• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2021/22

Εκπαίδευση στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Βασική υπόθεση της συνθετικής ψυχοθεραπείας είναι ότι καμία μεμονωμένη προσέγγιση δεν μπορεί να εξηγήσει την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων όντων, συνεπώς η κατάλληλη σύνθεση θεωριών και μεθόδων μπορεί να καλύψει καλύτερα τις ανάγκες των διαφορετικών πελατών στα διαφορετικά στάδια της θεραπευτικής τους εξέλιξης.

Σύμφωνα λοιπόν με την Ευρωπαική Εταιρεία για την Συνθετική Ψυχοθεραπεία, συνθετική ονομάζεται οποιαδήποτε μεθοδολογία και συνθετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό ή αναπτύσσεται προς την κατεύθυνση ενός εννοιολογικά συνεκτικού, ηθικού, θεωρητικού συνδυασμού δύο ή περισσότερων συγκεκριμένων προσεγγίσεων και/ή αντιπροσωπεύει από μόνη της ένα πρότυπο σύνθεσης.

Στο Athens Synthesis Centre χρησιμοποιούμε κυρίως τις ανθρωπιστικές και υπερπροσωπικές προσεγγίσεις, όπως η συναλλακτική ανάλυση, ο υπαρξισμός, η gestalt, η προσωποκεντρική, η ψυχοσύνθεση και άλλες βασικές προσεγγίσεις σχετικές με το αντίστοιχο σχετικό θέμα το οποίο αναπτύσσεται σε ένα ακαδημαικό έτος δέκα διδακτικών μηνών.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Πάνος Ασημάκης, Ph.D., ECP, PLC, ιδρυτής του Athens Synthesis Centre, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συνθετικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας, τέως πρόεδρος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και της Ευρωπαικής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας. Πρόσφατο έργο του ‘Σύγχρονες Ψυχοθεραπείες στην Ελλάδα’, η ‘Εκπαίδευση των Ψυχοθεραπευτών στην Ελλάδα’ της ΕΕΨΕ, κα.

Για πληροφορίες, εγγραφές επικοινωνήστε με τον Πάνο Ασημάκη, τηλ. 6944756051, pasimaki@otenet.gr, www.greekta.gr, www.asimakisbooks.gr

Το κέντρο είναι χορηγός του 10ου ευρωπαικού συνεδρίου της Ευρωπαικής Εταιρείας Συνθετικής Ψυχοθεραπείας με θέμα Δημιουργικότητα και Κοινωνική Ευθύνη, 8-9 Οκτωβρίου 2021 διαδικτυακά. Δείτε το πρόγραμμα από 15 Ιουλίου στο www.Eaipathens.eu

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Προεγγραφές με σύντομο βιογραφικό σας στο pasimaki@otenet.gr
Έκπτωση 20% στα ετήσια δίδακτρα με αναφορά στην παρούσα διαφήμιση έως 30 Αυγούστου 2021.

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Βρείτε μας στα...