PsychologyNow Team

Η Lego λανσάρει τουβλάκια με γραφή Braille για παιδιά με προβλήματα όρασης

Η Lego λανσάρει τουβλάκια με γραφή Braille για παιδιά με προβλήματα όρασης

PsychologyNow Team

Το όνομα LEGO αντιπροσωπεύει σχεδόν για όλους έναν πολύχρωμο κόσμο που χτίζεται βήμα-βήμα, τουβλάκι-τουβλάκι εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια, γεμίζοντας χιλιάδες παιδικά δωμάτια.


Tα «μαγικά» τουβλάκια ταξίδεψαν μέσα στις δεκαετίες, πήραν διαφορετικές μορφές, πρωτοπόρησαν ως ευφάνταστα παιχνίδια για παιδιά που προήγαγαν τις δεξιότητες και τη φαντασία μας στις κατασκευές, πρωταγωνίστησαν σε παιδικές ιστορίες, κι έφτασαν να κάνουν παρέα και στα σημερινά παιδιά.

Πρόσφατα η εταιρία, παγκοσμίως γνωστή για την πρωτοτυπία κι ευρηματικότητά της όσον αφορά στις δραστηριότητες κατασκευών, ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση από τα αγαπημένα τουβλάκια για παιδιά με πρόβλημα όρασης.

Συγκεκριμένα, τα νέα αυτά τουβλάκια θα βοηθούν τα παιδιά να μάθουν την γραφή Braille την ώρα του παιχνιδιού.

LegoBrailleBricks es

Θα είναι συμβατά με την ευρύτερη συλλογή του Lego και το καθένα από αυτά έχει τυπωμένο πάνω ένα γράμμα ή έναν αριθμό σε κώδικα Braille, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να διαβάζουν καθώς παίζουν.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), υπάρχουν περισσότερα από 19 εκατ. παιδιά με προβλήματα όρασης σε όλο τον κόσμο. Τα τυφλά και τα παιδιά με προβλήματα όρασης έχουν όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον τους, όπως τα παιδιά με προβλήματα όρασης, δηλώνει ο John Goodwin, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος LEGO.

Έχουν την ίδια επιθυμία και ανάγκη να εξερευνήσουν τον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν μέσω του παιχνιδιού, αλλά συχνά αντιμετωπίζουν ακούσια απομόνωση ως συνέπεια του αποκλεισμού από τις δραστηριότητες. Ελπίζω ότι τα παιδιά, οι γονείς, οι φροντιστές, οι εκπαιδευτικοί και οι επαγγελματίες του κόσμου θα είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο κι εμείς και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε το θετικό αντίκτυπο.

Η συλλογή Braille Bricks θα ξεκινήσει επίσημα το 2020 και θα διανεμηθεί δωρεάν σε επιλεγμένα ιδρύματα.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το: dinfo.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...