• Οδηγός Σπουδών
    Ψυχολογίας και Ψυχοθεραπείας
    2021/22

Masters in Counselling Psychology - MSc in Counselling Psychology / MA in Counselling Psychology with a Practicum

Γενική Περιγραφή Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Τα προγράμματα MSc in Counselling Psychology και  MA in Counselling Psychology with a Practicum  διδάσκονται στην Αγγλική γλώσσα. Οι απόφοιτοι του CITY College αποκτούν το πτυχίο του  Πανεπιστημίου του York, έναν τίτλο σπουδών αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και χαίρουν  εκτίμησης για την επιστημονική τους κατάρτιση τόσο στην ελληνική, όσο και στην παγκόσμια αγορά εργασίας.

Τα προγράµµατα απευθύνονται σε κατόχους πτυχίου ΑΕΙ / ΤΕΙ στους τομείς της Ψυχολογίας και των Κοινωνικών Επιστηµών καθώς και σε κατόχους πανεπιστημιακού πτυχίου  σε οποιουδήποτε γνωστικό τομέα που ενδιαφέρονται για τη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Τίτλοι σπουδών:

  • Master of Science in Counselling Psychology
  • Master of Arts in Counselling Psychology with a Practicum

Οι τίτλοι σπουδών απονέμονται απευθείας από το University of York.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
CITY College, University of York Europe Campus
Λέοντος Σοφού 3
Θεσσαλονίκη 54626
τηλ. 2310 536 544 / 2310 514 771

ή

CITY College, University of York Europe Campus
Κτίριο Στρατηγάκη
Προξένου Κορομηλά 24
Θεσσαλονίκη 54623
τηλ. 2310 224 421 / 2310 224 521

acadreg@york.citycollege.eu
www.york.citycollege.eu

Διευθύντρια Τμήματος Ψυχολογίας
Dr Suzie Savvidou, BSc, MSc, CertCouns, PhD
Associate Professor

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στα συγκεκριμένα μεταπτυχιακά προγράµµατα διδάσκονται τα κύρια θεωρητικά μοντέλα της Συμβουλευτικής και της Ψυχοθεραπείας. Οι φοιτητές θα αποκτήσουν ένα ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο µε ειδίκευση στον τοµέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Σήµερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη για εξειδικευμένους ψυχολόγους, άρτια καταρτισμένους, οι οποίοι θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και ουσιαστικά τα καθημερινά τους προβλήματα (στην εργασία, στο σχολείο, στην προσωπική ζωή)

Το MSc in Counselling Psychology παρέχει στους φοιτητές τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για εκπαίδευση στο συναρπαστικό κλάδο της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Το πρόγραµµα απευθύνεται κυρίως σε όσους ενδιαφέρονται να προχωρήσουν περαιτέρω τις σπουδές τους (π.χ. σε διδακτορικό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία ή στην ακαδημαϊκή έρευνα). Οι φοιτητές ολοκληρώνουν το πρόγραµµα µε διπλωματική εργασία (Dissertation) µε θέµα της επιλογής τους στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

Το MA in Counselling Psychology with a Practicum είναι βασικά το ίδιο πρόγραμμα με το ανωτέρω αλλά εμπεριέχει Πρακτική (Practicum) και στοχεύει περισσότερο στην επαγγελματική εκπαίδευση, δηλαδή στην ουσιαστική απόκτηση εμπειρίας στη Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία και συνεπώς σε µια επιτυχημένη καριέρα. Στοχεύει δηλαδή στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κλινικής αξιολόγησης και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης πάνω σε διάφορα θέµατα. Κατά τη διάρκεια της Πρακτικής, δίδεται ιδιαίτερη έµφαση σε θέµατα επαγγελµατικής δεοντολογίας στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας. Οι φοιτητές δεν παραδίδουν διπλωματική εργασία (Dissertation).

Η εκπαίδευση / πρακτική γίνεται στο Ανοικτό Κέντρο Συμβουλευτικής του CITY College, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που απευθύνεται κυρίως στο κοινό της Θεσσαλονίκης, όταν πρόκειται για συμβουλευτική δια ζώσης, ή σε οποιοδήποτε κοινό εντός και εκτός Ελλάδας, όταν πρόκειται για συμβουλευτική μέσω τηλεδιάσκεψης.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Τμήμα Εγγραφών στο τηλέφωνο 2310 275 575 ή γράψτε στο acadreg@york.citycollege.eu.

Επικοινωνία με Φορέα

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στον φορέα εκπαίδευσης.

Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομά σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το επώνυμό σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το θέμα σας.
Παρακαλούμε συμπληρώστε το μηνυμά σας.
Invalid Input

Βρείτε μας στα...