• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2020/21

MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology- Εφαρμοσμένη Θετική Ψυχολογία και Ψυχολογία Coaching

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το πρόγραμμα MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology έχει σχεδιαστεί από πρωτοπόρους στον τομέα της θετικής ψυχολογίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, και είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης για όσους επιθυμούν να προωθήσουν την ψυχολογική ευημερία σε διάφορα εργασιακά και κοινωνικά πλαίσια.

Η σύνθεση των δύο αυτών προσεγγίσεων δημιουργεί ένα ενδιαφέρον μείγμα: από τη θετική ψυχολογία, το πρόγραμμα υιοθετεί μια ισχυρή βάση σύγχρονης έρευνας και θεωρίας σχετικά με την ψυχολογική ευημερία, ενώ από το coaching, το πρόγραμμα εκπαιδεύει σε υψηλό επίπεδο τους φοιτητές, ώστε να μπορούν να εργάζονται με πελάτες και ομάδες. Και οι δύο τομείς μοιράζονται μια ανθρωπιστική παράδοση και οι δύο εμβαθύνουν στις δυνατότητες. Και οι δύο αποτελούν το διαφορετικό και εναλλακτικό στο ‘ιατρικό μοντέλο’ που συχνά κυριαρχεί στη ψυχολογία. Γενικά, το πρόγραμμα υποστηρίζει την κουλτούρα του πολυδιάστατου επαγγελματία που κατέχει τις δεξιότητες και τη γνώση για να βελτιώσει και να προωθήσει άτομα ή/και οργανισμούς/επιχειρησιακά πλαίσια.

Το πρόγραμμα κάνει χρήση ποικίλων διδακτικών μεθόδων και μεθόδων μάθησης, ώστε να αναπτύξουν οι φοιτητές τεχνικές ενεργητικής ακρόασης, αναστοχασμού και απόκτησης των μαθησιακών αποτελεσμάτων. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε καινοτόμα ερευνητικά προγράμματα και να αναπτύξουν νέες παρεμβάσεις στον τομέα της θετικής ψυχολογίας, ενώ ενθαρρύνεται η βιωματική μάθηση ώστε να γίνουν περισσότερο αναστοχαστικοί, με αυτό-επίγνωση και με δυνατότητα εφαρμογής πρακτικών δεξιοτήτων.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων ειδικών θετικής ψυχολογίας στην Ευρώπη οι πρώτοι με την εξειδίκευση στο συνδυασμό θετικής ψυχολογίας και coaching psychology.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Πανελλαδική Γραμμή Ενημέρωσης του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, 213-33 30 300:

 • Campus Αμαρουσίου: Σωρού 74
 • Campus Αθήνας (Κέντρο): Ακαδημίας 42
 • Campus Πειραιά: Κολοκοτρώνη 110
 • Campus Θεσσαλονίκης: Ελ. Βενιζέλου 14 & Τσιμισκή
 • Campus Ηρακλείου Κρήτης: Θαλήτα 15
 • Campus Λάρισας: 6ο χλμ. Λάρισας – Νίκαιας
 • Campus Ρόδου: Βύρωνος 1

E-mail: admissions@mitropolitiko.edu.gr

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Applied Positive Psychology and Coaching Psychology ενθαρρύνει τη βιωματική μάθηση ώστε οι φοιτητές να αποκτήσουν αυτό-επίγνωση, τεχνικές ενεργητικής ακρόασης, αναστοχασμού και απόκτησης των μαθησιακών αποτελεσμάτων, καθώς και ικανότητα εφαρμογής πρακτικών δεξιοτήτων. Στόχος του προγράμματος είναι να ενισχύσει την απασχολησιμότητα των coaches, θετικών ψυχολόγων, συμβούλων, ειδικών εκπαίδευσης και ανάπτυξης, εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, επαγγελματιών υγείας και διοικητικών στελεχών.

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...