• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2020/21

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμπεριφορική Γνωσιακή Θεραπεία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Συμπεριφορική Γνωσιακή Θεραπεία του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου που προσφέρεται στο SCG, είναι διετές (4 εξάμηνα) και όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις διενεργούνται στα Ελληνικά. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές κατέχουν 120 πιστωτικές μονάδες (ECTS - credits).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές αποκτούν Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές αποκτούν θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σχετικά με τη Συμπεριφορική-Γνωσιακή Προσέγγιση στον τομέα της ψυχικής υγείας και εξοικειώνονται με τις τεχνικές που εφαρμόζονται για τη διάγνωση και την αποτελεσματική παρέμβαση σε πληθώρα ψυχικών δυσλειτουργιών, όπως, ενδεικτικά, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές και εθιστικές συμπεριφορές.

Οι φοιτητές που εγγράφονται στο SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος εγγράφονται ταυτόχρονα και στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου από όπου λαμβάνουν φοιτητική κάρτα, βεβαίωση εγγραφής στο Πανεπιστήμιο, βαθμολογίες εξαμήνων και έτους και πιστωτικές μονάδες (credits). Στους φοιτητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις σπουδές τους απονέμεται ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών απευθείας από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Λήξη Εγγραφών:

8/10/2020 ή μέχρι την κάλυψη του αριθμού εγγραφών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

SCG – Scientific College of Greece/ Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος
Πινδάρου 14Α και Σόλωνος 16, Κολωνάκι
Τηλ. Κέντρο: 2100080150
www.scg.edu.gr
info@scg.edu.gr
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Πόπη Νοτιά

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του προγράμματος «Μεταπτυχιακό στη Συμπεριφορική Γνωσιακή Θεραπεία» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου θεωρητικής κατάρτισης σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα που αφορούν στο πεδίο της ψυχικής υγείας. Οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με πραγματικά περιστατικά, και υπό την εποπτεία εξειδικευμένου καθηγητή/επόπτη, διαμορφώνουν το θεραπευτικό πλάνο και τις τεχνικές που θα εφαρμόσουν ανά περίπτωση, και αξιολογούν τα αποτελέσματα της θεραπευτικής προσέγγισης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Προσιτά δίδακτρα.

Ειδικά κριτήρια για μειωμένα δίδακτρα.

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...