• Οδηγός Σπουδών
  Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
  2020/21

MSc Applied Psychology: Clinical Psychology & Counselling - Μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία & Συμβουλευτική

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Το MSc in Applied Psychology: Clinical Psychology & Counselling έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους φοιτητές να εργαστούν αποτελεσματικά ως κλινικοί ψυχολόγοι με κλινικούς πληθυσμούς και άλλους επαγγελματίες.

 • Το πτυχίο απονέμεται από το 1ο σε κατάταξη βρετανικό πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και TOP30 στη Βρετανία.
 • Είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας που ταυτόχρονα αναπτύσσει τις δεξιότητες Συμβουλευτικής των φοιτητών, συνδυάζοντας δύο τομείς σπουδών.
 • Περιλαμβάνει εκπαίδευση στο μοντέλο της Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (CBT).
 • Περιέχει υποχρεωτική κλινική άσκηση 100 ωρών.
 • Εστιάζει στην αξιολόγηση και τη διάγνωση, την παρέμβαση και την πρόληψη.
 • Αξιοποιεί σουίτα παρατήρησης με μονόδρομο καθρέπτη, για ομάδες εστίασης, συνεντεύξεις, παιχνίδια ρόλων και μελέτες παρατήρησης.
 • Είναι πλήρως εφαρμοσμένο και εστιασμένο στην επιστημονική έρευνα - ποσοτική & ποιοτική - δίνοντας τη δυνατότητα συνέχισης για PhD ή DPsych.
 • Διδάσκουν πιστοποιημένοι λέκτορες από το University of Derby, που συνδυάζουν ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο με ενεργή επαγγελματική παρουσία.

MEDITERRANEAN COLLEGE
ΑΘΗΝΑ: Πατησίων 94 & Κοδριγκτώνος 13 | Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, +30210 8899600
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ίωνος Δραγούμη 21 | Εγνατίας 2-4 +2310 287779
www.medcollege.edu.gr
info@medcollege.edu.gr

Πληροφορίες προγράμματος: https://www.medcollege.edu.gr/courses/msc-applied-psychology-clinical-psychology-counselling/

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Admissions Office

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα MSc Clinical Psychology & Counselling καλύπτει θεωρίες και εμπειρικά στοιχεία σχετικά με την ψυχική υγεία, τις διαταραχές και την ψυχοπαθολογία, τη νευροψυχολογία και την ψυχοφαρμακολογία. Έμφαση δίνεται στην κατανόηση της ψυχολογικής λειτουργίας καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των ψυχολογικών δυσλειτουργιών και διαταραχών, λαμβάνοντας υπόψη την καθημερινή λειτουργικότητα. Επιπλέον, περιλαμβάνει εκπαίδευση στη μεθοδολογία και τις τεχνικές ανάλυσης που χρησιμοποιούνται στην έρευνα Κλινικής Ψυχολογίας.

Το περιεχόμενο έχει αναπτυχθεί με βάση το τοπικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα συστήνονται τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πλαίσια & νομοθεσίες. Πρόκειται για πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην άσκηση του επαγγέλματος, με τη χρήση παραδειγμάτων πραγματικής ζωής, περιπτωσιολογικών μελετών και πρακτικής άσκησης, ενώ παράλληλα ενσωματώνει πλάνο προσωπικής ανάπτυξης και καλλιεργεί την έννοια της δια βίου επαγγελματικής ανάπτυξης & μάθησης στους φοιτητές. Η πρακτική άσκηση (κατ’ ελάχιστο 100 ωρών) διεξάγεται σε πλήθος συνεργαζόμενων πλαισίων.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Το Mediterranean College προσφέρει στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του πολλαπλές εναλλακτικές αποπληρωμής των ετήσιων διδάκτρων και fees.

Επισκεφθείτε την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη σχετική φόρμα: www.medcollege.edu.gr

Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος εκπαίδευσης θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσει αναλυτικά.  

