PsychologyNow Team

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Να μην ντρέπονται όσοι νοσούν από κορωνοϊό

Καθηγητής Πνευμονολογίας: Να μην ντρέπονται όσοι νοσούν από κορωνοϊό

PsychologyNow Team
γυναίκα ντρέπεται που νοσεί από κορωνοϊό
Image credit: Shane / unsplash.com

«Η νόσηση από τον κορωνοϊό δεν πρέπει να θεωρείται κατά κανένα τρόπο κοινωνικό στίγμα», δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ


Ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις και κανείς δεν χρειάζεται να νιώθει ενοχές και να ντρέπεται αν νοσήσει. Αυτό τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ομότιμος καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, Δημοσθένης Μπούρος, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο τι συμβαίνει αν πλήξει έναν άνθρωπο ο κορωνοϊός.

Η νόσηση από τον κορωνοϊό δεν πρέπει να θεωρείται κατά κανένα τρόπο κοινωνικό στίγμα. Μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Όποιος νοσεί δεν πρέπει να ντρέπεται ούτε να έχει ενοχές. Αντίθετα, πρέπει να στιγματίσουμε συμπεριφορές που παρουσιάζουν ανευθυνότητα και δεν ενημερώνουν αυτούς που πρέπει για την κατάστασή τους, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρος.


Διαβάστε σχετικά: Κορωνοϊός: Παραμένοντας ψύχραιμοι στην πανδημία


Ο καθηγητής αναφέρεται εκτενώς στο θέμα της διασωλήνωσης, για το οποίο γίνεται αρκετός λόγος τα τελευταία 24ωρα, δίνει χρήσιμες οδηγίες για το πότε δεν μένουμε σπίτι, ενώ εξηγεί πότε συμπτώματα κορωνοϊού μπορεί να κρύβουν υποκείμενο καρδιακό επεισόδιο. Επίσης, διευκρινίζει ότι η επιδείνωση που παρατηρείται σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται κατά κανόνα προοδευτικά εντός ημερών και ο ασθενής προλαβαίνει να επικοινωνήσει με το γιατρό του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το ethnos.gr

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...