PsychologyNow Team

Καταρρέει το Δρομοκαΐτειο - Εικόνες σοκ από γκρεμισμένους τοίχους και σοβάδες

Καταρρέει το Δρομοκαΐτειο - Εικόνες σοκ από γκρεμισμένους τοίχους και σοβάδες

PsychologyNow Team

Με 400 εναπομείναντες υπαλλήλους στις 1.450 οργανικές θέσεις, το νοσοκομείο προσπαθεί να σταθεί «στα πόδια του».


Εικόνες ντροπής φαίνεται ότι κυριαρχούν στο Δρομοκαΐτειο, αφού, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση. Οι τοίχοι είναι σαθροί, τα ταβάνια έτοιμα να πέσουν, ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν διαθέτει σεντόνια και ασθένειες και κοριοί θερίζουν.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Το Δρομοκαΐτειο είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του Συστήματος Δημόσιας Ψυχικής Υγείας. Ωστόσο είναι υπό κατάρρευση, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Με 400 εναπομείναντες υπαλλήλους στις 1.450 οργανικές θέσεις, προσπαθεί να σταθεί «στα πόδια του» το νοσοκομείο, σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ σε κάθε βάρδια υπηρετούν ένας ή δύο νοσηλευτές σε τμήματα οξέων περιστατικών με 30-35 ασθενείς διεγερτικούς, που στο νοσοκομείο εισέρχονται με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ή σε χρόνια τμήματα στα οποία οι περισσότεροι ασθενείς είναι κατάκοιτοι.

Ταυτόχρονα νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν διαπράξει κακουργήματα αλλά τους έχει αποδοθεί το ακαταλόγιστο (άρθρο 69 Π.Κ.). Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι οι τραυματισμοί υπαλλήλων και ασθενών είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Το νοσοκομείο εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα και εισάγει 80 ασθενείς κατά μέσο όρο. Κατ’ έτος με βάση τους υπολογισμούς, 3.000 ασθενείς εισάγονται, ενώ πριν από την κρίση οι εισαγωγές ήταν 1.000. Το 70% είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν κρεβάτια με ερεισίνωτο. Πέφτουν οι σοβάδες, δεν υπάρχει κεντρική παροχή οξυγόνου κ.λπ. Νοσηλεύεται, σύμφωνα με εισαγγελική εντολή, ασθενής κατάκοιτος που πάσχει από AIDS και εμφανίζει λοιμώξεις. Με βάση την ιατρική γνωμάτευση έπρεπε να νοσηλεύεται σε γενικό νοσοκομείο, και μάλιστα σε ειδικό τμήμα λοιμώξεων.

Νοσηλεύονται ασθενείς με ενεργή φυματίωση, με αναπνευστικά προβλήματα που λαμβάνουν συνεχώς οξυγόνο και άλλα σοβαρά παθολογικά περιστατικά. Και όμως, το νοσοκομείο δεν έχει παθολογική και εργαστηριακή κάλυψη. Διαθέτει μόνο έναν παθολόγο και τα εργαστήρια δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο λόγω έλλειψης προσωπικού, περιγράφουν οι εργαζόμενοι.

Εισάγονται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από τα hotspots, όπως και πολλοί άστεγοι, οι οποίοι λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης μεταφέρουν μεταδοτικές ασθένειες, ψώρα, κοριούς κ.λπ. Πάλι τώρα ένα νοσηλευτικό τμήμα οξέων περιστατικών είναι γεμάτο κοριούς. Σωστή απολύμανση δεν γίνεται λόγω έλλειψης χρημάτων. Αυτιστικό παιδί 9 μήνες βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο μόνιμα καθηλωμένο στο κρεβάτι του αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις, συμπληρώνουν.

DromokatKatar e1

DromokatKatar e2

DromokatKatar e3

DromokatKatar e4

DromokatKatar e5

DromokatKatar e6


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το: ethnos.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...