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

Κωνσταντίνος Πεφάνης, Ψυχολόγος, Φοιτητής MSc Clinical Psychology

Αποφάσισα να ξεκινήσω το μεταπτυχιακό στην Κλινική Ψυχολογία σε σχετικά ώριμη ηλικία με αρκετά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον κλάδο. Η ως τώρα εμπειρία μου είναι πολύ θετική.  Το πρόγραμμα έχει επίκεντρο την Κλινική Ψυχολογία συνδυάζοντας την θεωρία με την πράξη. Το ακαδημαϊκό προσωπικό είναι υψηλού επιπέδου και το περιβάλλον αρκετά φιλικό. Ως ελεύθερος επαγγελματίας Ψυχολόγος, διαπιστώνω συνεχώς πως οι εμπειρικές γνώσεις που αποκτώ από την παρακολούθηση του προγράμματος εφαρμόζονται απόλυτα στον εργασιακό μου χώρο.

Στεφανία Πελέκη, Απόφοιτη Ψυχολογίας, φοιτήτρια MSc Clinical Psychology

Οι σπουδές μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Clinical Psychology μου άνοιξαν νέους ορίζοντες στην επαγγελματική μου πορεία.  Εξελίσσομαι συνεχώς και εξειδικεύω της γνώσεις μου στον τομέα της ψυχολογίας που με ενδιαφέρει να ασχοληθώ.  Ο συνδυασμός του υψηλού επιπέδου γνώσεων με όλες τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρει το Κολλέγιο κάνουν τον φοιτητή να αντικρύζει το μέλλον με αισιοδοξία και να θέτει υψηλούς στόχους.

Παναγιώτης Αντίοχος, Απόφοιτος BSc (Hons) Applied Psychology, φοιτητής MSc Clinical Psychology

Αισθάνομαι πολύ ευτυχής που  ολοκλήρωσα το πρόγραμμα BSc (Hons) Applied Psychology   στο Mediterranean College. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία  που με οδήγησε στο να θέλω να εξελίξω τις γνώσεις μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επέλεξα να συνεχίσω τις σπουδές μου Kολλέγιο και να κάνω ένα νέο ξεκίνημα, σπουδάζοντας ΜSc Clinical Psychology. Το πρόγραμμα είναι πολύ δυνατό, οι καθηγητές εξαιρετικοί επιστήμονες και πάντα δίπλα μας, μας στηρίζουν σε κάθε βήμα και μας βοηθούν να εξελιχθούμε. Το μεγάλο πλεονέκτημα των προγραμμάτων του πανεπιστημίου Derby είναι ότι τελειώνοντας νιώθεις ασφαλής και έτοιμος να σταθείς επάξια και να υπηρετήσεις δυναμικά το επάγγελμα που έχεις επιλέξει. Ευχαριστώ από καρδιάς τους καθηγητές μου και το προσωπικό του κολεγίου γι’ αυτό το όμορφο ταξίδι γνώσης.

Ιωάννης Αλεξάκης, Απόφοιτος BSc (Hons) Applied Psychology, φοιτητής ΜSc Clinical Psychology

Είμαι απόφοιτος BSc (Hons) Applied Psychology και η συνέχιση σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο, ήταν μονόδρομος. Συνέχισα στο κολλέγιο γιατί ξέρω ότι υπάρχει συνεργασία με το κορυφαίο πανεπιστήμιο Derby, γιατί οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί και μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους αποτελεσματικά σε ένα περιβάλλον απόλυτα φιλικό που δημιουργεί ασφάλεια και ενισχύει την εξέλιξη και την δημιουργικότητα. Οι σπουδές μου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Clinical Psychology με κάνουν να νιώθω σίγουρος για το επαγγελματικό μου μέλλον να ονειρεύομαι και να θέτω ακόμα πιο υψηλούς στόχους.

Βίντεο Προγράμματος:

Φωτογραφίες Φορέα:

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...