• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2020/21

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου που προσφέρεται στο SCG, είναι διετές (4 εξάμηνα) και όλα τα μαθήματα και οι εξετάσεις διενεργούνται στα Ελληνικά. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι φοιτητές κατέχουν 120 πιστωτικές μονάδες (ECTS - credits).

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι φοιτητές αποκτούν θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες σχετικά με τη νευροανατομία, τα νευροψυχολογικά σύνδρομα και τις εγκεφαλικές διεργασίες που υπόκεινται των νοητικών λειτουργιών και των δυσλειτουργιών (διαταραχών) τους. Επιπλέον, εκπαιδεύονται στο σχεδιασμό εξατομικευμένων νευροψυχολογικών τεστ και στη διαφορική διάγνωση των νευροψυχολογικών συνδρόμων προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση των ασθενών και να προτείνουν το κατάλληλο πρόγραμμα αποκατάστασης.

Οι φοιτητές που εγγράφονται στο SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος εγγράφονται ταυτόχρονα και στο κρατικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου από όπου λαμβάνουν φοιτητική κάρτα, βεβαίωση εγγραφής στο Πανεπιστήμιο, βαθμολογίες εξαμήνων και έτους και πιστωτικές μονάδες (credits). Στους φοιτητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις σπουδές τους απονέμεται ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών απευθείας από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Λήξη Εγγραφών:

8/10/2020 ή μέχρι την κάλυψη του αριθμού εγγραφών

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

SCG – Scientific College of Greece/ Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος
Πινδάρου 14Α και Σόλωνος 16, Κολωνάκι
Τηλ. Κέντρο: 2100080150
www.scg.edu.gr
info@scg.edu.gr
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Πόπη Νοτιά

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Σκοπός του προγράμματος «Μεταπτυχιακό στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία είναι η εξειδίκευση νέων επιστημόνων, κλινικών και ερευνητών, στα συνεχώς αναπτυσσόμενα πεδία της Κλινικής Νευροψυχολογίας και των Γνωστικών Νευροεπιστημών.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Προσιτά δίδακτρα.

Ειδικά κριτήρια για μειωμένα δίδακτρα.

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...