• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2020/21

MSc Health Psychology – Μεταπτυχιακό στη Ψυχολογία Υγείας

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το MSc Health Psychology προσφέρεται σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας, το Cardiff Metropolitan University, και είναι ένα εφαρμοσμένο πρόγραμμα που επικεντρώνεται στη χρήση τεχνικών από το χώρο της ψυχολογίας στην υγεία π.χ. τροποποίηση συμπεριφορών υγείας, διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, βελτίωση συστήματος υγείας, διαχείριση στρες και χρόνιου πόνου κ.α.. Ως το μοναδικό αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό ψυχολογίας εκτός Βρετανίας από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων (British Psychological Society), προσφέρει στους αποφοίτους του τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε διδακτορικό επίπεδο αλλά και στην εκπόνηση του Stage II για εγγραφή στο Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας (Health and Care Professions Council) και επαγγελματικά δικαιώματα ψυχολόγου στη Βρετανία.

 • Αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό από το Βρετανικό Σύλλογο Ψυχολόγων.
 • Δυνατότητα αποφοίτων για συνέχιση σπουδών τους σε διδακτορικό επίπεδο και απόκτηση επαγγελματικής άδειας στο Η.Β.
 • Διδασκαλία από καθηγητές με διδακτορικούς τίτλους σπουδών και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της υγείας και της ψυχολογίας, μέλη του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.
 • Οι φοιτητές, στα πλαίσια του προγράμματος, εκπαιδεύονται σε γνωσιακές συμπεριφορικές τεχνικές, σε τεχνικές διαχείρισης του στρες, σε δεξιότητες επικοινωνίας και συμβουλευτικής, καθώς και στη δημιουργία, χορήγηση και αξιολόγηση ψυχομετρικών κλιμάκων.
 • Συνεργαζόμενοι φορείς όπου φοιτητές μπορούν να εκπονήσουν τη πρακτική τους.
 • Δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών στο ερευνητικό κέντρο του CityU ως ερευνητικοί συνεργάτες (research associates) και συμμετοχή σε παγκόσμια συνέδρια.
 • Η διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Ψυχολογίας και ειδικών σε θέματα Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας ημερίδων και εργαστηρίων από το City Unity College δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με δημοσιεύσεις, ώστε να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στον εργασιακό στίβο.
 • Η εκπαίδευση πραγματοποιείται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του City Unity College στην καρδιά της Αθήνας, όπου οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση στο σύγχρονο εργαστήριο ψυχομετρίας του κολλεγίου.
 • 88% των αποφοίτων μας δουλεύουν στο χώρο της υγείας ή συνεχίζουν σε διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
 • 98% ικανοποίηση φοιτητών με το πρόγραμμα και τη ποιότητα διδασκαλίας.

CITY UNITY COLLEGE
Αθήνα: Θησέως 15-17, Σύνταγμα,, Athina 105 62, 21 0324 3222
https://cityu.grinfo@cityu.gr
Υπεύθυνος επικοινωνίας: Admissions Office

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το MSc Health Psychology επικεντρώνεται στη σπουδαιότητα της ψυχολογίας, της βιολογίας και των κοινωνικών ή περιβαλλοντολογικών παραμέτρων που επηρεάζουν τις συμπεριφορές που έχουν να κάνουν με την υγεία του ανθρώπου. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προετοιμάσει υψηλού επιπέδου αποφοίτους που θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την υγεία και την ευεξία χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γνώσεις και ικανότητες της ψυχολογίας. Είναι ειδικά σχεδιασμένο έχοντας ως κεντρικό σημείο αναφοράς την δυνατότητα επαγγελματικής απασχόλησης των αποφοίτων του και την περαιτέρω εκπαίδευσή τους. 

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...