη Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College. Θα αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο σπουδών στην Εγκληματολογική Ψυχολογία, από το University of Derby, το κορυφαίο βρετανικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα.

Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής:

Δεχόμαστε αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέχρι κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων ανά τμήμα. Καθώς πρόκειται για μεταπτυχιακό Ψυχολογίας με ανώτατο αριθμό εισακτέων λόγω περιορισμένων θέσεων πρακτικής άσκησης, σε ενθαρρύνουμε να υποβάλλεις έγκαιρα την αίτησή σου.

Επιπλέον, προσφέρουμε πολλαπλές εναλλακτικές αποπληρωμής διδάκτρων, προγράμματα χρηματοδότησης και υποτροφίες βάσει ακαδημαϊκών, αθλητικών και κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας και ενημερώσου για το πρόγραμμα σπουδών και τις ευκαιρίες επιδότησης & χρηματοδότησης διδάκτρων. Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης του Admissions Office θα σου παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία αίτησης και εγγραφής.

MEDITERRANEAN COLLEGE
ΑΘΗΝΑ: Πατησίων 94 & Κοδριγκτώνος 13 | Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, +30210 8899600
ΓΛΥΦΑΔΑ: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, +30 210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ίωνος Δραγούμη 21, +2310 287779
www.medcollege.edu.gr
info@medcollege.edu.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Admissions Office

Πληροφορίες προγράμματος: https://www.medcollege.edu.gr/courses/msc-forensic-psychology-with-psychotherapy/

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα παρέχει τις θεωρητικές, πρακτικές και ερευνητικές γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να μπορείς να τις εφαρμόζεις σε εγκληματολογικά πλαίσια. Ως φοιτητής θα ενισχύσεις επίσης τις ψυχοθεραπευτικές σου δεξιότητες, εστιάζοντας στη συνθετική προσέγγιση, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε παραβάτες και θύματα. Τέλος, θα εξοικειωθείς με εγκληματολογικές αξιολογήσεις, αποκαταστατικές παρεμβάσεις και με τις βασικές αρχές της ψυχολογίας της εγκληματικής συμπεριφοράς και θυματολογίας, ώστε να είσαι σε θέση να συσχετίσεις τη θεωρία και την έρευνα με αυτές.

Το περιεχόμενο έχει αναπτυχθεί με βάση το τοπικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα συστήνονται ευρωπαϊκά και παγκόσμια πλαίσια & νομοθεσίες. Πρόκειται για πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην άσκηση του επαγγέλματος, με τη χρήση παραδειγμάτων πραγματικής ζωής, περιπτωσιολογικών μελετών και πρακτικής άσκησης, ενώ παράλληλα ενσωματώνει πλάνο προσωπικής ανάπτυξης και καλλιεργεί την έννοια της δια βίου επαγγελματικής ανάπτυξης & μάθησης στους φοιτητές. Η πρακτική άσκηση (κατ’ ελάχιστο 100 ωρών) διεξάγεται σε συνεργαζόμενα πλαίσια και συνοδεύεται από οργανωμένη εποπτεία 20 ωρών.

Φωτογραφίες Φορέα:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΑ

Βρείτε μας στα...