• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2021/22

MSc Applied Psychology: Clinical Psychology and Counselling - Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία & Συμβουλευτική

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας & Συμβουλευτικής (MSc Applied Psychology: Clinical Psychology and Counselling) προετοιμάζει τους φοιτητές για να εργαστούν αποτελεσματικά ως κλινικοί ψυχολόγοι με κλινικούς πληθυσμούς και άλλους επαγγελματίες, αποκτώντας βασικές θεωρητικές και εμπειρικές γνώσεις καθώς και βασικές δεξιότητες συμβουλευτικής, με έμφαση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία.

Το πρόγραμμα καλύπτει θεωρίες και εμπειρικά στοιχεία σχετικά με την ψυχική υγεία, τις διαταραχές και την ψυχοπαθολογία, τη νευροψυχολογία και την ψυχοφαρμακολογία. Έμφαση δίνεται στην κατανόηση της ψυχολογικής λειτουργίας καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των ψυχολογικών δυσλειτουργιών και διαταραχών, λαμβάνοντας υπόψη την καθημερινή λειτουργικότητα. Επιπλέον, περιλαμβάνει εκπαίδευση στη μεθοδολογία και τις τεχνικές ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στην έρευνα Κλινικής Ψυχολογίας.

Το περιεχόμενο έχει αναπτυχθεί με βάση το τοπικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα συστήνονται τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πλαίσια & νομοθεσίες. Πρόκειται για πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην άσκηση του επαγγέλματος, με τη χρήση παραδειγμάτων πραγματικής ζωής, περιπτωσιολογικών μελετών και πρακτικής άσκησης, ενώ παράλληλα ενσωματώνει πλάνο προσωπικής ανάπτυξης και καλλιεργεί την έννοια της δια βίου επαγγελματικής ανάπτυξης & μάθησης στους φοιτητές. Η πρακτική άσκηση (κατ’ ελάχιστο 100 ωρών) διεξάγεται σε πλήθος συνεργαζόμενων πλαισίων και συνοδεύεται από εσωτερικά οργανωμένη εποπτεία 20 ωρών.

Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής:

Δεχόμαστε αιτήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέχρι κάλυψης των διαθέσιμων θέσεων ανά τμήμα. Καθώς πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα στο Mediterranean College, σε ενθαρρύνουμε να υποβάλλεις έγκαιρα την αίτησή σου.

Επιπλέον, προσφέρουμε πολλαπλές εναλλακτικές αποπληρωμής διδάκτρων, προγράμματα χρηματοδότησης και υποτροφίες βάσει ακαδημαϊκών, αθλητικών και κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας και ενημερώσου για το πρόγραμμα σπουδών και τις ευκαιρίες επιδότησης & χρηματοδότησης διδάκτρων. Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης του Admissions Office θα σου παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη διαδικασία αίτησης και εγγραφής

MEDITERRANEAN COLLEGE
ΑΘΗΝΑ: Πατησίων 94 & Κοδριγκτώνος 13 | Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, +30210 8899600
ΓΛΥΦΑΔΑ: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, +30 210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ίωνος Δραγούμη 21, +2310 287779
www.medcollege.edu.gr
info@medcollege.edu.gr

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Admissions Office

Πληροφορίες προγράμματος: https://www.medcollege.edu.gr/courses/msc-applied-psychology-clinical-psychology-counselling/

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γιατί να το επιλέξεις:

 • Είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας που ταυτόχρονα αναπτύσσει τις δεξιότητες Συμβουλευτικής των φοιτητών, συνδυάζοντας δύο τομείς σπουδών.
 • Περιλαμβάνει εκπαίδευση στο μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (CBT).
 • Περιέχει υποχρεωτική κλινική άσκηση 100 ωρώνμε εσωτερικά οργανωμένη εποπτεία.
 • Εστιάζει στην αξιολόγηση και τη διάγνωση, την παρέμβαση και την πρόληψη.
 • Αξιοποιεί σουίτα παρατήρησης με μονόδρομο καθρέπτη, για ομάδες εστίασης, συνεντεύξεις, παιχνίδια ρόλων και μελέτες παρατήρησης.
 • Είναι πλήρως εφαρμοσμένο και εστιασμένο στην επιστημονική έρευνα- ποσοτική & ποιοτική - δίνοντας τη δυνατότητα συνέχισης για PhD ή DPsych.
 • Διδάσκουν πιστοποιημένοι λέκτορες από το University of Derby, που συνδυάζουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο με ενεργή επαγγελματική παρουσία.

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΑ

Βρείτε μας στα...